جواد داوری در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد برخی مسائل مرتبط با تیم ملی و رقابت های لیگ برتر باشگاه های کشور توضیح داد.
کیفیت لیگ برتر بالا رفته است
وی ابتدا در مورد رقابت های باشگاهی طی چهار هفته ای که از برگزاری آن می گذرد، اشاره کرد و گفت: شخصا به خاطر مشغله های کاری زیاد امکان تماشای همه دیدارها را ندارم اما بررسی نتایج، آمار و اتفاقات نشان می دهد که کیفیت مسابقات به نسبت همیشه بالا است و رقابت نزدیکی میان تیم ها دنبال می شود.
بسکتبال نیازمند رقابت های «پیش فصل» است
رئیس فدراسیون بسکتبال با تاکید بر لزوم برگزاری رقابت های «پیش فصل» برای لیگ برتر ادامه داد: لحاظ کردن این رقابت ها در تقویم مسابقات به حضور بهتر و مطلوبتر تیم ها در لیگ برتر کمک و در نهایت پیگیری با کیفیت تر مسابقات کمک می کند. در طول سال تیم ها و بازیکنان نهایت ۶ ماه درگیر مسابقات هستند، در سایر ایام سال هم حداکثر ۳۰ تا ۳۵ بازیکن با تیم های ملی در مسابقات مختلف حاضر می شوند. سایر بازیکنان عملا بیکار و دور از تمرین و مسابقه هستند و این نتیجه خوبی برای بسکتبال ندارد.
همه باید به صورت دائم درگیر مسابقات باشند
داوری تاکید کرد: سازمان لیگ باید برگزاری رقابت های پیش فصل را در برنامه داشته باشد و در صورت امکان از سال ِآینده آن را اجرا کند. اینکه همه بازیکنان و تیم ها همیشه درگیر مسابقات باشند برنامه هدف فدراسیون است. در حال حاضر با برگزاری المپیاد، پرونده مسابقات قهرمانی کشور بسته می شود. مسابقات لیگ دسته یک و دو هم با شرایط جدید دنبال می شود. استان ها هم که مسابقات سطح خود را دارند. همه اینها در این راستا است که مسابقات باشگاهی به خصوص در تیم های پایه به صورت منسجم و منظم دنبال شود. در مجموع یکی از ارکان اصلی برای پیشرفت، درگیری دائم با مسابقات است که تاثیر مستقیم روی لیگ برتر می گذارد.
فدراسیون باید به فکر منافع ملی باشد نه باشگاهی
وی در واکنش به اینکه «رقابت های لیگ برتر به صورت فشرده و با انجام ۲ بازی در هفته در حال پیگیری است. این موضوع مورد انتقاد برخی مربیان هم است. آنها می گویند چون رقابت های پیش فصل نداریم بهتر بود مسابقات در هفته های ابتدایی با انجام یک بازی در هفته دنبال می شد»، گفت: فدراسیون بسکتبال باید به سمت حرفه ای شدن و منافع ملی حرکت داشته باشد نه منافع باشگاهی، در این راستا هم باشگاه ها باید هماهنگ با فدراسیون و برنامه هایش باشند به خصوص که در جریان رقابت های باشگاهی، تیم ملی درگیر انتخابی جام جهانی می شود و علاوه بر این زمانی هم به خاطر مسابقات باشگاهی غرب آسیا از دست می رود.
پاسخگوی دیرکرد باشگاه ها نیستیم
رئیس فدراسیون بسکتبال تاکید کرد: فدراسیون بسکتبال نباید پاسخگوی دیرکرد باشگاه ها در آغاز تمرینات شان باشد. زمان آغاز لیگ از خیلی وقت پیش اطلاع رسانی شده بود. یک ماه قبل از زمان مقرر هم قرعه کشی مسابقات انجام شد و حالا هم طبق همان پیگیر بازی ها هستیم. اولویت فدراسیون این است که مسابقات را به سرانجام خوبی برساند. در این میان ما مسئول برنامه باشگاه ها نیستیم.
باشگاه ها در راستای فدراسیون حرکت کنند
داوری با تاکید دوباره بر لزوم برگزاری رقابت های پیش فصل خاطرنشان کرد: ما در فدراسیون باید در برگزاری مسابقات باشگاهی حرفه ای تر شویم و همه تیم ها و باشگاه ها مجاب شوند که در این راستا حرکت داشته باشند.
برخی مربیان به دنبال توجیه باخت های خود با مسائل داوری هستند
وی همچنین در مورد برخی حرف و حدیث هایی طی چهار هفته ابتدایی لیگ برتر و به خصوص در هفته سوم (دیدار ذوب آهن و مهرام) پیرامون مسائل داوری مطرح شد، گفت: از آن بازی و مسائل مربوط به آن غافل نبودیم. موضوع آنگونه که برخی می گویند، نبوده است. اشتباهی روی میز داوری صورت گرفت که در حد ۲ ثانیه بود، بعد از اوت هم تعویض سریع انجام شد. نمی گویم مشکل و اشتباه داوری نبوده اما اینگونه نبود که تاثیرگذار در نتیجه و عامل اصلی باخت یک تیم شود. متاسفانه برخی مربیان می خواهند باخت های خود را با مسائل داروی توجیه کنند.
مربیان حرفه ای تر شوند
رئیس فدراسیون بسکتبال خاطرنشان کرد: همانطور که بازیکن و مربی ممکن است در طول بازی مرتکب خطا شوند و موقعیتی را از دست بدهند، احتمال خطای داوری هم وجود دارد. مسئله مهم این است که اشتباهات داوری مغرضانه نباشد که نیست. در این مورد مربیان باید حرفه ای تر شوند به خصوص که تمام تلاش فدراسیون هم این است که مشکلات داوری به حداقل ممکن برسد اما مربیان نباید این مسائل را توجیهی برای عملکرد خود عنوان کنند.
جذب مدیرفنی خارجی با هماهنگی سرمربی انجام شد
داوری در ادامه این گفتگو به جذب مربی خارجی اشاره کرد و گفت: این مربی اسلوونیایی در تمام رده های سنی با فدراسیون همکاری خواهد داشت. حضورش در تیم ملی به عنوان مدیرفنی قطعی شده است. این اقدام هم در هماهنگی کامل با سرمربی تیم ملی (سعید ارمغانی) انجام شده است. طی مدت زمانی که وی در مجارستان حضور داشتند علاوه بر تماس ارتباط تلفنی، جلسه ای هم با گزینه مورد نظر داشت.
از او در تمام رده ها استفاه می شود
رئیس فدراسیون بسکتبال خاطرنشان کرد: قرار است ۲۲ اکتبر این مربی به ایران سفر کند. بعد از حضور در تهران مذاکرات نهایی را با او خواهیم داشت و قرارداد همکاری را منعقد می کنیم. آنچه مسلم است از این مربی فقط برای تیم ملی استفاده نخواهد شد. او در کنار تمام تیم های ما در رده های سنی مختلف خواهد بود.
با غیبت های سرمربی تیم ملی مشکلی نداریم
وی همچنین در مورد سرمربی تیم ملی بسکتبال و اینکه «این مربی بعد از دیدار بعد از حدود ۴۵ روز به ایران بازگشته است. غیبت طولانی مدت سعید ارمغانی در تضاد با برنامه های فدراسیون نیست؟»، گفت: رفت و آمدهای سرمربی تیم ملی در هماهنگی کامل با فدراسیون است. آقای ارمغانی درست زمانی به ایران بازگشته که تیم ملی در آستانه برگزاری اردوی آماده سازی و حضور در پنجره پنجم انتخابی جام جهانی است و باید رقابت های لیگ برتر را از نزدیک تماشا کند. ضمن اینکه هر زمان هم سرمربی تیم ملی در ایران نبوده، از کارها و برنامه های مرتبط با این تیم غافل نبوده و آنها را پیگیری کرده است. مشکلی با غیبت های سرمربی ندارم.
سرمربی تیم ملی نباید مربی باشگاهی باشد
جواد داوری تاکید کرد: اعتقادم این است که سرمربی تیم ملی یک کشور نباید مربی باشگاهی در آن کشور باشد. در برخی مقاطع هم جضور سرمربی تیم ملی در کشور ضرورتی ندارد و اصلا اگر هم باشد، کاری برای انجام نیست. بر همین اساس وی در اینگونه زمان ها به مجارستان می رود تا به امورات شخصی و باشگاهی خود رسیدگی کند. سرمربی تیم ملی در مجارستان مدیر فنی باشگاهی است اما این مسئله هیچ خللی در همکاری اش با فدراسیون ایجاد نکرده است.