رئیس‌جمهور با بیان اینکه نقش علما، فرهیختگان، تاریخ‌سازان نقشی بی‌بدیل است، گفت: امروز اتحاد برای ما نه یک تاکتیک بلکه راهبرد و استراتژی اساسی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی صبح امروز (چهارشنبه ۲۰ مهرماه) در کنفرانس وحدت اسلامی در سالن اجلاس سران ضمن تبریک تبریک ولادت با سعادت پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع) گفت: جامعیت اسلام می‌تواند همه نیازهای بشر امروز را پاسخگو باشد و انسان معاصر می‌تواند با اتکای به خدا و اعتماد به نفس و آموخته‌های دینی زندگی سعادتمندی را برای خود رقم بزند.

وی افزود: جامعیت اسلام پاسخگوی همه نیازهای انسان معاصر است و به او قوت و قدرتی می‌دهد که بتواند در مقابل فرهنگ‌هایی که تناسبی با زندگی دینمدارانه ندارند، ایستادگی کند.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: این نشست موجب درک مشترک بین همه شخصیت‌های اثرگذار در جهان اسلام نسبت به سرمایه عظیمی به نام دین و ارزش‌های دینی می‌شود؛ سرمایه بزرگی به نام دین‌داران و مسلمانان و معتقدین به دین و نیز سرزمین‌های اسلامی که امروز با همه غنای مادی و معنوی در اختیار مسلمانان است.

رئیسی با بیان اینکه بیندیشید که دشمن در چه جایگاهی است و چه ترفندهایی دارد، افزود: به نام دین امروز پرچمی که امام برافراشتند، پرچم اتحاد بین همه مسلمانان در همه اقلیم‌ها با همه گویش‌ها است. امروز مسلمانان اشتراکات بسیار زیادی دارند.

وی گفت: این اشتراکات می‌تواند قدرت بزرگ و مدنی به نام دین پدید آورد و در برابر همه تمدن‌های مدعی امروز عالم سر بلند اعلام کند که برای سبک زندگی انسان معاصر، سخن و مدل داشته باشد.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: پیام این کنفرانس این است که ما به عنوان دین می‌خواهیم زندگی انسان معاصر رقم بخورد. شهدای جهان اسلام، بیداری ایجاد کردند. برخی فکر می‌کردند اسلام، امری شخصی است اما به برکت خون شهدای اسلام، بیداری اسلامی ایجاد شد و همه مسلمانان می‌خواهند مسلمان زندگی کنند و در همه شئون زندگی‌شان براساس اسلام عمل شود؛ دشمن هم از همین می‌ترسد.

رئیسی خاطرنشان کرد: بعد از جنگ‌های جهانی و ایجاد دو بلوک شرق و غرب و بعد از فروریختن اتحاد جماهیر شوروی و یکجانبه گرایی در دنیا، آن‌چه آنها را واداشت که مقابل مسلمانان توطئه کنند این است که در اتاق‌های اندیشه‌ورزی خود بررسی کردند که چه مانعی می‌تواند مقابل یکه‌تازی غرب و نظام سلطه بایستد و به نتیجه این رسیدند تنها قدرتی که می‌تواند سربلندی مقابل نظام سلطه ایستادگی کند، فقط اسلام است.

وی گفت: آنها نقشه کشیدند تا چه کنند این قدرت عظیم که مرکزیت آن در ایران اسلامی به برکت یک دین‌شناس و اسلام‌شناس و یک مرجع تقلید پا گرفته، در عالم نتواند موج و بیداری ایجاد کند.

رئیس‌جمهور گفت: دولت‌های وابسته در کشورهای اسلامی، امپراطوری رسانه‌ای برای تشویش در اذهان مسلمان، راه‌انداختن گروه‌های تکفیری و قتل و غارت بین مسلمان، اهانت به مقدسات و اولین شخصیت عالم اسلام و جهان بشریت یعنی پیامبر اسلام (ص) و همه مقدسات، رواج تفکر افراطی و تکفیری، ایجاد تفرقه و جدایی بین مسلممان، همه آنها حلقه‌های یک زنجیر است.

رئیسی با بیان اینکه آنها خواستند این قدرت به‌نام دین و اسلام سر بلند نکند، تصریح کرد: این نشست می‌تواند نقش‌آفرین باشد.

وی با بیان اینکه نقش علما، فرهیختگان، تاریخ‌سازان نقشی بی‌بدیل است، گفت: امروز اتحاد برای ما نه یک تاکتیک بلکه راهبرد و استراتژی اساسی است.

رئیس جمهور با بیان اینکه مقتدای بصیرت‌آفرین ما امام خامنه‌ای، همواره بر این راهبرد تاکید کرده‌اند که امروز وحدت جهان اسلام یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است، افزود: ترجمان این نگاه آن است که هر کس با قلم، بیان، عمل، فعل و ترک فعل در جهت وحدت عمل کند، کمک کرده و هر کس ایجاد تفرقه کند حتماً در جهت راهبرد دشمن حرکت کرده است.

رئیسی گفت: انسجام و وحدت و یکپارچگی، دشمن‌شناسی و دشمن‌ستیزی و بصیرت در دین دشمن را شکست داد. امروز نقش مهم علما این است که بصیرت‌افزایی و معرفت‌افزایی کند. امروز وظیفه همه روشنگری درباره جایگاه اسلام و ناتوانی دشمن است.

وی یادآور شد: رهبر انقلاب همواره بر جهاد تبیین تاکید دارند. امروز دشمن با وجود همه ادعاها بسیار ناتوان است. آنها خود را صاحب منطق جلوه می‌دهند، اما منطق و استدلال را نمی‌فهمند نمی‌توانند حقایق را درک کنند بنابراین راه مقابله با آن‌ها ایستادگی و مقاومت است.

رئیس جمهور با بیان اینکه آن‌هایی که فکر می‌کردند که راه نجات فلسطین در مذاکره است، اشتباه کردند، گفت: جریان سازش با رژیم صهیونیستی شکست خورد و اکنون فرهنگ جریان مقاومت پیروز شده است. مگر قرارداد «شرم الشیخ اسلو» و «کمپ دیوید» کاری پیش برد؟ مگر آن‌ها به قراردادها پایبندند؟ آن‌ها میثاق شکنند.

وی تصریح کرد: رژیم صهیونیستی پیمان و میثاق نمی‌فهمند، بنابراین در مقابل آن‌ها باید ایستادگی کرد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه امروز گروه‌های مقاومت در فلسطین و لبنان ابتکار عمل را در دست گرفته‌اند، اظهار داشت: تا دیروز ابتکار عمل در اختیار سازمان‌های به اصطلاح آزادی‌بخش بود اما در جریان جنگ ۲۲ روزه، ۳۳ روزه یا ۸ روزه، گروه‌های مقاومت بهم آموختند، راه مقابله با رژیم صهیونیستی ایستادگی است.

رئیسی گفت: ما علاوه بر حمایت از جریان مقاومت، ارتباط با کشورهای خارجی را در اولویت سیاست خارجی خود قرار داده‌ایم. در امور اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مسلمانان برای ما در اولویت هستند.

وی تاکید کرد: عادی‌سازی با برخی دولت‌های سست عنصر برای رژیم صهیونیستی امنیت‌ساز نیست، این عادی سازی شاید با برخی افراد سست عنصر باشد نه با ملت‌های مسلمان. مسلمانان هرگز عادی‌سازی را نپذیرفته و نمی‌پذیرند.

رئیس‌جمهور افزود: مگر می‌شود رابطه با کسانی که زن و کودک می‌کشند و زندان غزه ایجاد کرده‌اند عادی سازی شود. دل مسلمانان با آن‌ها مگر می‌شود صاف شود؟ این عادی سازی هرگز برای رژیم صهیونیستی امنیت ساز نخواهد شد. آنها جریان تفرقه و ایجاد بازار تسلیحاتی برای فروش سلاح خود و تصاحب منافع کشورها را دنبال می‌کنند.

رئیسی با اشاره به تلاش دشمن برای به حاشیه بردن مساله فلسطین، بیان کرد: «زهی خیال باطل». امروز مساله اول مسلمانان یعنی فلسطین همچنان مساله جهان اسلام است.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی در برنامه‌های خود مبارزه با ظلم و تروریستِ تکفیری را در برنامه‌های اصلی خود دارد. کینه دشمن هم به نظام به همین دلیل است. دشمن مدعی مبارزه با تروریسم است، اما چه کسی نمی‌داند قهرمانِ مبارزه با تروریسم در منطقه و جهان آقای حاج قاسم سلیمانی، «ابومهدی المهندس» و بسیاری از نیروهای مجاهد در منطقه هستند که منطقه را از لوث حضور داعش پاک کردند، در حالی که خود آن‌ها در مبارزات انتخاباتی‌شان و در تریبون سراسری در عالم اعتراف کردند که داعش را ایجاد کردند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه قهرمان مبارزه با تروریسم شهید سلیمانی است، افزود: شهادت حاج قاسم سلیمانی به چه معناست؟ آیا طرفداری از تروریست، یا مبارزه با تروریست است؟ مدعیان حقوق بشر در جایگاه ضدیت با حقوق بشر قرار دارند و آمریکایی‌ها و رژیم صهیونیستی و برخی از کشورهای غربی بزرگترین ناقضان حقوق بشر هستند. ببینید آنها با مردم ما و ۷۰ سال با فلسطین چه کردند. اگر کیفرخواستی تنظیم شود کیفرخواست بلندی از جنایت‌ها و جرایم آنها علیه بشریت آن‌ها خواهد بود.

رئیسی با بیان اینکه رسیدن به درک مشترک در این نشست می‌تواند منجر به صلح پایدار و امنیت پایدار در کشورهای اسلامی شود، افزود: ما یک‌بار دیگر باید داشته‌های خود را مُرور کنیم. اشتراکات دینی و مذهبی و گفتگوی بین ادیان و مذاهب باید دنبال شود. این گفتگوها میان اندیشه‌های مختلف در مذاهب و ادیان مختلف می‌تواند بسیاری از اختلافات را بررسی کرده و بر اشتراکات تاکید کند.

وی خاطرنشان کرد: ارتباط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بین مسلمانان ضرورتی است که ما آن را در دولت دنبال می‌کنیم. در این نشست باید بر حفظ وحدت مسلمانان به عنوان یک ضرورت جهان اسلام تاکید شود و مسائل و مباحث اختلافی به صورت نشست‌های علمی، پژوهشی و کار تحقیقاتی و به دور از تعصبات دنبال شود.

رئیس‌جمهور در پایان تاکید کرد: عشق به اهل بیت عصمت و طهارت به عنوان یکی از محورهای مهم وحدت و اتحاد میان مسلمان همواره بوده و خواهد بود. در وجود امام صادق (ع) و نگاه تقریبی در سیره ائمه و اهل بیت (ع) وجود دارد. همین تفکر کار را پیش خواهد برد، اما تفکر و اندیشه تکفیری بسیار مضر و خطرناک بوده و این نشست باید نگاه مبارزه با اندیشه تکفیری را ترویج کند که این در گرو تصمیمات و تفکرات شما عزیزان است‌.