به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام عابدین رستمی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در قروه اظهار کرد: به ابتکار امام خمینی (ره) ۱۲ ربیع الاول تا ۱۷ ربیع الاول به عنوان هفته وحدت نامگذاری شده است و این هفته فرصتی مغتنم برای تقویت اتحاد و همبستگی مسلمانان به شمار میآید.
وی افزود: گرامیداشت برنامههای هفته وحدت در سال جاری با توجه به اتفاقاتی که در کشور و به ویژه در کردستان به وقوع پیوست از اهمیت ویژه ای برخوردار این چون دشمنان قسم خورده نظام جمهوری اسلامی بر روی شکاف مذهبی در کشور سرمایه گذاری ویژه ای کرده بودند.
امام جمعه قروه خاطرنشان کرد: وقتی با دستگیر شدگان صحبت شد که چرا در کردستان این برنامه ریزی ها انجام شده است در پاسخ میگویند چون در کردستان احساس کردیم چندین شکاف وجود دارد که یکی از این شکافها، شکاف مذهبی است.
حجت الاسلام رستمی افزود: اینها غافل از این هستند که اهل سنت در ایران به ویژه در کردستان در کنار هم وطنان اهل تشیع خویش قروه متمادی زندگی مسالمتآمیز داشته و دارند.
وی تصریح کرد: بیش از ۲۸ هزار نفر در استان کردستان به شهادت رسیدند که بیش از ۵۴۰۰ نفر شهید از مردم کردستان بودند و اکثر این شهدا از جامعه شریف اهل سنت هستند.
امام جمعه قروه خاطرنشان کرد: قبل از اینکه ارتش و سپاه تشکیل داده شود و ما در حوزه امنیت انسجام پیدا کنیم، همین پیشمرگان مسلمانان کرد از جامعه اهل سنت بودند که حافظان امنیت در کردستان بودند و با امام انقلاب و شهدا، سرداران بزرگ و علمای بزرگ کردستان پیمان بستند.
حجت الاسلام رستمی افزود: نظام بزرگ جمهوری اسلامی هم این فداکاریهای قوم کرد و جامعه اهل سنت را هیچ موقع فراموش نمیکند چرا که فراموشی این فداکاریها به منزله ظلم و جفا در حق مردم کردستان است.
وی خاطرنشان کرد: خدمات اهل سنت در کنار خدمات انقلاب به کردستان و مردم این منطقه زبان زد خاص و عام است.
امام جمعه قروه در ادامه سخنان خود اظهار داشت: با توجه به اینکه دشمن از چند جهت بر روی مسئله وحدت سرمایه گذاری میکند، جریانهای مختلف از جمله جریانهای تکفیری را به صف کرده است کما اینکه مشخص شد در اطلاعیه وزارت اطلاعات بخشی از دستگیر شدگان از تکفیری، مکتبیها و.. بودند و مسئله وحدت را نشانه گرفته بودند.
شب نامههایی که به اسم علمای اهل سنت منتشر کرده بودند صحت نداشت
حجت الاسلام رستمی افزود: طی چند هفته اخیر به اسم عدهای از ماموستاهای اهل سنت شب نامههایی را منتشر کرده بودند و این مسئله توسط نهادهای امنیتی و اطلاعاتی پیگیری شد و مشخص شد که منشأ این شب نامهها خارج از کشور بوده و ربطی به علمای اهل سنت ندارد.
وی اعلام کرد: ۴۱ برنامه برای هفته وحدت برنامه ریزی شده است که امسال هم مثل همچون سالهای گذشته این برنامهها اجرا خواهد شد.
امام جمعه قروه خاطرنشان کرد: برگزاری مراسم مولودی خوانی در روستاهایی که براداران اهل سنت و تشیع باهم زندگی میکنند از جمله روستای های «یلغوز آغاج» و سایر روستاهای تلفیقی با کمک علمای اهل سنت و هیئت امنای مساجد، برگزاری مراسم درمسجد النبی که مسجد جامع اهل سنت شهر قروه است با حضور اقشار مختلف مردم اهل تسنن و تشیع در شب میلاد پیامبر به روایت اهل سنت، برگزاری محافل انس با قرآن در مساجد و بقاع متبرکه، بزرگداشت شهدا و ایثارگران اهل سنت و تشیع در قروه و روستاهای تلفیقی از جمله برنامههای شاخص در نظر گرفته شده میباشد.
حجت الاسلام رستمی افزود: اجرای گفتمانهای تقریبی در سطح مدارس و مساجد با دعوت از علمای اهل سنت و تشیع، برگزاری همایش علمای اهل سنت و تشیع با موضوع مسائل تقریبی، سرکشی از روحانیون اهل سنت و تشیع شاخص منطقه به ویژه روحانیونی که در حوزه تقریب فعال بودند از دیگر برنامههای تدوین شده برای این هفته است.
وی اعلام کرد: قروه در ارزیابی سالهای گذشته به عنوان برترین شهر تقریبی کشور معرفی شد و این برگ زرینی این شهرستان است.
امام جمعه قروه اظهار داشت: دیدار با طلاب و روحانیون اهل سنت و تشیع، سرکشی به حوزههای علمی و تبلیغی، تولید کلیپهای تقریبی و انتشار آنها توسط خبرنگاران، اخذ و نشر حداکثری پیام و بیانیه علمای شاخص در سطح شهرستان و روستاها به ویژه شرق استان، مصاحبه با امام جمعه و طلبههای اهل سنت در خصوص انسجام اسلامی و حوزه هفته وحدت، استفاده از ظرفیت شورای هماهنگی، تبلیغات اسلامی؛ شهرداری، سازمان اوقاف، سازمان تبلیغات اسلامی، اداره ارشاد و مرکز بزرگ جهت پیشبرد برنامهها و گرفتن نظرات آنها، تجدید میثاق طلبههای اهل سنت و تشیع و شخصیتهای تقریبی تشیع و تسنن با نماینده ولی فقیه در استان، تجلیل و بزرگداشت شهدای محراب و علمای شهید اهل سنت و تشیع، تجلیل از فعالین تقریبی در حوزه رسانه و تجلیل از خبرنگاران رسمی شهرستان از دیگر برنامههای این هفته است.
وی خاطرنشان کرد: از جمله مسائلی که رسانهها باید در این مورد کار کنند، مسئله دستاوردهای نظام اسلامی در حوزههای مختلف در مناطق قومی است که باید برجسته شود که چه تفاوتهایی بین کردستان قبل از انقلاب و کردستان بعد از انقلاب وجود دارد؟
حجتالاسلام رستمی افزود: سخنرانیهای پیش از نماز جمعه توسط شخصیتهای تقریبی، تجلیل از پایان نامهها، کتابها، مقالات و طرحهای مرتبط با حوزه وحدت، انسجام و همدلی بین اقوام مذاهب از جمله راهکارهایی است که در راستای تقویت وحدت و انسجام جامعه بسیار مؤثر خواهد بود و باید نخبگان نسبت به این مبحث احساس مسئولیت کنند.