یک متخصص پوست و مو گفت: استفاده از مواد غذایی که منجر به ایجاد کبد چرب می‌شود، شانس ابتلا به پسوریازیس را بالا می‌برد.

به گزارش خبرگزاری مهر، زهره تهرانچی‌نیا، در تعریف بیماری پسوریازیس، اظهار کرد: پسوریازیس بیماری مزمن و ملتهب کننده پوست است که دلایل متعددی در ابتلای آن اثر دارد.

وی با اشاره به اینکه ژنتیک عامل بسیار قوی در ابتلاء به بیماری پسوریازیس است، افزود: پسوریازیس با بیماری‌های متابولیک همراه است و در هر سن و یا در هر ناحیه‌ای از بدن نیز می‌تواند ظاهر شود.

این متخصص پوست و مو گفت: پسوریازیس می‌تواند حتی ضایعات خارج از پوست، در ناحیه مفصل‌ها را ایجاد کند.

تهرانچی‌نیا به نشانه‌های ابتلاء به پسوریازیس اشاره کرد و افزود: ضایعات این بیماری به شکل پلاک‌های قرمز رنگ و پوسته‌های درشت فلسی شکل و براق نمایان می‌شود، این نشانه معمولاً در سطوحی مثل آرنج، زانو و یا حتی کف سر و پشت انگشتان دیده شود.

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در مواردی پسوریازیس به صورت گسترده در تمام نواحی بدن هم دیده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه گسترش بیماری پسوریازیس در مبتلایان متفاوت است، اظهار کرد: پسوریازیس در مواردی ناخن‌ها را نیز به صورت جداشدگی صفحه ناخن از قسمت زیرین، ایجاد لکه‎‌های روغنی شکل و یا ضخیم شدن ناخن‌ها درگیر می‌کند.

این متخصص پوست و مو، به دلایل ابتلاء به پسوریازیس اشاره کرد و توضیح داد: این بیماری در همه نژادها دیده می‌شود و بیماری نسبتاً شایعی است، در اکثر کشورها حدود دو درصد افراد را مبتلا می‌کند.

وی با بیان این ۴ که استفاده از مواد غذایی که منجر به ایجاد کبد چرب می‌شود شانس ابتلاء به پسوریازیس را بالا می‌برد گفت: افزایش وزن می‌تواند فرد را مستعد ابتلاء به پسوریازیس کند و در مقابل افراد چاق مبتلا به پسوریازیس با کاهش وزن، درجات خفیف‌تر این بیماری را تجربه می‌کنند.

تهرانچی‌نیا به روش‌های پیشگیری از ابتلاء به پسوریازیس نیز اشاره کرد و ادامه داد: چنانچه فردی مستعد ابتلاء به بیماری پسوریازیس است و یا اگر در خانواده فرد دیگری مبتلا به این بیماری باشد باید با پیروی از رژیم‌های غذایی سالم، کنترل استرس و پیشگیری از صدمات پوستی (سوختگی و خراشیدگی) شانس ابتلاء به این بیماری را کاهش داد.

وی با بیان اینکه روش‌های درمانی پسوریازیس بسیار متنوع و متفاوت است ادامه داد: بسته به این‌که این بیماری چه مقدار و چه ناحیه‌ای از بدن را درگیر کرده، درمان‌ها متفاوت است مثلاً در ناحیه پوست صورت از استروئیدهای موضعی ضعیف‌تر استفاده می‌شود و یا در ناحیه کف سر، کشاله ران و یا زیر بغل از لوسیون‌های غیرچسبنده توسط پزشک متخصص تجویز می‌شود.

مهارکننده‌های کلسی نورین یکی دیگر از درمان‌های بیماری پسوریازیس است که این عضو هیئت علمی دانشگاه به آن اشاره کرد و ادامه داد: نور درمانی، دارو درمانی و یا تزریق، از جمله روش‌های متفاوت بهبود و یا کنترل بیماری پسوریازیس است که با توجه به سطح درگیری برای مبتلایان انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: باید دقت شود از استروئید های خوراکی و تزریقی در درمان پسوریازیس استفاده نشود، چرا که پس از قطع موجب گسترش بیشتر بیماری شده و کنترل آن را مشکل تر خواهد کرد.

تهرانجی با بیان اینکه از داروهای موضعی و مؤثر دیگر مشتقات ویتامین D هستند، تاکید کرد: در موارد بسیار شدید و مقاوم بیماری از داروهای آنتی متابولیت و داروهای بیولوژیک کمک گرفته می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه بیماری پسوریازیس به هیچ عنوان سرایت‌پذیر نیست، گفت: این بیماری به ضایعات خطرناک سرطانی تبدیل نمی‌شود بنابراین فرد مبتلا و افرادی‌که با مبتلایان در ارتباط هستند نگران مسری بودن این بیماری نباشند.

تهرانچی‌نیا از ارائه خدمات درمانی با تعرفه دولتی در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به مبتلایان به پسوریازیس خبر داد و افزود: درمانگاه پوست بیمارستان شهدای تجریش و لقمان حکیم خدمات درمانی تخصصی و فوق تخصصی را به مبتلایان پسوریازیس را انجام می‌دهد.

این متخصص پوست و مو با اشاره به اینکه پسوریازیس بیماری مزمنی است که درمان قطعی ندارد افزود: این بیماری با درمان‌های مقطعی کنترل می‌شود، تمام روش‌های نوین درمانی نیز باید توسط مراکز معتبر و با استناد به مقالات علمی تأیید شده باشد.