عبدالله بحرالعلومی در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: متأسفانه در استان اردبیل در شرایط کنونی سه سینما فعال است که ۲ سینما انقلاب و قدس در اردبیل و سینما انقلاب پارسآباد نسبت به اکران فیلمها اقدام میکنند.
وی علل استقبال کم مردم را از سینماها اکران فیلمها در قالب نمایش خانگی و تهیه آسان فیلمها از طریق بازار آزاد اعلام کرد و گفت: هر چند محیط سینما خود فضای مناسب فرهنگی و تقویت نظام ارتباطات اجتماعی را به همراه دارد اما در سالهای اخیر سالنهای سینما با استقبال کم مردم روبهرو شده و باید در این زمینه چارهاندیشی کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل تصریح کرد: در بسیاری از استانها ساخت و توسعه پردیسهای سینما جز اولویتهای اصلی قرار گرفته تا در مقام انتخاب برای مخاطب بتوانیم شرایط سهل و راحتی را مهیا کنیم.
بحرالعلومی افزود: حتی در مجتمعهای تجاری نیز پردیسهای سینمایی با اکران متنوع فیلمها فراهم شده و ما در استان اردبیل از صاحبان سینماها و مجتمعهای تجاری بزرگ درخواست میکنیم به سمت راهاندازی پردیسهای سینمایی حرکت کنند.
وی حمایت سازمان سینمایی را از پرداخت تسهیلات کم بهره و بلاعوض با هدف تعمیر، تجهیز و توسعه سینماها و پردیسها یادآور شد و خاطرنشان کرد: مطالبه جدی ما توسعه و رونق گرفتن سینماها با نگاههای واقعبینانه در این حوزه است و در این راستا سعی میکنیم تا به رونق صنعت سینما کمک کنیم.
بحرالعلومی از احیای مجدد سینما لاله اردبیل در قالب پردیس سینمایی خبر داد و اضافه کرد: بعد از گذشت سه سال رایزنی و حل مشکلات، صاحب سینمای لاله مصمم شده تا یک پردیس سینمایی با سالنهای متنوع راهاندازی کند تا ما بتوانیم فعالیت خوبی را در این مجموعه شاهد باشیم.
وی از شهرداریها خواست تا صاحبان سینماها و مجتمعهای تجاری را در این زمینه ترغیب و تشویق کرده و با کاهش عوارض و هزینههای دولتی فرصت تحول در صنعت سینما را به وجود آورد.
بحرالعلومی به ضعف تولید فیلمنامههای مناسب و متناسب با ظرفیت استانها اشاره کرد و ادامه داد: برای تقویت این حوزه منابع اعتباری مناسب تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده تا از فیلمنامهنویسان و تولیدکنندگان آثار فیلمهای سینمایی حمایت شود.
وی از برگزاری برنامه مهر سینمای ایران در ماه آینده خبر داد و بیان کرد: با توجه به تقارن روز ملی سینما با ایام سوگواری دهه سوم و چهارم صفر قرار شد در قالب ویژه برنامه «مهر سینمای ایران» از فعالان این عرصه، پیشکسوتان و تولیدکنندگان آثار برتر در این برنامه به صورت ملی و استانی تجلیل شود.
بحرالعلومی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: تا دهم مهرماه فرصت ارسال آثار و بررسی آن وجود دارد و به تمام تولیدات سینمایی از شهریور سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ که قابلیت اکران و ارائه داشتند، فرصت داده شده تا آثار خود را به انجمن سینمای جوان استان ارسال کنند تا بررسیهای لازم در این زمینه انجام شود.
وی قابلیتها و استعدادهای استان را در حوزه فیلمسازی و ارائه هنرمندان ارزشمند در عرصه سینما بینظیر توصیف کرد و گفت: به رغم همه این استعدادها تولید فیلمهای سینمایی در استان اردبیل همچون سایر استانها مورد بیمهری قرار گرفته ولی در تولید فیلمهای کوتاه استان اردبیل جز استانهای پیشرو کشور است.
بحرالعلومی تصریح کرد: در عرصه هنرپیشهگی، کارگردانی، فیلمبرداری، گریم، تدوین و سایر حوزهها شاهد ظهور و بروز هنرمندان شاخصی از این استان هستیم که در سطح ملی توانستهاند جایگاه مناسبی را برای خود پیدا کنند.
وی افزود: متناسب با این ظرفیتها ما نتوانستیم در تولید آثار فاخر و ارزشمند به تناسب ظرفیتهای تاریخی، فرهنگی، اعتقادی، اجتماعی و… تولید آثاری را داشته باشیم که قطعاً در سالهای آینده سازمان سینمایی باید در تولید فیلمهای بلند روی استانها سرمایهگذاریها و حمایتهای لازم را انجام دهد.
بحرالعلومی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: وزارت ارشاد در یک سال اخیر با حمایت و پشتیبانی از فعالان عرصه سینما سعی کرده تا در تولید فیلمنامهها اقدامات مناسب و تأثیرگذاری را شاهد باشیم که قطعاً ضعفها و نقصها در حوزه فیلمنامهنویسی نیز از این طریق برطرف میشود.
وی اضافه کرد: امسال در حوزه آسیبهای اجتماعی از تولیدات آثار هنری و فرهنگی حمایت کردیم و قطعاً این حمایتها ما را قانع نمیکند و باید حمایتها و پشتیبانیها را از فیلمسازان به ویژه در حوزه فیلم کوتاه و بلند بیشتر از این کرده و فرصت بینظیری را در تولید آثار فاخر مهیا کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل فعالیت انجمن سینمای جوان را نیز در این حوزه مثبت و قابل قبول توصیف کرد و ادامه داد: انتظار میرود در حوزه فیلم، عکس و سایر بخشهای هنری انجمن سینمای جوان پشتوانههای لازم را با حمایت از نسل جوان و نوجوان فراهم کند.