به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام عباس امینی ظهر یکشنبه در آئین تجلیل از مقام سالمند به میزبانی سالن پورسینای دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با بیان اینکه تکریم سالمند نه بر اساس یک وظیفه انسانی بلکه به عنوان یک رسالت و تکلیف شرعی نیز بر عهده داریم، ابراز کرد: سالمند را نباید جدای از خانه تعریف کرد.
وی افزود: زمانی برخی پدیدهها مانند شیرخوارگاه، خانه سالمندان و … در فرهنگ ایرانی و شرقی وجود نداشت زیرا تربیت شرقی این بود که از شیرخوارگاه تا سالمند همه جامعه میبایست احساس تکلیف و همه خانواده و جامعه آن را حس کنند.
امام جمعه شاهرود با بیان اینکه هم نگاه تربیت شرقی و اسلامی و هم ایرانی تکریم سالمند را مورد تاکید قرار میدهد، ابراز داشت: ما باید این فرهنگ را با چنگ و دندان حفظ کنیم اما اقتضای زندگی امروز گاهی ما را در اجبارهایی قرار میدهد که خانه سالمندان در زمینه آنها است.
امینی افزود: طرح خوب سالمند که توسط علوم پزشکی دنبال میشود و موضوع آن نگهداری سالمند در خانه و نه در خانه سالمندان است، میتواند سبب تکریم بیشتر این قشر شود.
وی با بیان اینکه این طرح میکوشد تا با پیشگیری، مراقبت، تعلیم و توانمند سازی و … سالمندان را از خانه سالمندان بی نیاز و در منزل خودشان تحت مراقبت نگه دارد، گفت: ما در زندگی برخی کمیتها و کیفیتها را داریم که برکت در زمره کیفیتها است.
امام جمعه شاهرود با بیان اینکه بزرگترها در میان خانه و خانواده و جامعه برکت هستند، افزود: برکت قابل استدلال و برهان آوردن نیست باید آن را حس کرد برای مثال برخی عمرها، پولها، وقتها و … با برکت هستند لذا یکی از برکتهای زندگی سالمندان محسوب میشوند.
امینی با بیان اینکه احترام به سالمندان در دین مبین اسلام تاکید شده است، گفت: اگر به سالمندی کمک مالی میشود، این کمترین وظیفه است، اما در واقع تکریم و بزرگداشت است که سبب میشود تا برکت از وجود سالمندان به زندگی منتقل شود.
وی ادامه داد: نسل جوان ضمن اینکه انرژی متراکم دارد و باید در بسیاری کارهای پیشرو باشد، میبایست پختگی و سنگینی تجربه موفق را از نسل سالمندی که عمری را گذراندهاند، بگیرد، لذا همه تکلیف شرعی و انسانی داریم تا سالمندان تکریم شوند.