به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در یک همافزایی ملی و با استفاده از ظرفیتهای دانشی و تخصص موجود در کشور، ۹۲ پروژه برای افزایش تولید داروها، حد واسط ها و مواد اولیه دارویی به اجرا درمیآید.
طبق تحقیقات ملی صورت گرفته، دارو یکی از محصولاتی است که واردات آن به کشور ارزبری زیادی دارد و می تواند امنیت دارویی کشور را به خطر بیندازد. یکی از حوزههای دارویی که ارزبری آن بسیار بالا است شامل تولید دارو، مواد موثره (اولیه) دارویی، مواد حد واسط و مواد جانبی دارویی می شود که بخش اعظمی از این هزینهها در زمینه تولید داروهای بیولوژیک، توسعه ظرفیت پالایشگاه پلاسما، تولید مواد اولیه دارویی، مواد حد واسط و مواد جانبی دارویی مصرف می شود.
ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تدوین یک برنامه ملی دقیق و جامع و با کمک دیگر نهادهای مرتبط و استفاده از تمامی توان شرکت ها و متخصصان کشور، تولید داروهای با بالاترین ارزبری را هدف گذاری کرده است تا با کاهش ارزبری و قطع وابستگی به واردات دارو تا حد امکان، جهش اقتصادی را در کشور تضمین کند.
در همین راستا هم ۹۲ پروژه ملی را تعریف و تدوین کرده است تا قدم های تاثیرگذاری در این زمینه برداشته شود این طرحها شامل ۲۰ پروژه تولید داروهای بیولوژیک، ۲ پروژه توسعه ظرفیت پالایشگاه پلاسما، ۴۰ پروژه تولید مواد اولیه دارویی، ۲۰ پروژه تولید مواد حد واسط دارویی و ۱۰ پروژه تولید مواد جانبی دارویی می شود.
البته که چند سالی است به مدد زیست بوم فناوری و نوآوری و تلاش شرکت های دانش بنیان و خلاق، صنعت دارویی کشور جهش قابل توجهی را تجربه کرده و کارشناسان معتقدند که ایران قدرت نوظهور صنعت داروسازی در جهان است.