به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه شهیدبهشتی، امیرمحمد حاجی یوسفی رئیس اداره کل روابط عمومی دانشگاه شهید بهشتی در جلسه ای با حضور رئیس این دانشگاه که دررابطه با وقایع اخیر در دانشگاه برگزار شد، گفت: روابط عمومی دانشگاه شهید بهشتی همواره سعی داشته چه در دوران پاندمی کرونا و چه در دورهی ناآرامیهای اخیر جلسات گفت و شنود را به طور مداوم برگزار کند؛ چرا که اعتقاد ما بر این است که با تعامل و صحبت میتوانیم بسیاری از مشکلات را حل کنیم.
وی افزود: روال این جلسات این است که جناب آقای دکتر نصیری، رئیس محترم دانشگاه صحبتهای مقدماتی داشته باشند که ممکن است پاسخ بسیاری از سؤالات را شامل شوند؛ اما امروز تأکید داشتند حتماً ابتدا دانشجویان صحبت را شروع کنند. لذا از سه نمایندهای که دانشجویان معرفی کردهاند دعوت میشود صحبتهایشان را مطرح کنند.
در ابتدا طی بیانیهای مهمترین خواستههای دانشجویان به شرح زیر قرائت شد:
۱. آزادی بیقید و شرط همه دانشجویان شهید بهشتی
با توجه به دستگیری دانشجویان و همکلاسیهای عزیزمان، خواسته به حق همهی ما، آزادی کامل، تبرئه و بسته شدن پرونده قضایی و امنیتی همهی دوستانمان چه در بیرون و چه در درون دانشگاه است. همچنین انتظار میرود از این عزیزان دلجویی شود.
۲. امنیت دانشگاه
برای پیشگیری از ناامنی و هرگونه اهانت به دانشجو در دانشگاه و عدم تکرار فجایعی مانند حادثهی دلخراش دانشگاه صنعتی شریف که عمیقاً همهی ما و اساتید عزیزمان را متأثر و سرخورده کرد، انتظار میرود همانند گذشته به امنیت دانشگاه به جد اهتمام ورزیده شود. همچنین از ورود هر فردی تحت هر عنوانی به غیر از دانشجو به درون دانشگاه جلوگیری گردد و مسئولین دانشگاه و حراست به قانون عدم حضور هرگونه نیروی نظامی و انتظامی به درون دانشگاه پایبند باشند و تمام قد از این قانون دفاع کنند. ضمن اینکه از ریاست دانشگاه و ریاست حراست درخواست داریم که موضع شفافی در مورد ورود هرگونه نیروی نظامی و انتظامی در اعتراضات اخیر به داخل دانشگاه اعلام کنند.
۳. مجازی شدن بیمورد
متأسفانه در هفته دوم سال تحصیلی، شاهد آن بودیم که آموزش مجازی به دلایلی غیر شفاف جایگزین آموزش حضوری شد. بیتردید چنین اقدامی خاطر دانشجویان را مکدر و شعلهی اعتراضات آنان را برافروختهتر کرد؛ زیرا آموزش مجازی را ابزاری برای خاموش کردن صدای اعتراضشان قلمداد نمودند. شایسته است در آینده شاهد چنین اقداماتی که بر هم زنندهی نظم موجود است نباشیم. قویاً از مسئولین محترم دانشگاه به ویژه از ریاست محترم دانشگاه انتظار داریم ضمن دلجویی از دانشجویان و استادان ارجمند، موضع شفاف و صریحی در این زمینه بگیرند و اعلام نظر نمایند.
۴. شورای صنفی
مسائلی که اکنون دانشجویان با آن مواجه هستند سبب شده است خلاء نهادی برای پیگیری مطالبات دانشجویان بیش از هر زمانی احساس گردد. شورای صنفی در تمامی دانشگاهها نقشی پیش برنده در پیگیری مطالبات دانشجو ایفاء میکند. اکنون نیز با توجه به سختیها و مشکلات بسیاری که در حوزههای گوناگون گریبانگیر دانشجویان شده است نیاز به حضور و نقشآفرینی چنین شورایی بیش از پیش احساس میشود. امیدواریم که تلاشها در جهت برگزاری انتخابات و تشکیل شورای صنفی دانشگاه با سرعت و شتاب بیشتری ادامه یابد و این پاییز شاهد تشکیل شورای صنفی دانشگاه شهید بهشتی باشیم.
۵. حمایت از دانشجویان
در پی رخدادهای هفته اخیر که عمیقاً متأثرمان کرد و ضربات دردناکی بر روح و روان ما دانشجویان و اساتید وارد نمود، اکنون بیش از هر زمان دیگری لازم است دانشگاه از اساتید و دانشجویانش، این سرمایههای گرانقدر خود حمایت کند و فشارها و صدمات ناشی از این رخدادها را کاهش دهد. عدم تأثیر غیبتها در تمامی دروس، جابهجایی زمان امتحانات و طولانیتر کردن ترم جاری، از جمله راههایی است که به بازیابی روند آموزشی کمک شایانی میکند.
۶. مکتوب کردن مطالبات و گفت و گوهای جلسه
از آنجا که بسیاری از دوستان ما به دلایلی گوناگون در این جمع حضور ندارند، مکتوب کردن موارد مطرح شده در این جلسه گامی است در جهت اطلاعرسانی هرچه بهتر موضوعات بحث شده و شکل دهندهی تصمیمگیریهای آتی دانشجویان و همچنین تضمینکننده پیگیریهای آینده.