به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل اسفندیاریپور عصر چهارشنبه در مراسم آغاز سال زراعی جدید در اردبیل اظهار کرد: ما راه درستی را با هدف رسیدن به تولید بیشتر با اولویت غلات و تأمین نیاز غذایی مردم در نظر گرفتیم و انتظار میرود در این بخش بتوان به اهداف مورد نظر دست پیدا کرد.
وی تصریح کرد: کشت غلات در کشور به ویژه گندم با ۴۵ درصد پروتئین و ۴۰ درصد تولید انرژی قابل توجه بوده و ما از زارعین به ویژه در دیمزارها در کشت این محصول استراتژیک حمایتهای لازم را انجام میدهیم.
ناظر عالی طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور گفت: با جبران خلأهای گذشته در ارتقای بهرهوری، سعی ما بر این است تا از ظرفیتهای خالی استفاده کنیم و به هیچ وجه دنبال افزایش سطح زیر کشت نبوده بلکه تلاشمان بر این است تا با یک برنامه منسجم بتوانیم طرحها و برنامهریزیهایمان را در این حوزه عملیاتی کنیم.
اسفندیاریپور استان اردبیل را از استانهای با اراضی دیم بسیار بالا توصیف کرد و افزود: ۵۱۵ هزار هکتار اراضی دیم در استان اردبیل وجود دارد که ما در ۲ سال اخیر با اجرای طرح توسعه کشت در اراضی دیم سعی کردیم تا ظرفیت تولید را بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش دهیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: امسال ۳۲۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان اردبیل در قالب این طرح و با همکاری ستاد اجرایی امام به زیر کشت غلات خواهد رفت که امیدواریم خروجی این طرح به افزایش تولید محصولات کشاورزی در استان منجر شود.
اسفندیاریپور اضافه کرد: تاکید اصلی ما بر افزایش بهرهوری و ارتقای توان سرمایهگذاری است چرا که بر این باوریم رسیدن به رشد اقتصادی به این ۲ عنصر نیاز دارد و قطعاً در این زمینه باید حرکتها و برنامهریزیهای تحولی را انجام داد.
وی بیان کرد: از ۷۸۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان اردبیل بیش از ۶۰ درصد آن اراضی دیم بوده و مابقی اراضی آبی و باغ هستند و این استان هم در ایجاد اشتغال و هم تولید ناخالص سهم بسیار بالایی را در این حوزه به خود اختصاص داده است.
اسفندیاریپور ادامه داد: استان اردبیل در اکثر محصولات به ویژه تولید بذر سرگم، ذرت و چغندر قند جز استانهای ممتاز کشور است و در تولید بذر سیبزمینی نیز پرچمدار تحول در کشور محسوب میشود.
ناظر عالی طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور گفت: با همکاری ستاد اجرایی امام طرح جهش تولید همزمان با سراسر کشور در استان اردبیل نیز اجرا میشود که قطعاً نتایج و پیامدهای آن در سالهای آینده ملموستر خواهد بود.