به گزارش خبرگزاری مهر، محله مرادآباد در ناحیه سه منطقه ۵ از محلههای کم برخوردار است که شهرداری منطقه ۵ تلاش زیادی برای احیای آن کرده است از جمله بهره برداری از مجموعه ورزشی که باعث بالا رفتن سرانه ورزش این محله شده با این حال ساخت و سازهای غیر مجاز از جمله چالشهای مهم مرادآباد است.
از جمله اینکه پنج هزار نفر از خریداران قطعه زمینی ۲۰۰ هکتاری در منطقه مرادآباد، بعد از سی سال همچنان در بلاتکلیفی به سر ببرند. چندی پیش رضا تبار دادستان ناحیه ۵ تهران و احسان شریفی شهردار منطقه ۵ از ساخت و سازهای غیرمجاز در مرادآباد بازدید کردند.
شریفی با اشاره به این ساختوسازهای غیرمجاز گفت: ساختوساز تعاونی بیستگانه جهاد کشاورزی در محله مرادآباد، خارج از حریم شهر تهران قرار دارد و هیچگونه طرح تفصیلی پیرامون اراضی موردبحث تعریفنشده و امکان ارائه مجوز ساختوساز نیز وجود ندارد. در طول زمان حقوق مالکانهای برای افراد این تعاونی ایجادشده که اکنون لازم است سازمانها و ارگانهای ذیربط این موضوع را پیگیری کنند. براساس قانون برنامه توسعه، صدور مجوز ساخت و ساز در ارتفاع بالای تراز ۱۸۰۰ متر ممنوع است و شهروندان باید از خرید این اراضی خودداری کنند. ماهیت اراضی مرادآباد نیز زراعی بوده و تراز ارتفاعی آن بالای ۱۸۰۰ است و از لحاظ وجود تپه، کوه و دکل برق، امکان ساخت و ساز در آن وجود ندارد. اکنون نیاز است تا ضمن حفظ حقوق شخصی افراد که در محل مذکور دارای املاکی هستند، به مشکلات خریداران رسیدگی، با تخلفات صورت گرفته برخورد شود.
همچنین تیرماه امسال سومین جلسه کمیته مشترک صیانت از حریم مناطق ۵ و ۲۲ با حضور قاسم محمد تهرانی فرماندار تهران، محمد حسن زاده معاون دادستان تهران، رضا تبار معاون دادستان سرپرست دادسرای ناحیه ۵، احسان شریفی شهردار منطقه ۵ و محمدی انارکی شهردار منطقه ۲۲ برگزار شد.
شریفی پیرامون محتوای این جلسه اظهار کرد: جلسه کمیته مشترک صیانت از حریم مستمرا برگزار میشود. این جلسه دارای سه دستور جلسه بود که یکی از آنها مرتبط با حریم منطقه ۵ و ارائه گزارشی از آخرین اقدامات انجام شده پیرامون تخلفات ساخت و ساز در محله مرادآباد بود.
وی با بیان اینکه ساخت و ساز تعاونی بیست گانه جهاد کشاورزی در محله مرادآباد، خارج از حریم شهر تهران قرار دارد، افزود: هیچگونه طرح تفصیلی پیرامون اراضی مورد بحث تعریف نشده و امکان ارائه مجوز ساخت و ساز نیز وجود ندارد. در طول زمان حقوق مالکانهای برای افراد این تعاونی ایجاد شده که اکنون لازم است سازمانها و ارگانهای ذی ربط این موضوع را پیگیری کنند.
شریفی با بیان اینکه سازمان ملی مسکن و اداره کل راه و شهرسازی به عنوان متولیان امر باید نسبت به حل این موضوع اهتمام ویژهای داشته باشند، تاکید کرد: شهرداری بر حسب وظایف ذاتی و قانونی خود، بارها قانون نظارت بر جلوگیری گسترش شهر تهران را چندین مرتبه اجرا و مکاتبات مکرری با کلیه ارگانها در حریم داشته است و گزارشهای آن را به مقام محترم قضائی نیز منتقل کرده است. دستور قضائی اخذ شده و در نهایت گزارشی از فرآیند اخذ دستور قضائی به جناب دادستان و مقام قضائی ارائه شد. با توجه به شرایط حاد و سخت حاکم در این اراضی که با تعدد مالکین مواجه هستیم، ما به حمایت مراجع محترم قضائی و نهادهای حاکمیتی نیازمندیم تا بتوانیم با موارد خاص و محدود ساخت و سازهای غیرمجاز که اتفاق میافتد قاطعانه برخورد کنیم. همچنین در نتیجه مکاتباتی که در ماههای اخیر با فرماندار تهران صورت گرفته، موضوع در شورای تأمین مطرح شده و در انتظار تصمیم قاطع شورای تأمین هستیم.
در ادامه برخورد با ساخت و سازهای غیر مجاز در مرادآباد نیز، روز چهارشنبه ۱۶ شهریور، شهرداری منطقه ۵ تهران با حکم قضائی و برابر با هماهنگیهای بهعملآمده با یگان ویژه نیروی انتظامی شهر تهران و کلانتری ۱۴۰ باغفیض، مستحدثات غیرمجاز در حریم ۱۸۰۰ متری ارتفاعات مراد آباد واقع در ناحیه ۳ منطقه ۵ را تخریب کرد.
شهردار منطقه ۵ گفت: در کمیته صیانت از حریم شهر تهران با حضور دستگاه قضائی موظف شدیم تا نسبت به تخریب هرگونه ساخت و ساز غیر مجاز، اقدام کنیم. در نهایت نیز با پشتیبانی نیروهای پلیس و دستگاه قضائی این تخریب رخ داد.
وی با اشاره به ۵۰۰۰ نفر از افرادی که ادعای مالکیت در این منطقه را دارند، گفت: در آخرین جلسهای که برگزار شد، وزارت راه و شهرسازی گزارش داد سه قطعه زمین بزرگ را برای این افراد در نظر گرفته که پس از گزارشات کارشناسی رسمی و ارزیابیها، به افرادی که ادعای مالکیت در این محدوده را دارند، با احراز مالکیت، واگذار خواهد شد.