محسن شریفی در گفتگو با خبرنگار مهر، از تهیه پیش نویس طرح گرنت پژوهشی در وزارت علوم خبر داد و گفت: براساس این طرح میزان پژوهانه یا گرنتی که به دانشجویان تعلق میگیرد یکسان نیست و صرفاً براساس شاخصها و ملاکهایی دانشجویان از این تسهیلات بهره مند خواهند شد.
مدیر کل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی وزارت علوم ادامه داد: یکی از اهداف این آئین نامه، اثربخش شدن پژوهشهای دوران تحصیلات تکمیلی است و از طرفی کمک به معیشت دانشجویان دوره دکتری است ولی نکته حائز اهمیت این است که به شرط تأمین اعتبار، این طرح اجرایی خواهد شد.
شریفی در پاسخ به این سوال گرنت پژوهشی به چه طرحهایی تعلق خواهد گرفت، گفت: طرحهایی که نیاز بخشی از جامعه را در غالب یک طرح تقاضا محور با جامعه و صنعت رفع کند و یا اینکه طرح علمی در مرز دانش و یا در راستای نیل به مرجعیت علمی باشد.
وی در ادامه بیان کرد: همچنین اگر یک طرح پژوهشی در حوزه علوم انسانی و یا علوم پایه باشد و یا نیاز یک دستگاه را در در حوزههای مورد تقاضا از سوی همان دستگاه برطرف کند و یا در مباحث تصمیم گیری و حکمرانی مؤثر باشد، در اولویت دریافت گرنت پژوهشی خواهد بود.
مدیر کل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی وزارت علوم ضمن اشاره به اینکه کسانیکه در حوزههای مختلف علمی موفقیتهای چشمگیری کسب کردهاند، در اعطای گرنت پژوهشی در اولویت قرار خواهند گرفت، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲ پیشنهاد و سازوکار برای اعطای پژوهانه مطرح است؛ نخست اینکه اعتبارات به تعداد دانشجویان منتخب، در اختیار دانشگاه (اساتید) و یا سازمان مربوطه قرار گیرد و کنترل و نظارت بر عهده دانشگاه باشد.
شریفی افزود: راه دیگر این است که از ظرفیت صندوق رفاه دانشجویان استفاده شود و متناسب با گزارشهای دریافتی، تأیید استاد و دانشگاه پژوهانه مستقیماً به حساب دانشجویان واریز شود.