فرحناز محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر با بزرگداشت هفته جهانی ناشنوایان، اظهار کرد: هفت هزار و ۷۷۵ معلول ناشنوا در استان کرمانشاه وجود دارد که از این تعداد ۹۴۳ مورد ناشنوایی خفیف، ۲ هزار و ۱۳۵ نفر ناشنوا در سطح متوسط، ۲ هزار و ۹۰۳ نفر ناشنوایی شدید و یک هزار و ۷۸۶ نفر دیگر نیز به صورت خیلی شدید معلول هستند.
وی با اشاره به عدم همکاری دستگاههای دولتی از پذیرش معلولین ناشنوا در سطح خفیف. و متوسط، افزود: این ۲ گروه شرایط مناسبتری نسبت به سایر دستههای معلولیت دارد اما در برخی مسائل مانند ازدواج و اشتغال مشکل داشته و اغلب در دستگاههای اداری با وجود تلاشهای زیاد برای دستیابی به شغل مخالفت و تعللهای بسیاری انجام میگیرد.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه تصریح کرد: معلولیت ناشنوایی به عنوان مهمترین نوع معلولیت که اغلب به صورت مادرزادی بروز پیدا میکند نیازمند پیشگیری و پیگیری بیشتر به ویژه در خانوادههایی که سابقه این معلولیت دارند تا در زود هنگام به پزشک و مشاورین ژنتیک پیش از ازدواج مراجعه شود.
محمدی ادامه داد: غربالگری نوزادان، اخیراً بسیار جدی دنبال میشود که بیش از ۹۸ درصد از طریق این غربالگری پوشش داده میشود اما باید توجه داشت که در صورت متوجه شدن معلولیت شنوایی جنین در دوران بارداری مادر اجازه سقط داده نخواهد شد.
وی با اشاره به راه اندازی مرکز کاشت حلزون با همکاری دانشگاه علوم پزشکی در بیمارستان امام خمینی (ره) طی سه سال گذشته، خاطرنشان کرد: با اینکه در حال حاضر هزینههایی اندک بابت این عمل انجام میگیرد اما به زودی مقرر است که کاشت حلزون رایگان صورت گیرد.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه به لزوم فراگیری زبان اشاره و تاکید کرد: در صورتی که برخی افراد به دلیل مشکلات رشتههای عصبی موفق به کاشت حلزون نباشند یادگیری این زبان بسیار با مؤثر و با اهمیت است.