به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابطعمومی معاونت گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی علیاصغر شالبافیان با بیان این خبر گفت: صدور هشدارهای سفر به ویژه در ماههای اخیر از سوی کشورهایی چون انگلیس، آمریکا، فرانسه، سوئد و کانادا مبنی بر اطلاعرسانی جهت عدم انجام سفر به جمهوری اسلامی ایران و ناامن جلوه دادن کشورمان سبب شد تا به منظور مقابله با ایرانهراسی ظرفیتهای دیپلماسی کشور با مکاتبه مستقیم وزیر با وزارت امور خارجه و نیز معاون امور بینالملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر انجام گیرد.
شالبافیان تاکید کرد: بر این اساس از نهادهای متولی فرابخشی تأثیرگذار در تسهیل فرآیند ارتباطات بینالملل درخواست کردهایم تا به منظور فعال سازی دیپلماسی بینالمللی در تعامل با دولتهای کشورهای مربوطه و سفارتخانههای آنها در ایران جهت رفع این هشدارها و اثرات منفی آن بر سیمای عمومی کشور و به ویژه صنعت گردشگری اقدام لازم انجام پذیرد و فعالیتهای اجرایی مورد نیاز به منظور رفع هشدارهای صادر شده در تعامل با دولتها و مراجع مربوطه محقق شود.
وی با بیان اینکه یکی از اثرات مثبت اجتماعی و فرهنگی گردشگری بینالمللی علاوه بر آشنایی ملتها با فرهنگ هم و نزدیکتر شدن جوامع به یکدیگر، مقابله با ایرانهراسی و تقویت دیپلماسی عمومی است؛ افزود: متأسفانه تا کنون اقدامات گستردهای به منظور ترویج ایرانهراسی و ارائه تصویر نامناسب از ایران در سطح جهانی صورت گرفته است.
معاون گردشگری خاطرنشان کرد: این اقدامات منفی علیه کشورمان و تخریب روابط بینالمللی گردشگری در حالیست که طبق آخرین گزارشهای بینالمللی در خصوص خطرپذیری سفر (sos) اغلب مناطق کشور از نظر بهداشتی و امنیتی از برخی کشورهای رقیب در منطقه نیز در جایگاه بهتری قرار دارند.
معاون گردشگری ادامه داد: صنعت گردشگری به عنوان فعالیتی بینالملل و صلح پذیر به شدت تحت تأثیر فضای رسانهای و بحرانهای سیاسی قرار دارد. از این رو اقدامات گسترده به منظور ترویج تصویر مناسب از کشور در سطح جهانی موجب شده است که با وجود ظرفیتهای متنوع تاریخی، فرهنگی و طبیعی نتواند به درستی به عنوان یک مقصد امن گردشگری به جهانیان معرفی شود.