به گزارش خبرگزاری مهر، آیتالله عبدالکریم عابدینی در دیدار جمعی از برادران سنی و شیعه افغانستانی مقیم قزوین که به مناسبت هفته وحدت برگزار شد، اظهار کرد: خداوند در آیه ۱۰۱ سوره آلعمران فرمود «وَمَنْ یَعْتَصِمْ بِاللَّهِ فَقَدْ هُدِیَ إِلَی صِرَاطٍ مُسْتَقِیم»، هر کس بتواند به خدا متصل شود راه خودش را پیدا کرده است.
وی ادامه داد: خداوند در آیه ۲۷ سوره مبارکه غافر میفرماید «وَقَالَ مُوسَی إِنِّی عُذْتُ بِرَبِّی وَرَبِّکُمْ مِنْ کُلِّ مُتَکَبِّرٍ لَا یُؤْمِنُ بِیَوْمِ الْحِسَابِ»، موسی (ع) میگوید من از آدم متکبری که به خدا و روز رستاخیز ایمان ندارد به خدا پناه میبرم.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: خداوند در آیه ۱۰۲ سوره آلعمران میفرماید «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ حَقَّ تُقَاتِهِ وَلَا تَمُوتُنَّ إِلَّا وَأَنْتُمْ مُسْلِمُون»، ای کسانی که ایمان آوردید، همین که ایمان آوردید کافی نیست و باید همت و اقداماتی را انجام دهید، باید اهل تقوا شوید، اهل تقوا یعنی هر چه خدا میخواهد شما نیز همان را بخواهید و هر چه خدا نمیخواهد از آن فاصله بگیرید، اهل تقوا یعنی آدمهای دانا و توانا باشید، متقی یعنی کسی که عقلش روشن و ارادهاش قوی است.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: اگر تقوا باشد انسان اهل تشخیص میشود، فتنه را از غیر فتنه میشناسد، میفهمد که این داعشیها اشراری هستند که اسرائیل، آمریکا و سعودیها آنها را به جان کشورهای اسلامی و به جان شیعه و سنی انداختند، سنی و شیعه را کشتند، خواستند جنگ شیعه و سنی در دنیا راه بیندازند، اما درایت مؤمنین و درایت شیعه و سنی فهمید که یهود چه نقشهای برای آنها کشیده است، نیرنگ آنها را شناختند و جلوی آنها ایستادند تا توطئهها خنثی شد و نقشه آنها به خودشان برگشت.
وی خاطرنشان کرد: خداوند میفرماید شما ایمان بیاورید، تقوا داشته باشید و روح تسلیم در مقابل حق داشته باشید، یعنی وقتی به خدا و حق رسیدید دیگر حرف دیگران در شما اثر نمیگذارد، رهبر معظم انقلاب فرمودند آنهایی که پیرو اسلام امریکایی هستند مسلمان نیستند و آنهایی که پیرو اسلام انگلیسی و شیعه انگلیسی هستند نیز مسلمان محسوب نمیشوند.
آیتالله عابدینی تصریح کرد: ما باید بفهمیم چه چیزی اسرائیلیها را خوشحال میکند، دنبال آن نباشیم، آیا یهودیها طرفدار شیعه یا سنی هستند؟ آنها فقط میخواهند شیعه و سنی به جان هم بیفتند و یکدیگر را نابود کنند و ما باید به اینها توجه کنیم.
امام جمعه قزوین تأکید کرد: هر کس به خدا وصل شد و به خدا اعتقاد داشت، موفق خواهد شد، همچنین ایمان، تقوا و تسلیم باید در وجود یکایک ما فوران کند، ممکن است ارتباط فردی انسانی با خدا خوب باشد اما وقتی وارد جمع میشود متوجه نباشد که وظیفهاش نسبت به برادران ایمانی خود چیست؟ ممکن است یک نفر در عبادات فردی نماز شب و قرآن بخواند، انفاق کند اما به رسم زندگی جمعی اشراف نداشته باشد.
«وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا» عامل وحدت شیعه و سنی است
وی افزود: قرآن میفرماید «واعتصموا بحبل الله جمیعا» یعنی رسم زندگی جمعی را بیاموزید تا دشمن نیاید ایران را یک طرف و افغانستان را طرف دیگر قرار دهد، تا دشمن نیاید شیعه را یک طرف قرار دهد و سنی را در طرف دیگر قرار دهد بلکه همه اینها جمع شود و همه بنده خدا شویم، بگوییم هر کجا هستیم بندگی خدا را میکنیم.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین یادآور شد: حاج قاسم سلیمانی چنین انسانی بود، ایزدیهای عراق که نه شیعه و نه سنی هستند به حاج قاسم میگفتند اجازه بده ما به تو پدر بگوییم، چون همه دنیا آمدند ما را نابود کنند اما تو ما را نجات دادی؛ یک مسلمان باید اینگونه باشد، رسول خدا (ص) فرمود اگر کسی به داد مسلمانان و غیر مسلمانان نرسد نمیتواند اسم خود را مسلمان بگذارد.
اختلافات فقهی دلیل برهم زدن وحدت شیعه و سنی نیست
آیتالله عابدینی عنوان کرد: ممکن است در برخی از مسائل شیعه و سنی اختلافات فقهی داشته باشند اما اختلافات فقهی دلیل برهم زدن وحدت شیعه و سنی نیست.
وی بیان کرد: قرآن میگوید وقتی ایمان، تقوا و تسلیم داشتید، حالا بیایید با یکدیگر باشید، اگر با هم باشید اختلافی بین شما ایجاد نمیشود، همیشه هم امر به معروف و نهی از منکر کنید، مهمترین امر به معروف، امر به وحدت است و مهمترین نهی از منکر، نهی از تفرقه است.
امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: اگر ما نهی از منکر را تفرقه دانستیم آنوقت عداوت یهودیها و مستکبران آمریکایی را درک میکنیم.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: زمانی قدرت آمریکا این بود که داعش را به جان سوریه، عراق و افغانستان انداختند، الان همه هنرشان این است که سطل زباله آتش میزنند، این موضوع نشان میدهد امروز بیشتر از گذشته «و یدخلون فی دین الله افواجا» اتفاق افتاده است.
در ابتدای این دیدار برادران اهل سنت با تأکید بر اینکه اختلافات شیعه و سنی خواست دشمنان و صهیونیستها است، بر وحدت شیعه و سنی تأکید کردند.