تربت حیدریه ـ فرماندار تربت‌حیدریه گفت: یکی از ابزارهای مهم برنامه‌ریزی شهری، مطالعه تاریخ گذشته با هدف پیشگیری از تکرار اشتباهات گذشتگان است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی‌اکبر کی‌پور، شامگاه یکشنبه در آئین رونمایی از کتاب «تربت‌حیدریه از پنجره تاریخ» اظهار کرد: کار مورخ انتقال تجربیات گذشتگان به نسل کنونی و مدیران و برنامه‌ریزان فهیم نیز با بهره‌گیری از نکات ارزشمند تاریخی به جای آنکه خود مایه عبرت آیندگان شوند، از تجربیات گذشتگان درس عبرت می‌گیرند.

فرماندار تربت حیدریه با اشاره به حضور قبلی خود به عنوان فرماندار در یکی از شهرستان‌های استان گلستان گفت: با توجه به وجود جاذبه‌های فرهنگی و تاریخی آن خطه، از رسانه‌های برون مرزی دعوت می‌کردیم هر از چند گاهی برای معرفی پتانسیل‌های تاریخی آن شهر در قالب یک تور گردشگری رسانه‌ای به تولید محتوا بپردازند و در تربت‌حیدریه نیز باید چنین اقدامی صورت گیرد.

معرفی و حفاظت از میراث تاریخی

در ادامه مراسم رونمایی کتاب علی محمدی، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت‌حیدریه نیز اظهار کرد: از آنجا که معرفی و حفاظت از میراث تاریخی یکی از برنامه‌های محوری ماست، لذا معرفی اصحاب قلم و اندیشه که در پیوند با تاریخ فعالیت می‌کنند را نیز، در دستور کار خود قرار داده‌ایم.

علی محمدی افزود: از این رو با توجه به قرار داشتن در هفته گردشگری و از آنجا که کتاب تربت‌حیدریه از پنجره تاریخ به قلم مرتضی شبان به تازگی به زیور تبع آراسته شده، بر خود لازم دانستیم معرفی این اثر فاخر را در آئینی خاص به انجام برسانیم.

معرفی تاریخ تربت‌حیدریه در هفت بخش

در حاشیه این مراسم مرتضی شبان نویسنده کتاب تربت‌حیدریه از پنجره تاریخ اظهار کرد: در هفت بخش به معرفی تاریخ تربت‌حیدریه شامل نقش خاندان قرایی‌ها در تحولات این خطه، جغرافیایی طبیعی، معرفی قطب‌الدین حیدر، مساجد، کارونسراها، رباط‌ها، حمام‌های تاریخی، آب انبارها، زیارتگاه‌ها و دیگر یافته‌های پژوهشی این سرزمین کهن پرداخته‌ام.