به گزارش خبرنگار مهر، انتشارات فرهنگسرای استاد عبدالواحد بهره در هرات کتاب «دریچهای چند به قلمرو تیموریان هرات» نوشته عبدالغفور آرزو را در ۲۱۰ صفحه منتشر کرد. عبدالغفور آرزو از جمله ادیبان معاصر افغانستان است که در هرات به دنیا آمد و از دانشگاه تربیت مدرس تهران دکترا در رشته تخصصی ادبیات دری گرفت.
«یک بیت یک کتاب: در قلمرو بیدل شناسی»، «بازگشت ادبی: بیگانه برگی در ادبیات افغانستان»، «سیاه سپیداندرون: سیری در آثار مولانا حاج محمداسماعیل سیاه»، «بوطیقای بیدل»، «گزیده رباعیات بیدل دهلوی» و «مقایسه انسان کامل از دیدگاه بیدل و حافظ» از دیگر کتابهای منتشر شده عبدالغفور آرزوست.
«نگاهی به کارنامه سلطان محمود غزنوی و امیر تیمور گورکانی»، «دو صاعقه: صاعقه چنگیز و صاعقه تیمور»، «سه شخصیت جریان ساز: سلطان حسین بایقرا، خواجه عبدالله احرار و مولانا عبدالرحمن جامی»، «نقش جامی در مدنیت تیموریان هرات» و… عناوین شماری از سرفصلهای این کتاب است.
آرزو در بخشی از مقدمه خود بر این کتاب چنین نوشته است: «گره گاه بحث ما مشخصاً قرن نهم است، عصر تیموریان، زیرا در همین دوره مدنیت شکوفان هرات شکل میگیرد. در همین مقطع شعر دوران تیموری در مجالس ادبی هرات به مثابه پایبست و اساس مکتب هندی ریخته میشود و بسامدهای تخیل و ویژگیهای هنری این سبک به سوی تطور دیگر میگراید، و در همین زمان عرفان اسلامی با مشخصه وحدت وجودی تجدید میشود و تبارز میکند. همه این شاخصهها شکل دهنده مدنیت تیموریان هرات است.»