معاون اول رئیس جمهور گفت: سیاستگذاری و ریل گذاری برای چشم انداز سینمای کشور از اهداف تشکیل شورای عالی سینما در دولت سیزدهم است.

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین جلسه شورای عالی سینما صبح امروز (دوشنبه) به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.

در این جلسه که با حضور وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رؤسای سازمان صدا و سیما و تبلیغات اسلامی و همچنین سایر اعضای حقوقی و حقیقی این شورا از اهالی سینما برگزار شد، محمد مخبر، هنر و به ویژه سینما را به عنوان مهمترین عامل اثرگذار بر ابعاد مختلف زندگی انسان عنوان کرد و گفت: صنعت سینما نقش بسزایی در توسعه کشور حتی در زمینه‌های زیربنایی و اقتصادی و افزایش تولید ناخالص داخلی دارد.

معاون اول رئیس جمهور سیاستگذاری و ریل گذاری برای چشم انداز سینمای کشور را از اهداف تشکیل شورای عالی سینما در دولت سیزدهم برشمرد و تصریح کرد: در کنار توجه به امکانات زیرساختی باید برنامه ریزی برای تولید محتوا متناسب با ارزش‌های ملی، دینی و انقلابی در دستور کار شورای عالی سینما قرار گیرد.

وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در خصوص تمدن سازی و افزایش تبادلات فرهنگی و هنری افزود: سینما یکی از مهمترین ابزارها برای ترویج و تبیین آموزه‌های دینی و ارزش‌های انقلابی در بین جوانان ایران، منطقه و حتی جهان است و باید با افزایش و تقویت تولیدات مشترک سینمایی با کشورهای منطقه یک حس مشترک و نیاز بین فرهنگ جمهوری اسلامی با هنرمندان و فعالان فرهنگی و هنری کشورهای همسایه، اسلامی و حوزه مقاومت شکل گیرد.

مخبر افزود: در سالهای گذشته در ساخت پروژه‌های مختلف فیلمسازی با کشورهای حوزه تمدنی غفلت شده است و علیرغم تربیت متخصصان فیلم سازی از سایر کشورها در ایران هنوز نتوانسته ایم به یک زبان و محصولات مشترک فیلم سازی و اکران آنها در این کشورها برسیم که شورای عالی سینما می‌تواند با پیگیری مصوبات این شورا یک اقدام مهم و چشمگیر در این راستا انجام دهد.

معاون اول رئیس جمهور به سیاست خارجی دولت سیزدهم در راستای ارتقای همه جانبه روابط با کشورهای همسایه اشاره و تاکید کرد: با تلاش‌های دولت سیزدهم و تعامل گسترده در یک سال گذشته یک ظرفیت فوق العاده برای تعامل با دولت و ملت‌های همسایگان جمهوری اسلامی ایران به وجود آمده است که در این راستا دیپلماسی فرهنگی و هنری با کمک سینماگران و اهالی فرهنگ و هنر می‌تواند زمینه ساز افزایش مبادلات و مراودات بین مردم و دولت ایران با منطقه شود.

وی خاطر نشان کرد: باید یک برنامه عملیاتی و مشخص برای مأموریت‌های دستگاه‌های مسئول در حوزه دیپلماسی فرهنگی و هنری و همچنین تولید فیلم‌های مختلف تهیه و تدوین شود.

مخبر با قدردانی از تلاش‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تشکیل شورای عالی سینما در دولت سیزدهم اظهارداشت: مصوبات شورای عالی سینما باید به نقطه‌ای برسد که با تغییرات حاکمیتی در دولت، صدا و سیما و سایر ارکان فرهنگی خدشه‌ای به تصمیمات این شورا وارد نشود تا بتواند یک هدف گذاری و ریل گذاری برای ارتقای سینمای ایران در سطح منطقه و جهان داشته باشد.

در این جلسه محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تاریخچه شکل گیری شورای عالی سینما و توقف کار این شورا در سالهای گذشته به دلیل برخی ایرادات قانونی و آئین نامه‌های تشکیل این شورا گفت: در دولت سیزدهم و با پیشنهاد سازمان سینمایی و پیگیری‌های رئیس جمهور مقرر شد شورای عالی سینما با رفع ابهامات قانونی شکل گیرد.

وی به اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دولت سیزدهم در راستای عدالت فرهنگی اشاره کرد و گفت: با تشکیل قرارگاه محرومیت زدایی در حوزه فرهنگ در وزارت ارشاد توانستیم امکانات و زیرساخت‌های فرهنگی را برای ۴۰ هزار نفر در ۷۲ شهر محروم کشور فراهم کنیم و در کنار این مهم توجه به فعالیت سینماگران جوان و فعالان فرهنگی و هنری در شهرستان‌های کشور نیز از دیگر اقدامات این وزارتخانه در راستای برقراری عدالت فرهنگی در کشور بوده است.

اسماعیلی افزود: تعاملات فرهنگی با کشورهای منطقه از مهمترین اقدامات دولت سیزدهم در حوزه دیپلماسی فرهنگی است که تاکنون تفاهم نامه‌های بسیار خوبی با وزرای فرهنگ کشورهای منطقه به امضا رسیده است و همچنین پس از عضویت رسمی ایران در سازمان همکاریهای شانگهای توسعه روابط در حوزه مسائل فرهنگی و هنری دیده شده است.

در ادامه این جلسه مصوبات شورای عالی سینما از جمله ساخت مسکن برای فعالان حوزه هنر و سینما با کمک و همکاری وزارت راه و شهرسازی، سازمان سینمایی کشور و بانک‌های عامل، تدوین نظام نامه حقوق معنوی مخاطبین ناظر به ارزش‌های دینی، ملی و انقلابی، تولید مشترک فیلم با کشورهای حوزه تمدنی و جبهه مقاومت و طرح کمک به تجهیز و روزآمدسازی شعب و نمایندگی دفتر انجمن سینمای جوان در سراسر کشور توسط اعضا بحث، بررسی و تصمیم گیری شد.

همچنین در این جلسه اعضای شورای عالی سینما درخواست‌ها، مطالبات و راهکارهای خود را برای توسعه و پیشرفت سینمای کشور و همچنین حضور مؤثر در جشنواره‌های بین المللی و نشان دادن چهره اصیل فرهنگ ایرانی و اسلامی شامل توجه به سینمای موقعیت و راهبردی برای نشان دادن ارزش‌های انقلاب اسلامی و دینی به جهانیان، رعایت حقوق معنوی مخاطبین، توجه به تولیدات سینمایی حوزه مقاومت، افزایش فعالیت رایزنان فرهنگی سفارتخانه‌های ایران در کشورهای خارجی برای پخش فیلم‌های ایرانی در سایر کشورها، افزایش تعداد سینماها در اقصی نقاط کشور در ازای سرانه جمعیتی هر استان، فراهم آوردن امکانات و سرمایه لازم برای سینماگران جوان بویژه در نقاط محروم مطرح کردند.

از جمله نظرات و دیدگاه‌های اعضا می‌توان به هم افزایی دستگاه‌های ذیربط در حوزه سینما، ضرورت اجتناب ناپذیر بودن صنعت سینما در جهان، ایجاد ساختار و نظامی معین برای اهالی سینما، برداشته شدن موانع دست و پا گیر برای رونق کسب و کار سینما و اهالی فرهنگ و هنر، هم افزایی، تعامل و همکاری دولت، فعالان سینما و صدا و سیما، ارتقای زیرساخت‌ها و امکانات کافی برای رقابت با سینمای جهان، توجه به تولید و محتوا در کنار توسعه زیرساخت‌های سینمایی، ثبات سیاست و قانون گذاری در حوزه سینما اشاره کرد.