به گزارش خبرگزاری مهر، امید قالیباف در یک گفت و گوی تلویزیونی، اظهار کرد: گاهی اوقات به دلیل زنجیره تأمین ممکن است تولید کاهش پیدا کند و گاهی هم مثلاً در فصل تابستان به دلیل قطعی برق و موارد دیگر روند تولید کاهشی باشد. این موارد را میتوان در دو بخش دسته بندی کرد، اما در مجموع تولید مهم است که باید رشد پیدا کند ضمن اینکه تولید روزانه و ماهانه ملاک نیست.
سخنگوی وزارت صمت در مورد اینکه آیا کم و زیاد شدن میزان تولید در یک ماه میتواند بر قیمت تأثیر گذارد؟ گفت: خیر؛ زیرا تغییرات، قابل توجه نیست؛ مثلاً ایران خودرو در تیرماه روزانه ۲ هزار و صد دستگاه و در مرداد ۲ هزار و چهارصد دستگاه تولید داشته است که اختلاف تولید حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ دستگاه بود و این اختلاف خیلی روی بازار اثر نمیگذارد، زیرا اگر در یک ماه تولید کم شود حتماً این مسئله در ماههایی که تولید افزایش پیدا میکند جبران میشود.
وی با بیان اینکه دو شرکت ایران خودرو و سایپا در مرداد ماه به تعطیلات تابستانی رفتند، اضافه کرد: در مجموع این دو شرکت در مرداد ماه ۱۹ روز کاری داشتند، اما روز کاری در تیر ماه ۲۴ روز بود.
قالیباف با اشاره به اینکه تولید در ایران خودرو، سایپا و سایر خودروسازان در مرداد ماه ۴.۶ درصد در مقایسه با تیرماه رشد داشته است، گفت: روند تولید در شرکت ایران خودرو در مردادماه در مقایسه با تیرماه، کاهشی بود که سایپا و دیگر خودروسازان با افزایش تولید جبران کردند یعنی رشد ۴.۶ درصدی ناشی از رشد همه خودروسازان بوده است.
وی افزود: خودروسازان بر اساس توان خود، خودرو تولید میکنند و هم اکنون در زمینه تقاضا مشکلی نداریم، اما خودروسازان در بعضی از گلوگاهها آن هم در بعضی از مقاطع زمانی با مشکل مواجه میشوند و تولید آنها کاهش مییابد. برعکس در مقاطعی هم تولیدشان زیاد میشود.
قالیباف با بیان اینکه میزان خودروهای تولیدی سال گذشته به ۹۰۰ هزار دستگاه نرسید، گفت: برای امسال تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه هدفگذاری شده است؛ ۷۵۰ هزار دستگاه برای ایران خودرو، ۶۵۰ هزار دستگاه برای سایپا و بقیه برای سایر خودرو سازان خصوصی برنامه ریزی شده است.
سخنگوی وزارت صمت اظهار کرد: برای رسیدن به این هدف باید گلوگاههای زنجیره تأمین شأن برطرف شود، اما برای افزایش تولید در نیمه نخست سال باید خودروسازان فعالیت خود را بیشتر کنند؛ به طور مثال تولید ایران خودرو باید تا آخر سال، رشد حدود ۶۰ درصدی داشته باشد یعنی در ایران خودرو باید یک جهش تولید رخ دهد. البته وزارت صمت حمایتهای لازم را از خودروسازان به عمل میآورد، اما اصل ماجرا خود صنعت است که باید رشد تولید ایجاد کند.