به گزارش خبرگزاری مهر، شماره جدید مجله «تجربه» با مطالبی درباره محمدرضا شجریان و هوشنگ ابتهاج، بهتازگی منتشر شده و روی پیشخان مطبوعات آمده است.
این شماره که در سالروزِ تولد محمد رضا شجریان و چهلمین روز درگذشتِ هوشنگ ابتهاج منتشر شده، ویژهنامهای است تحلیلی در نسبت این دو که با عنوان اصلی «سایه سیاووش» بر پیشخوانِ مطبوعات قرار رفته است.
هوشنگ ابتهاج و محمد رضا شجریان چه نسبتی به هم داشتند؟ آغازِ یکیشدن و همکاریهای نزدیکشان چه زمانی بود؟ چه کارهای مشترکی با هم داشتند؟ شجریان چه کارهایی را از سایه خوانده است؟ در آثاری مشترکشان، نقشِ شعرِ سایه و صدا و کاراکترِ شجریان در موفقیتِ آنها چه بود؟ قطعهی «سپیده» در چه شرایطی منتشر شد و چگونه به سرودِ غیر رسمیِ مردمِ ایران با هزار امید و آرزو بدل شد؟ در دورانِ مدیریتِ سایه بر رادیو، شجریان چه میکرد؟ منتقدان سایه در آن دوران چه میگویند؟ ماجرای استعفای دستهجمعی از رادیو چه بود؟ نامهی استعفا چگونه شکل گرفت؟ اختلافاتِ سایه و شجریان در نزدیک به نیم قرن دوستی و نزدیکی و همکاری، چه بود؟ چرا شجریان در دو دههی ۶۰ و ۷۰ تقریباً هیچ شعری از سایه نخواند؟ این دو در نهایت چطور با اختلافاتشان کنار آمدند و از آن عبور کردند؟ آغازِ فعالیتِ دوبارهی آنها چگونه شکل گرفت؟ «جام تُهی» در چه شرایطی منتشر شد؟ تاثیرِ متقابلِ موسیقی و سیاست بر هم چیست؟ پاسخ داده شود.
اینها و چند مسئلهی دیگر، پرسشهایی است که تلاش شده در این ویژهنامه به آنها پاسخ داده شود. در این مسیر کوشش شده در کنارِ گزارشها و روایتهای مستند، تاریخی و دستِ اول، با هنرمندان، همکاران، دوستان و نزدیکان و بازیگردانانِ این سالها گفتوگو شود تا روایتی دستاولتر و مستقیمتر از نسبتِ «سایه و شجریان» منتشر شود؛ روایتهایی که فکر میکنیم به این ویژهنامه قابلیتِ ارجاع در سالهای بعد را داده و آن را به منبعی ارزشمند برای آرشیوها و پژوهشگران و علاقمندان موسیقی تبدیل خواهد کرد.
این شماره با آثار و گفتاری از علی اکبر شکارچی، حنا ناهید، سعید فرجپوری، هادی منتظری، صدیق تعریف، خسرو پارسا، سید محمد بهشتی، علی دهباشی، محمد جواد غلامرضا کاشی، میرعلیرضا میرعلینقی، شاهرخ تویسرکانی، فردین خلعتبری، پویا سرایی، مهیار علیزاده، مهدی فیروزیان، سید عباس سجادی، مزدک دانشور، فرشین کاظمینیا و نویسندگان و اعضای تحریریهی مجلهی تجربه منتشر شده است.