به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی حیدری یکشنبه در جلسه کمیسیون فنی و عمرانی شوای اسلامی شهر همدان که با موضوع بررسی مسائل پیمانکاران عمرانی شهرداری، اظهار کرد: همدان در چند محور مواصلاتی تردد زائران حسینی بوده و امید است با تدابیر اندیشیده شده امسال شاهد مشکلات ترافیکی در این ایام نباشیم و زائران اربعین سفری ایمن تری داشته باشند.
وی با بیان اینکه در مجموعه عمرانی شهرداری مسئولیت عمرانی و آبادانی شهر از سالیان گذشته بر عهده پیمانکاران در این عرصه بوده است؛ عنوان کرد: به دغدغهها و وضعیت موجود پیمانکاران عمرانی شهرداری در حوزه پیمان و رسیدگی، صورت جلسات، مناقصات و غیره واقف هستیم و برگزاری این جلسه به منظور بیان این مشکلات و مسائل از سوی پیمانکاران و رسیدن به راهکارهایی برای حل آنها است.
رئیس کمیسیون فنی، عمرانی و حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر همدان، برگزاری نشستهای دورهای برای بیان مشکلات و شنیدن مطالبات پیمانکاران دانست و افزود: اخیر مطلبی در خصوص ارزانتر تمام شدن پروژههای امانی مطرح شده و اگر این مبنا جا افتاده و تکیه شهرداری بر اجرای امانی پروژهها باشد، مطلوب نیست.
حیدری با تأکید بر اینکه البته سیاست مدیریت شهری بر انجام پروژهها با کمترین هزینه در سطح شهر و تأمین منافع مردم است، تصریح کرد: کنترل و کیفیت در کارهای امانی بسیار پایین است و در مقابل موارد دیگری موجب افزایش قیمت در کارهای پیمانکاری میشود.
رئیس کمیسیون فنی عمرانی شورای اسلامی شهر همدان ادامه داد: زمانی که بودجه شهرداری بر اساس تعهدات است باید درآمدها محقق شود تا امکان پرداخت مطالبات را داشته باشد و یک راهکار پرداخت مطالبات پیمانکاران بر اساس درآمد است.
حیدری با تأکید درست نیست جور عدم نقدینگی در شهرداری را پیمانکار با فروش اموال و یا ممنوعالخروجی بپردازد، خاطرنشان کرد: با توجه به این وضعیت همواره در موضوع کمکها و حتی بحث فوتبال شهرداری رأی منفی داشتم که البته این موارد تبعاتی نیز برای بنده داشته است.
وی با بیان اینکه از ابتدای خدمت در شورا به فکر بدهی شهرداری به پیمانکاران بودهام و تلاش بر رفع این مشکل تا حد امکان دارم، یادآور شد: اولین قدم در این راستا این است که سه نفر نماینده از پیمانکاران عمرانی برای بیان مطالبات خود در صحن شورا حضور یابند.
رئیس کمیسیون فنی عمرانی شورای اسلامی شهر همدان اظهار کرد: استعلام ابهامات و خلاءهای قانونی که توسط آنها پیمانکاران را متضرر میکنند نیز گام دوم در راستای رفع مشکلات موجود است.
حیدری همچنین در بحث تهاترها نیز گفت: اگر پیمانکاران معتقد به خلاف بودن تهاتر هستند که البته خلاف نیز بوده باید پای کار بایستند و در این صورت میتوانیم تهاتر را ریشهکن کنیم.
رئیس کمیسیون فنی عمرانی شورای اسلامی شهر همدان یادآور شد: روند مالی شهرداری اصلاً روند مناسبی نیست و بیشترین گلایهمندی از عدم پرداخت بدهیها بوده و درخواست حل این مشکل را داریم.
در ادامه این جلسه، رئیس انجمن پیمانکاران همدان نیز با بیان اینکه از سال گذشته پیمانکاران فعال در شهرداری دچار مشکلات مالی و فنی بودند، تصریح کرد: مسائل مالی از اصلیترین موارد است.
مهدی درویشی با بیان اینکه ما پیمانکار هستیم و نه سرمایهگذار، ادامه داد: کارفرما متعهد است طی ۲۰ روز به پیمانکاران هزینه پرداخت کند که این امر در شهرداری انجام نمیشود و شهرداری حتی مطالبات سنگین را نیز تهاتر نمیکند.
وی با تأکید بر اینکه در صورت عدم حل مشکل مالی پیمانکاران نباید انتظار انجام پروژه داشته باشند، خاطرنشان کرد: روزگاری همدان کارگاه عمرانی بود امروز پروژههای عمرانی در شهر تقریباً تعطیل است.
درویشی با بیان اینکه پیمانکاران به عنوان سربازان سازندگی علاقمند به شهر خود و خدمت به شهروندان هستند، اظهار کرد: پیمانکاران پای کار ایستادهاند اما متأسفانه نگاهی برای حل مشکلات فعالان در این عرصه نیست، نباید تنها روبان و قیچی و افتتاحها را در اجرای پروژهها ببینیم.
وی در پایان سخنانش نیز گفت: اگر پروژههای امانی جواب میداد، تمام دستگاههای اجرایی پروژههای خود را به صورت امانی اجرا میکردند.
صباغ از دیگر پیمانکاران حاضر در این جلسه نیز در بیان مشکلات فعالان در این بخش، بیان کرد: از زمان روی کار آمدن شهردار، ریالی به پیمانکاران پول پرداخت نشده و دائم وعده و عید و رفتارهای نامناسب را شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه مدیران مناطق سلیقهای عمل میکنند، افزود: پیمانکاران را گرفتار کردهاند، اگر پولی که در این بخش گذاشتهایم در هر بازار دیگری با وجود نوسانات سرمایهگذاری میکردیم حداقل ۶۰ درصد سود کرده بودیم.
صباغ با تأکید بر اینکه شهرداری همچون باتلاقی است که اگر پیمانکار کاری نگیرد پولی نیز از بدهیهای خود دریافت نمیکند، تصریح کرد: اگر توانش را دارید به داد پیمانکاران شهرداری برسید.