اصفهان- معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: ۵ هزار و ۷۳۴ واحد دام و طیور در قالب دامدار کارت و مرغدار کارت تسهیلات حمایتی دریافت کردند.

امید شریفی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: واحدهای تولیدی مرغ گوشتی، مرغ تخم گذار و دامداری‌ها پس از فرآیند حذف ارز ترجیحی، نهاده‌های دام و طیور را با ارز نیمایی تأمین کردند که بار مالی اولیه‌ای برای آنان تحمیل می‌کرد.

وی با بیان اینکه دولت این کمبود نقدینگی را در قالب تسهیلات دامدار کارت و مرغدار کارت تدبیر و تأمین کرد، افزود: از زمان اجرای طرح تسهیلات حمایتی تا ۲۱ شهریور ماه امسال، ۱۰ هزار و ۶۰۲ واحد تولیدی دام و طیور با اعتباری بالغ بر ۳۹۲ میلیارد ریال به سیستم بانکی از طریق سازمان جهاد کشاورزی استان برای دریافت دامدار کارت و مرغدار کارت به بانک معرفی شدند.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: از این تعداد تاکنون به پنج هزار و ۷۳۴ واحد تولیدی، نیمه صنعتی، صنعتی و خرد دام و طیور با اعتباری بالغ بر ۱۰۴ میلیارد ریال تسهیلات حمایتی در قالب دامدار کارت و مرغدار کارت پرداخت شده است.

شریفی با اشاره به اینکه هزینه تمام شده تولید در واحدهای پرورش مرغ گوشتی و مرغ تخم گذار با افزایش سالانه هزینه‌های جاری، بالا می‌رود، خاطرنشان کرد: اتحادیه‌های مرکزی هر کدام از این واحدهای تولیدی و اقتصادی از جمله مرغ تخم گذار و گوشتی با دولت و ستاد تنظیم بازار کشور رایزنی و آنالیزهای خود را درخصوص هزینه‌ها و نرخ محصول اعلام می‌کنند که طی این فرآیند دولت بررسی و در مورد نرخ مصوب مرغ و تخم مرغ تصمیم‌گیری می‌کند.

وی با بیان اینکه تاکنون دولت درمورد تغییر قیمت مصوب مرغ و تخم مرغ تصمیم‌گیری نکرده است، تصریح کرد: همچنان مبنای کار ما و دستگاه‌های نظارتی قیمت مصوب ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان برای هر کیلوگرم مرغ است که دولت تعیین کرده است.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ابراز داشت: گزارش‌هایی نیز از بروز تخلفاتی از قبیل گزان‌فروشی در واحدهای خرده فروشی شهر داشتیم که کالا بالاتر از نرخ مصوب عرضه می‌شود و دستگاه‌های نظارتی ما ورود جدی دارند که مصرف کننده کالا را با نرخ مصوب بخرد زیرا این گران فروشی در حوزه مصرف برای ما پذیرفتنی نیست.

شریفی افزود: خط قرمز دولت، مردم و تسهیل ارزاق عمومی است که باید اتفاق افتد و واحدهای صنعتی باید این مهم را رعایت کنند؛ همچنین اگر دولت در خصوص نرخ‌های مصوب تصمیم گیری کند، توسط ستاد تنظیم بازار کشور اعلام عمومی می‌شود از این رو تاکنون درمورد تغییر قیمت مرغ و تخم مرغ تصمیم گیری نشده است.

وی درخصوص قیمت شیر خام و لبنیات نیز خاطرنشان کرد: برای چهار قلم شیر، ماست و پنیر از اردیبهشت امسال نرخ مصوب و ثابت تعیین شد و قیمت تمام شده سایر اقلام و فرآورده‌های لبنی نیز به غیر از این چهار قلم کالا در سامانه جامع تجارت بارگذاری و پس از بررسی و تأیید سازمان حمایت از درگاه اینترنتی www.124.ir برای واحدهای تولیدی لبنی اعلام شد.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با تاکید بر اینکه قیمت‌های مصوب دولت، مبنای بازار و دستگاه‌های نظارتی است از شهروندان خواست هر گونه گرانفروشی در حوزه آرد و نان، محصولات لبنی و پروتئینی را به سامانه‌های ۱۳۵ تعزیرات و ۱۲۴ نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت گزارش کنند.

به گزارش مهر، قیمت نهایی چهار قلم شیر، ماست و پنیر از ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ براساس شیرخام هرکیلو مبلغ ۱۲,۰۰۰ تومان در گاوداری است و بر این اساس قیمت شیرنایلونی ۹۰۰ گرمی ۱/۵% چربی ۱۵۰۰۰۰ ریال، شیر بطری یک لیتری ۱/۵% چربی ۱۸۰۰۰۰ ریال، ماست ۲/۵ کیلویی ۱/۵% چربی ۴۹۵۰۰۰ ریال، پنیر ۴۰۰ گرمی یوآف نسبتاً چرب ۳۷۵,۰۰۰ ریال تعیین شد.

همچنین با تصویب ستاد تنظیم بازار کشور در اردیبهشت امسال، قیمت مصوب هرشانه تخم مرغ ۳۰ عددی با وزن ۱.۹ کیلوگرم ۷۶ هزار تومان تعیین شد.