به گزارش خبرنگار مهر، در این کنفرانس که عصر دوشنبه با محوریت صیانت از مواهب منابع طبیعی، رعایت الزامات حفظ محیط زیست، مدیریت درست دفع پسماند و الگوهای سبز در این زمینه برگزار شد، اساتید و متخصصان علوم منابع طبیعی و محیط زیست سعی کردند تا چالشها و دغدغههای این حوزه را مورد رصد و بررسی قرار دهند.
سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی در آئین افتتاحیه این کنفرانس ملی اظهار کرد: امروز محیط زیست حال و روز خوبی ندارد و با توجه به تغییر اقلیم و شرایط خشکسالی در دریاچهها و رودخانهها، بشریت از تنگناهای موجود در این حوزه به شدت رنج میبرد.
اسماعیل چمنی تصریح کرد: در قالب این کنفرانس ملی و با روشهای علمی و کارآمد و به روز جهانی سعی میکنیم تا آسیبها و دغدغهها را در این حوزه کاهش داده و با بهرهگیری از توان شرکتهای دانشبنیان به مدیریت صحیح و پایدار حوزه زیست محیطی کمک کنیم.
وی گفت: ما به راحتی از ظرفیت این کنفرانسهای علمی در انتقال تجربیات و فناوریهای جدید استفاده کرده و سعی ما بر این خواهد بود تا با مدیریت صحیح منابع طبیعی و محیط زیست به پایداری آن کمک کنیم.
سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی از پذیرش ۶۵۰ مقاله در این کنفرانس خبر داد و افزود: با بررسیهای انجام شده مقالات برتر انتخاب و مورد تجلیل قرار گرفتند و سعی ما بر این است تا از این مطالعات علمی و کارآمد در راستای بهبود فضای منابع طبیعی و محیط زیست استفاده کنیم.
چمنی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در حال حاضر آموزشکده کشاورزی با پذیرش دانشجو در رشتههای کشاورزی و منابع طبیعی سعی میکند فضای مطالعاتی و تحقیقاتی خوبی را فراهم کند.
علی رسولزاده رئیس علمی این کنفرانس نیز با بیان اینکه در این کنفرانس علل و عوامل خشک شدن دریاچهها، تالابها، رودخانهها و پایین آمدن سطح آب زیرزمینی مورد نقد و بررسی قرار میگیرد، اضافه کرد: فرونشست در مناطق مختلف، تغییر کاربری اراضی و تخریب جنگلها هشدارهای جدی را برای ما به دنبال داشته است.