به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر محمدحسین آیتی با اشاره به وضعیت دانشگاه به لحاظ علمی و جایگاه آن در نظامهای رتبهبندی گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران بر اساس پایگاه استنادی اسکوپوس و کلاریویت آنالیتیکس (ISI)، از حیث تعداد مقالات منتشر شده در معتبرترین مجلات و کنفرانسهای دنیا جایگاه دوم کشور را در اختیار دارد. بر اساس پایگاه In Cites دانشگاه علوم پزشکی تهران رتبه ۲۸۳ دنیا از لحاظ تعداد مقالات در همان دوره زمانی را کسب کرده است.
معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: دانشگاه بر اساس آخرین رتبههای اعلامی در رتبهبندی شانگهای جهانی در رسته ۴۰۱-۵۰۰ که نسبت به ویرایش ۲۰۲۱ همین نظام ۱۰۰ پله ارتقا داشته است و بعد از دانشگاه تهران جایگاه دوم کشور را به خود اختصاص داده است. همچنین در حوزههای داروسازی، پرستاری، بهداشت عمومی، پزشکی بالنی، مهندسی زیستپزشکی و علوم غذایی این نظام رتبهبندی، موفق به کسب رتبه شده است.
وی تأکید کرد: در نظام رتبهبندی جهانی شانگهای از ایران فقط ۱۱ دانشگاه موفق به کسب جایگاه در این نظام شدهاند؛ دانشگاه تهران در رأس و دانشگاه علوم پزشکی تهران بعد از دانشگاه تهران رتبه دوم را بین ۱۱ دانشگاه حاضر ایرانی به خود اختصاص داده است.
آیتی با اشاره به اینکه ویژگیهای نظام رتبهبندی شانگهای این است که گردآوری دادههای مورد ارزیابی باتکیهبر خوداظهاری دانشگاهها نیست، گفت: بیشترین امتیاز رتبه دانشگاه از محل انتشاراتش در مجلات SSCI و SCI بهدستآمده است که تقریباً ۶۸ درصد امتیاز رتبه دانشگاه را شامل میشود؛ بنابراین همبستگی عمیقی بین رتبه دانشگاه و انتشار در مجلات مدنظر این نظام رتبهبندی وجود دارد.
معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران به دستاوردهای یکساله حوزه بینالملل دانشگاه اشاره کرد و گفت: ارتقای ۱۰۰ پلهای دانشگاه علوم پزشکی تهران در رتبهبندی جهانی شانگهای ۲۰۲۲ که در نهایت، این دانشگاه موفق به کسب رتبه ۵۰۰-۴۰۱ جهانی و دوم کشوری شد. همچنین دانشگاه علوم پزشکی تهران در گزارش ۲۰۲۲ نظام رتبهبندی QS، در حیطه علوم زیستی و پزشکی رتبه ۲۸۲ جهانی را به دست آورد.
وی در خصوص رتبهبندی جهانی تایمز یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی تهران بهترین جایگاه را در شاخص آموزش نظام رتبهبندی جهانی تایمز کسب کرده و فراتر از سایر دانشگاههای ایرانی حاضر در این رتبهبندی، جایگاه نخست کشوری را به خود اختصاص داده است.
آیتی با اشاره به رکورد جذب بیشترین دانشجوی خارجی کشور در دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: بیش از یک هزار و ۳۰۰ دانشجوی بینالملل از ۵۰ کشور در این دانشگاه تحصیل میکنند، در ضمن دورههای آموزشی کوتاهمدت دانشگاه شامل روتیشن های بالینی و مدارس تابستانی، مورد استقبال دانشجویانی از کشورهای مختلف قرار گرفت.
وی افزود: همچنین رشتههای جدید شامل، کارشناسی ارشد سلامت از راه دور، کارشناسی ارشد انفورماتیک پرستاری، کارشناسی ارشد آموزش پزشکی، فوقتخصص مراقبتهای ویژه، فلوشیپ پوست اطفال و دکتری تخصصی هوش مصنوعی در علوم پزشکی، ویژه دانشجویان بینالملل دانشگاه راهاندازی شد.