امیر شکاری یکی از موضوعات اصلی در جهان امروز سیر افزایشی قیمت کالاها و خدمات است که مهم‌ترین علت این امر، استفاده از روش سنتی در کسب و کار و بهای تمام شده ارائه کالا یا خدمت است.

امیر شکاری نویسنده کتاب «مدیریت و ارتقای بهره‌وری»، در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه بهره‌وری به عنوان مهمترین شاخص رشد اقتصادی و اجتماعی محسوب می‌شود و در برنامه ششم توسعه کشور سهم بهره‌وری از رشد اقتصادی حدود یک سوم هدف گذاری شده است اظهار کرد: استفاده بهینه یا به عبارتی دیگر بهره‌وری موجب رشد اقتصادی و توسعه اجتماعی می‌شود و بهبود بهره‌وری باعث افزایش سرانه حقوق و دستمزد شاغلان و همچنین بهبود شرایط کاری و در عین حال توسعه فرصت‌های شغلی خواهد شد.

وی افزود: بهره‌وری بالاتر از یک سو موجب کاهش قیمت تمام شده کالاها و خدمات می‌شود و از سوی دیگر سود حاصل از فعالیت اقتصادی را افزایش می‌دهد و به این ترتیب امنیت سرمایه گذاری و امکان سرمایه گذاری جدید را فراهم می‌کند، از این رو استدلال می‌شود که افزایش در بهره‌وری منجر به افزایش GDP شده و بالطبع امکان فراهم آوردن خدمات بهتر و بهبود استانداردهای زندگی خواهد شد .

این مؤلف در بخشی از سخنان خود گفت: به هر حال در یک کشور در حال توسعه مانند ایران بدون ارتقای بهره‌وری نمی‌توان مشکل تورم و سایر معضلات اقتصادی را برطرف کرد.

شکاری با اشاره به اینکه یکی از موضوعات اصلی مورد توجه در جهان امروز سیر افزایشی قیمت کالاها و خدمات است، گفت: مهم‌ترین علت این امر، استفاده از روش سنتی در کسب و کار است. در روش سنتی کسب و کار، هزینه‌های تولیدی خدماتی را به علاوه حاشیه سود صرفاً به مشتری منتقل می‌کنند این راهبرد کسب و کار را بازیافت قیمت می‌نامند، با افزایش رقابت در کسب و کار این راهبرد، دیگر ضامن بقای سازمان نخواهد بود.

نویسنده کتاب «مدیریت و ارتقای بهره‌وری» افزود: رقابت در سطح جهانی باعث شده تا سازمان‌ها قادر به تولید کالاها و خدمات بیشتر و بهتری شده و به نسبت از منابع کمتری هم استفاده نمایند به عبارت دیگر این سازمان‌ها به عنوان یک راهبرد کسب و کار، از بهبود بهره‌وری به جای استفاده از بازیافت قیمت استفاده کردند.

نویسنده کتاب «مدیریت و ارتقای بهره‌وری» گفت: سازمان‌ها نیاز به اصلاح روش عملکرد خود برای تنظیم سوددهی دارند یعنی به جای اینکه تنها ملاک تغییر در سودآوری را تغییر در بازیافت قیمت‌ها بدانند لازم است در پی دستیابی به راهکارهایی باشند که توان رقابتی خود را در تولید خدمات و کالاهای بهتر و بیشتر و با صرف منابع به نسبت کمتر افزایش دهند، به عبارت دیگر توانایی بهبود بهره‌وری را در خود ایجاد کنند.