به گزارش خبرنگار مهر، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر یکشنبهشب در نشست مهر سینمای ایران در بوشهر در جمع هنرمندان و پیشکسوتان هنر و سینما گفت: در فرهنگ ما هر آنچه که نگاه میکنید ریشه در حق و باطل بودن و ریشه در وحیانیت خداوند و عبودیت و رستگاری انسان و شناخت حق از باطل دارد.
عبدالرحیم افروغ اضافه کرد: در سالهای اخیر، مسئله هنر و رابطه آن با دین همواره یکی از دغدغههای مهم دینی، فرهنگی و اجتماعی بوده که گاه مورد توجه هنرمندان و پژوهشگران عرصه دین و هنر قرار گرفته و گاه نیز مورد بی مهری واقع شده است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر تاکید کرد: در این میان، درباره هنر دو تصور وجود دارد؛ اول اینکه هنر هیچ ارتباطی با دین ندارد و دوم اینکه دین در ذات خود، با هنر ارتباط دارد.
وی افزود: بنا بر نظر دوم میتوان اثبات کرد که هنر از ارکان بنیادی دین است و زندگی معنوی و الهی بدون هنر ممکن نیست. مقام معظم رهبری نیز در اظهاراتشان بیان داشته اند که نگاه به هنر اسلامی و سینمای دینی باید نگاهی بلند مدت با بهره گیری از ابزار هنر برای تأثیرگذاری حداکثری باشد.
افروغ ادامه داد: هدف از خلقت انسان در دین این است که همه باید در آن مسیر باشند تا به آن هدف برسند. در این رویکرد هنر در مسیر امرالهی و هدف دین که توحید و هدایت و کرامت و عبادت و هر آنچه که به رسول اکرم (ص) وحی شده است، قرار میگیرند وهم زمان با این نگاه، پدیده هنر هم در این مسیر قرار میگیرد.
وی خاطر نشان کرد: زمانی هنر در فرهنگ ما، معنای فضیلت و کرامت دارد که در چارچوب فضیلت و کرامت انسانی حرکت کند. هنر در اصل واژهای است باستانی و در ادب اوستایی و پهلوی به کار رفته است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر گفت: در زبان اوستایی هُونَرَ از ترکیب هُو به معنی خوب و نیک و نیکویی، و نَر که هم به معنی توان آمده و هم به معنی دلیر، ساخته شده است.
وی ادامه داد: واژه هنرمند نیز به معنی اخلاقی به کار رفته است و هنرمند کسی است که واجد اوصاف عالیه و فضائل اخلاقی و توان خوب انجام دادن کار باشد. این توانِ خوب انجام دادنِ کار، فضیلتی است همراه با مهارت.
در پایان مراسم از تعدادی از هنرمندان و پیشکسوتان تجلیل و قدر دانی شد.