رئیس جمهور روسیه مصوبه‌ای را امضا کرد که به موجب آن چهار منطقه از اوکراین به خاک روسیه الحاق می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه، روز چهارشنبه، ۱۳ مهر، مصوبه‌ای را امضا کرد که به موجب آن چهار منطقه از اوکراین که بخش‌هایی از آن‌ها در کنترل نیروهای روسیه است، به خاک روسیه الحاق می‌شوند.

مطابق مصوبه جدید، حدود ۱۸ درصد خاک اوکراین (استان‌های دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپوریژیا) به خاک روسیه افزوده می‌شود.

این بزرگ‌ترین الحاق سرزمینی در قاره اروپا پس از جنگ جهانی دوم تاکنون است، هرچند مسکو هنوز مرزهای جدید را دقیقاً اعلام نکرده است.

الحاق این مناطق به خاک روسیه همزمان با آن صورت گرفته است که رئیس جمهور روسیه با صدور فرمانی، دستور داد تا اقدامات مقتضی برای گنجاندن نیروگاه اتمی زاپروژیا به فهرست دارایی‌های فدرال دولت روسیه، انجام شود.

در فرمان صادر شده آمده است: دولت روسیه ملزم است تا برای تثبیت مالکیت فدرال نیروگاه اتمی زاپروژیا و سایر تأسیسات موردنیاز برای فعالیت آن (نیروگاه)، اقدامات مقتضی را انجام دهد.

پوتین به منظور حصول اطمینان از امنیت دارایی‌های دولت فدرال، به دولت روسیه دستور داده تا این نیروگاه را ذیل فهرست شرکت‌های یکپارچه دولت فدرال ثبت کند.

مجوزهای صادرشده تا پیش از ۳۰ سپتامبر برای فعالیت نیروگاه اتمی زاپروژیا و همچنین کارکنان آن، تا زمان صدور مجوزهای جدیدِ مطابق با قانون اساسی روسیه، همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند.

بر اساس اعلام شرکت روزنرگواتوم، شرکت دولتی انرژی اتمی روسیه، اولگ روماننکو، مهندس ارشد اسبق نیروگاه اتمی بالاکوفو، ریاست شرکت اپراتور زاپروژیا را برعهده خواهد داشت.

همه پرسی برای پیوستن جمهوری‌های لوهانسک و دونتسک و مناطق زاپروژیا و خرسون در شرق و جنوب اوکراین به روسیه هفته گذشته برگزار شد و پس از رأی موافق اکثریت قریب به اتفاق شرکت‌کنندگان در این همه پرسی، مناطق مذکور درخواست رسمی خود را برای پیوستن به روسیه ارائه کردند و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه نیز در حکمی رسماً این مناطق را به خاک روسیه الحاق کرد.

از سوی دیگر، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در نشستی تلویزیونی با آموزگاران تاکید کرد که به‌رغم وضعیت جاری، برای مردم اوکراین احترام زیادی قائل است.

وی دراین‌باره گفت: ما همیشه و حتی امروز، به‌رغم تراژدی کنونی، احترام زیادی برای مردم، فرهنگ، زبان و ادبیات اوکراین قائل هستیم.

رئیس جمهور روسیه همچنین تاکید کرد که اگر تلاش‌ها و اقدامات (خصمانه) غرب و برخی قدرت‌ها در کی‌یف، در کار نبود، جنگ در اوکراین هرگز اتفاق نمی‌افتاد.

رئیس جمهور روسیه ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ۱۴۰۰) فرمان آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین را صادر و دلیل این تصمیم خود را درخواست جمهوری‌های دونتسک و لوهانسک از وی برای کمک به آنها و رها شدن از زیر یوغ ظلم رژیم کی‌یف عنوان کرد.