به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، وزارت امور خارجه ارمنستان از جامعه جهانی درخواست کرد تا به مقامات آذربایجان برای رعایت آتش بس فشار وارد کنند.
وزارت خارجه ارمنستان با انتشار بیانیه ای در این ارتباط اعلام کرد: روز چهارشنبه ۲۸ سپتامبر، نیروهای جمهوری آذربایجان که به طور غیرقانونی در خاک ارمنستان حضور دارند، مجدداً آتش بس را نقض کرده و با خمپاره و سلاحهای سنگین مرزهای شرقی ارمنستان را هدف قرار دادند. بر اثر این تجاوز سه سرباز ارمنی کشته شد. در این شرایط از جامعه جهانی دعوت میکنیم که برای اعمال رعایت آتش و خروج نظامیان جمهوری اذربایجان از خاک ارمنستان بر رهبران سیاسی نظامی آذربایجان فشار وارد کنند.
به گفته وزارت خارجه ارمنستان، اقدامات تحریک آمیز جمهوری آذربایجان به منظور لغو نشست وزرای خارجه دو کشور صورت گرفته است که تشکیل آن در حال بررسی است.
این وزارتخانه همچنین اعلام کرد: اقدام جمهوری آذربایجان که ادامه تجاوز گسترده این کشور از ۲۲ شهریور تا کنون است، نشان دهنده بی توجهی آشکار به درخواستهای اخیر جامعه جهانی و کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل برای رعایت آتش بس است.
در این بیانیه تاکید شده است: تجاوزات جمهوری آذربایجان نگرانی طرف ارمنی را در مورد قصد باکو برای ادامه استفاده از زور و پیگیری سیاست تجاوز گری گذشته خود تأیید میکند.
پیش از این نیز، «نیکول پاشینیان»، نخست وزیر ارمنستان در دیدار با «چارلز میشل» رئیس شورای اروپا در نیویورک بر لزوم خروج فوری نیروهای جمهوری آذربایجان از خاک ارمنستان تاکید کرده بود. نخستوزیر ارمنستان در این دیدار، درگیری نظامی جمهوری آذربایجان علیه ارمنستان را مورد انتقاد قرار داد و گفت: این اقدام موجب اشغال سرزمینهای ارمنستان از سوی (جمهوری) آذربایجان شده است.
نخست وزیر ارمنستان همچنین به مواردی از نقض قوانین بین المللی از سوی جمهوری آذربایجان و نیز هدف قرار دادن جمعیت غیرنظامی و زیرساختها پرداخت.
رئیس شورای اروپا نیز از تشدید تنش در مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان ابراز نگرانی کرد و بر اهمیت حل مشکلات میان دو کشور همسایه از طریق مذاکرات و گفتگو تاکید کرد.
این در حالی است که پیش از این، «جیحون بایراموف» وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان در سخنرانی در هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک ضمن اشاره به تنشهای نظامی اخیر کشورش با ارمنستان گفت: ارمنستان هنوز به صورت کامل از خاک جمهوری آذربایجان خارج نشده است و به فعالیتهای نظامی خود و مین گذاری در مناطق مرزی ادامه میدهد. ما به مقابله با هر گونه تهدید علیه اراضی خود پایبند هستیم و از ارمنستان میخواهیم تنشها را متوقف کند و به اصل حسن همجواری احترام بگذارد. امیدواریم ارمنستان حسن نیت نشان دهد و در مذاکرات واقعی برای ساختن آیندهای بهتر برای نسلهای هر دو کشور مشارکت کند.