به گزارش خبرگزاری مهر، علی طباطبایی اظهار کرد: قدیمیترین مورد مرمت شده سفالهایی مربوط به قبل از میلاد مسیح است.
رئیس اداره حفاظت سازمان کتابخانهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی افزود: تنها اسلحه سرپر متعلق به دوره صفویه و کتیبه فولادی مطلا مربوط به ضریح مرصع از دیگر اشیای ارزشمندی هستند که طی این مدت توسط استاد کاران این مرکز مرمت شده است.
وی بیان کرد: صحافی ۱۴۷۲ جلد منابع چاپی، مرمت ۳ اثر قاب آینه لایه چینی منقوش، موزون سازی ۱۵و یترین، غباروبی ۲ اثر ضریح پوش سرمه دوزی و مروارید دوزی و ۸۳ مورد پایش محیطی مخازن موزه، نسخ خطی وچاپی را برخی از اقدامات انجام شده طی این مدت در مرکز مرمت کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی است.
طباطبایی همچنین به مرمت نسخ ارزشمند قرآنی متعلق به سدههای ۵تا۸ هجری قمری اشاره کرد و گفت: این موارد که در شمار آثار نفیس و ارزشمند آستان قدس رضوی محسوب میشود دارای سرلوحه و شمسههای طلاکاری شده هستند که به آسیبهای متعدد محیطی و فیزیکی مبتلا بودند که مرمت آن، مدت زمان طولانی را به خود اختصاص داد.
رئیس اداره حفاظت سازمان کتابخانهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی اظهار کرد: این مرکز در راستای بهبود شرایط محیطی و حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی بسیار ارزشمند مجموعه آستان مقدس، جلسات متعدد کارشناسی را با سازمان فنی و نگهداری آستان قدس رضوی و شرکتهای خارج از آستان برای استانداردسازی شرایط محیطی موزهها و مخازن برگزار کرده است.