خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛ اهمیت توجه به شهر انسان محور و لزوم ایجاد مراکزی برای شهروندان از جمله مهمترین برنامههایی است که شهرداریها به دنبال آن هستند.
چند سالی است که شهرداری تهران نیز اقدام به ایجاد گذرهای فرهنگی در مناطق مختلف شهر کرده است و گذر باب همایون، سی تیر و استاد شهریار از جمله این گذرها هستند.
در بستر چشمانداز تهران به عنوان الگوی کلانشهر جهان اسلام، حمایت از امور فرهنگی مانند ایجاد گذرهای فرهنگی و حتی توسعه خانه موزهها و فضاهای فرهنگی در دستور کار شهرداری تهران قرار گرفته است.
اما ایجاد این گذرها باید در بستر مطالعات شهری و با توجه به پلازای شهری صورت گیرد که متأسفانه هنوز نتوانستهاند نتیجه بخش باشند.
خیابان ۳۰ تیر به بورس غذا تبدیل شده است
علیرضا نادعلی نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به گذرهای فرهنگی تهران گفت: در گذرهای فرهنگی و پیاده راهها زحمتهایی کشیده شده اما بهرهبرداری از آنها به نقطه خود نرسیده یا حتی گاهی اوقات در طراحیها اشتباهاتی صورت گرفته است.
وی درباره گذر فرهنگی ۳۰ تیر بیان کرد: این گذر در یکی از تاریخیترین پهنههای تهران که از یک طرف به باغ ملی موزههای ایران و وزارت امور خارجه و از سوی دیگر به میدان امام خمینی (ره) برمیخورد ایجاد شده است اما آنچه در آنجا صورت گرفته تنها ارائه غذا و فستفود است و این در حالی است که در بسیاری از نقاط دیگر شهر مانند بوستانها نیز غذا ارائه میشود و مردم از آنها استفاده میکنند.
طراحی و تناسبی در گذرهای فرهنگی تهران وجود ندارد
نادعلی با بیان اینکه طراحی و تناسبی در گذرها وجود ندارد تصریح کرد: برای مثال در پیاده راه استاد شهریار مقابل تالار وحدت اتفاقات ناقصی رخ داده و این پهنه هنوز به نقطه بهینه خود نرسیده است و بر همین اساس در حال بازنگری جهت رفع نواقص آن هستیم.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در مثالی دیگر شهرداری در پیاده راه ۱۷ شهریور به این نتیجه رسید که پیاده راه آن محدوده را باز گرداند.
پیاده راه تنها سنگ فرش شدن معابر نیست
وی با تاکید بر اینکه پیاده راه تنها سنگ فرش شدن معابر نیست اظهار کرد: باید تمامی نکات اعم از بهره برداری، توجه به کسبه و اهمیت اقتصادی محدوده مد نظر قرار گیرد برای مثال در محدوده پانزده خرداد کتابفروشی اسلامی به عنوان یکی از قدیمیترین کتابفروشی های تهران پس از سنگفرش شدن محدوده و از بین رفتن مدهای حمل و نقلی به مرز ورشکستگی رسید.
نادعلی درباره نگاه شورای شهر به گذرهای فرهنگی گفت: کمیسیون فرهنگی و اجتماعی درگیر بررسی گذرهای فرهنگی و ساماندهی آنها است و باید تمامی نظامات را مورد بررسی قرار دهیم، شورای شهر به گذرهای فرهنگی و ایجاد آنها توجه دارد اما آن را با متدهای متفاوت و با توجه به نتیجه بخش بودنشان پیگیری میکند.