باشگاه‌های ثروتمند ، بازیکنان ملی پوش از سراسر دنیا، مربیان جنجالی و اسپانسرهای مشکوک روسی به لیگ دسته دو آلمان جان تازه‌ای بخشیده‌اند.

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از پایگاه خبری صدای آلمان، از نظر ورزشی، لیگ دسته دو (بوندس لیگای دو‌) آلمان هرگز تا این حد قدرتمند نبوده است. چندی پیش برونو لابادیا مهاجم پیشین تیم ملی آلمان و مربی کنونی تیم گرویتر فورت مدعی شد که لیگ دسته‌ دو آلمان امروز" قوی ترین لیگ دسته دوم" در جهان است. تا امروز کسی نتوانسته خلاف این ادعا را ثابت کند.

در فصل گذشته، تعداد تماشاگران هر بازی لیگ دسته دوم آلمان به طور متوسط  ۱۸ هزار نفر بود.  رکوردی بی‌سابقه و در حد تماشاگران بازی‌های لیگ دسته یک .

از زمین خاکی تا ورزشگاه های جام جهانی
اکنون دوران بازی در زمین‌های ناهموار و بعضا غیرحرفه‌ای گذشته است، دورانی که بازیکنان لیگ دسته دوم با نفس‌های بریده دنبال توپ می‌دویدند. کلاوس دیتر وولیتس، مربی تیم اوسنابروک می‌گوید: " ما امروزه در میدان‌هایی که ویژه‌ بازی‌های جام جهانی است توپ می‌زنیم و در برابر باشگاه‌های قوی ظاهر می‌شویم".

در فصل جدید تیم‌های نامداری چون اف ث کلن، بروسیا مونشن گلادباخ، مونیخ ۱۸۶۰و اف ث کایزرسلاترن که همگی از قهرمانان پیشین لیگ دسته یک هستند در لیگ دسته دو بازی می‌کنند. این تیم‌ها در زمین‌هایی مسابقه می‌دهند که برخی تیم‌های حاضر در لیگ قهرمانان باشگاه های اروپا حسرت آن را می‌خورند. بازیکنان این تیم‌ها از چهره‌های تیم ملی کشورهای مختلف هستند، حتی دو تن از مهاجمان تیم ملی آلمان نیز در تیم‌های دسته دو هستند: پاتریک هلمس از کلن و اولیور نویویل از گلادباخ.


نمایی از بازی کلن - فرایبورگ در هفته هفتم مسابقات فوتبال بوندس لیگا 2

افسانه‌های واقعی از روستا
در این فصل، دو تیم بیش از همه مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفتند: تیم اس وی وهن (SV Wehen) و تی اس جی هوفن‌هایم (TSG Hoffenheim).

سال ها پیش شخصی به نام هاینس هانکامر(Heinz Hankamer) به تیم  وهن دل باخت. در آن زمان تیم وهن در دسته‌ هشتم آلمان بازی می‌کرد.

در سال ۱۹۸۲ هانکامر میلیونر به عنوان مدیر باشگاه برگزیده شد و از آن پس با پول زیاد به شکار بازیکنان درجه یک پرداخت. علاوه برپول، بازیکنان می‌توانستند در صورت تمایل در شرکت آقای مدیر هم سمتی برگزینند. به این ترتیب تیم وهن اکنون به دسته دوم صعود کرده و خواب موفقیت‌های بیشتر را می‌بیند.

بخت دومین تیم افسانه‌ای، تی  اس جی هوفن‌هایم  زمانی باز شد که شخصی به نام دیتمار هوپ (Dietmar Hopp)‌ به این تیم راه یافت. از آنجا که بازی در این تیم برای هوپ نفع مادی زیادی نداشت، این بازیکن نیمه حرفه‌ای به فکر چاره افتاد و در صنعت کامپیوتر برای خودش جایی باز کرد.

آقای هوپ امروز صاحب شرکت جهانی اس آ پ (SAP) شده و حساب بانکی‌اش به او اجازه می‌دهد، یک تیم بی‌نام و نشان را به عالی‌ترین مراحل موفقیت برساند. این میلیاردر عاشق فوتبال از آغاز میل داشت که فقط بازیکنان جوان به تیم محبوبش راه یابند و برای این کار حاضر بود در سطح بسیار بالا هم سرمایه گذاری کند. این شد که اخیرا بازیکنان تیم ملی سوئد و نیجریه و سنگال و برزیل به خدمت تیم هوفن‌هایم درآمدند تا این تیم را به لیگ دسته‌ اول راهنما شوند.  

امکان ایجاد چلسی  دیگری در تورینگن
تیم ینا (Jena)  در ایالت شرقی تورینگن هم اخیرا مورد لطف یک شرکت روسی قرار گرفته است. شرکت روسی آلفا اینوست گروپ قصد دارد در ۵ سال آینده ۲۰ تا ۲۵ میلیون یورو خرج باشگاه ینا کند. تنها شرط سرمایه ‌گذاران این است که باشگاه ینا به صورت یک "شرکت با مسئولیت محدود" درآید که در آن سرمایه‌گذاران حق دخالت داشته باشند.  تا کنون ۵۰۰ هزار یورو از جانب این شرکت به حساب تیم واریز شده و از این پول دو بازیکن درجه‌ یک گرجی نیز به ینا پیوسته‌اند، اما مسئولان تیم گویا هنوز با این معامله صددرصد موافق نیستند. تصمیم‌گیری در این مورد به روز ۲۹ سپتامبرموکول شده است. سوال خیلی‌ها این است که آیا بزودی در ینا شاهد آنچه در چلسی گذشت خواهیم بود؟