به گزارش خبرگزاری مهر، نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا پس از سفر جنجالیاش به تایوان، اکنون همزمان با درگیریها میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان در پی آن است به ایروان سفر کند.
دو منبع مطلع به رسانه آمریکایی پولیتیکو گفتند که نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، طی چند روز آینده برای نشان دادن پشتیبانی آمریکا از ارمنستان که درگیر جنگ مرگباری با جمهوری آذربایجان شده است، به ارمنستان سفر میکند.
دیدار نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از ایروان برای جامعه ارمنی-آمریکایی که خواستار تمرکز سیاسی بیشتر واشنگتن بر قره باغ شده است، معنای زیادی خواهد داشت. «آنتونی بارسامیان»، رئیس مشترک مجمع ارامنه آمریکا گفت: ارمنستان آن توجهی را که اوکراین بدست آورد، دریافت نکرده است.
گفته شده که پلوسی پس از توقف در برلین برای حضور در اجلاس سران گروه هفت، همراه با یکی از نمایندگان کنگره بنام «جکی اسپیر»، این سفر به ارمنستان را انجام خواهد داد. اسپیر یکی از معدود قانونگذاران ارمنی-آمریکایی در کنگره است.
انتظار میرود که وی با نیکول پاشینیان نخست وزیر در ایروان و همچنین سایر مقامات دولتی دیدار کند.
دور جدید درگیریها میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان همین هفته آغاز شد، اما «آرمن گریگوریان»، دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان روز پنجشنبه اعلام کرد که ارمنستان و جمهوری آذربایجان به لطف تلاشهای بینالمللی از ساعت ۲۰:۰۰ به وقت محلی (۱۹:۰۰ به وقت مسکو) در ۱۴ سپتامبر به توافق آتش بس رسیدهاند.
این مقام ارمنی در گفتگو با تلویزیون عمومی ارمنستان گفت: به لطف مشارکت جامعه بین المللی، ما با جمهوری آذربایجان از ساعت ۲۰:۰۰ روز ۱۴ سپتامبر به توافق رسیدیم.
وزارت دفاع ارمنستان روز سهشنبه اعلام کرده بود که نیروهای جمهوری آذربایجان کمی بعد از نیمهشب آتش شدیدی از سامانههای توپخانه، مسلسلهای سنگین و سلاح گرم به سمت شهرکهای گوریس، سوتک و جمروک گشودهاند. پس از این درگیری شورای امنیت ملی ارمنستان جلسه فوقالعادهای برگزار کرد و تصمیم گرفت از روسیه با اجرای مفاد پیمان دوستی، همکاری و کمک متقابل و همچنین از سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) و شورای امنیت سازمان ملل کمک بگیرد. به گفته «نیکول پاشینیان»، نخست وزیر ارمنستان، در دور جدید درگیریها، حداقل ۱۰۵ سرباز ارمنی کشته شدند.
در همین حال، الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان، تشدید تنشهای کنونی را به گردن رهبری سیاسی نظامی ارمنستان انداخت و گفت که نیروهای مسلح کشورش در حال انجام اقدامات تلافی جویانه هستند. به گفته وزارت دفاع آذربایجان، ۵۰ نظامی آذربایجانی در این درگیریها کشته شدند.
روز گذشته وزیر امور خارجه ارمنستان اعلام کرده بود که وزرای امور خارجه دو کشور به منظور گفتگو بر سر پیمان صلح میان باکو و ایروان با هم دیدار خواهند کرد.
همچنین ریاست جمهوری فرانسه روز گذشته اعلام کرد که موضوع موج جدید درگیریهای مسلحانه میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در منطقه قره باغ را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع خواهد داد. در بیانیه صادره از سوی دفتر ریاست جمهوری فرانسه اشارهای به تاریخ دقیق برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت برای بررسی موج جدید تنشهای مسلحانه بین باکو و ایروان نشده بود.