معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: تا پایان سال تسهیلات برای کسانی که شرایط را داشته اند به طور کامل پرداخت می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، عصر شنبه در نشست همایش روز جهانی زن روستایی و ششمین همایش نقش آفرینی زنان روستایی و عشایری در توسعه پایدار اظهار داشت: بنای دولت خدمت گذار این است که زمینه را برای فعالیت، رشد و ارتقا زنان فراهم کند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان در ادامه گفت: از وزیر کشاورزی برای اهتمامی که دارند تشکر می‌کنیم که در طول سال گذشته در سفرها به صورت ویژه برای زنان جایگاه قائل بودند و همچنین اعتباراتی که به جامعه زنان در سال گذشته اختصاص داده شد فراتر از اعتبارات سایر سازمان‌ها و وزارت خانه‌ها بود.

دکتر خزعلی عنوان کرد: وزیر کشاورزی تاکید داشت که اگر نیاز باشد بدون سقف از فعالیت زنان در حوزه‌های مختلف اعم از کشاورزی، صنایع دستی و صنایع تبدیلی پشتیبانی می‌کند که جای تقدیر دارد و در این راستا بسیاری از بانوان در روستاها و محیط‌هایی که به طور جدی محروم بودند و بسیاری از امکانات به آنها نمی‌رسید توانستند تلاش‌های خوبی را انجام داده و کار خود را توسعه دهند. به زودی از بسیاری از کارهایی که در سال گذشته انجام شده رونمایی می‌شود. امید داریم همکاری ما با صندوق امید بیش از سال گذشته شود و همچنین از پشتیبانی‌ها و اعتباراتی که در نظر گرفته اند بهره مند شویم.

وی ادامه داد: سال گذشته در همین روز بود که دکتر مدنی در خصوص وام زدواج زوجین دهه ۶۰ وعده دادند. با توجه به آمارها مطرح شد که مسئله تجرد زنان روستایی بیشتر از شهر است و نیاز است که پشتیبانی‌های لازم برای ازدواج، تشکیل، تحکیم و پشتیبانی خانواده در روستا وجود داشته باشد در این راستا سال گذشته مصوب شد تسهیلات ویژه ای برای زوجین روستایی در نظر گرفته شود و تا پایان سال تسهیلات برای کسانی که شرایط را داشته اند به طور کامل پرداخت می‌شود.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در ادامه اظهار داشت: امسال نیز با وسعتی که در این کار در نظر گرفته شده شامل زوجین شهری نیز می‌شود و امیدواریم سریع‌تر اعتبارات اختصاص پیدا کند تا همچون سال گذشته تا پایان سال کسانی که ازدواج آنها از مهر ماه صورت گرفته تا پایان سال پرداخت کنیم و بتوانیم در بودجه سال آینده نیز این تسهیلات را قرار دهیم.

دکتر خزعلی عنوان کرد: طبق آمار سال ۹۵ ،۱۰ میلیون از جمعیت زنان در روستا زندگی می‌کنند و میانگین سن ازدواج آنها ۲۳ سال است. که به دلیل تجردی که وسعت گرفته نیاز به پشتیبانی‌های جدی از لحاظ فرهنگی و نه فقط اقتصادی انجام بگیرد. ۶۵ درصد زنان روستایی دارای همسر هستند و علت آن ۸ درصد فوت همسر، حدود ۲ درصد طلاق و حدود ۲۶ درصد تجرد است و گاهی اوقات به تجردهای قطعی منجر می‌شود.

دکتر خزعلی با اشاره مسئله سواد اظهار داشت: برخی مسائل همچون سواد، آموزش و پشتیبانی‌هایی که باید از زندگی زنان روستایی انجام گیرد در اولویت مسائل زنان قرار دارد. بیش از ۹۰ درصد در کشور باسواد داریم اما این سهم در روستاها و عشایر به خصوص در بخش زنان پایین می‌آید که برنامه ریزی شده تا به صورت ویژه به سواد زنان روستایی و عشایر و بازماندگان از تحصیل که متأسفانه در کرونا افزایش یافته اقدامات لازم انجام شود.

دکتر خزعلی عنوان کرد: روش‌های جدیدی برای فراگیری تحصیل به زودی اجرایی می‌شود و امید داریم بازماندگی از تحصیل ریشه کن شود و همه دختران و زنان از سواد بهره مند شوند.

وی با بیان اینکه اگر زنان روستا را ترک کنند ماندگاری روستا را نخواهیم داشت، گفت: ماندن زنان در روستا و عدم مهاجرت آنها به شهرها موجب ماندگاری، آبادی و نشاط در روستا می‌شود و لازمه آن توسعه خدمات در روستاهاست. سال گذشته معاونت زنان طی تفاهم نامه‌ای با استانداری‌ها تسهیلاتی در ۱۵ استان در اختیار کارآفرینانی قرارداد که بتوانند زنان خصوصاً زنان سرپرست خانواده را تحت پوشش قرار دهند و به نوعی پایداری شغلی آنان را تضمین کنند.

وی افزود: صندوق ضمانت زنان سرپرست خانوار در همین راستا تأسیس شد. وام زوجین دهه شصتی در سال گذشته پرداخت شد و امیدواریم برای مسکن زوجین نیز اقدامات مؤثری انجام شود.

تولید خشکاله توسط زنان و خرید تضمینی توسط وزارت جهاد کشاورزی

وی با بیان اینکه زنان روستایی در حوزه کشاورزی فعالیت‌های مطلوبی انجام دادند، اظهار داشت: برنامه ریزی شده امسال علاوه بر تولید کمپوست، تولید خشکاله نیز در دستور کار قرار گیرد و وزارت کشاورزی خرید آنها را تضمین کرده است و در برخی مناطق نیز آغاز شده است. این امر نه تنها می توانبخشی از نیاز نهاده‌های دامی را تأمین کند که از بسیاری از آسیب‌ها به محیط زیست و تولید زباله پیشگیری خواهد کرد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده اظهار داشت: بیمه سلامت زنان روستایی به صورت فراگیر انجام شده است و در قالب طرح جوانی جمعیت انجام خواهد شد.

دکتر خزعلی تصریح کرد: در برنامه هفتم طرح توانمندسازی زنان روستایی را خواهیم داشت و اعتبارات لازم تسهیل کسب و کار، تأمین بازار با اولویت صادرات آنها مد نظر می‌باشد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در پایان اظهار داشت: برنامه ورزش همگانی، تأمین سلامت و بهداشت و آموزش زنان روستایی و فراتر رفتن از سواد معمول به سواد رسانه‌ای و آموزش مهارتها و سبک زندگی از جمله طرح‌ها و برنامه‌های معاونت زنان در سراسر کشور است.

در انتهای این همایش، از زنان کارآفرین و فعال روستایی و عشایری تقدیر به عمل آمد.