به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی ایرانسل، خودروی «شاهین متصل»، جدیدترین محصول شرکت خودروسازی سایپا است که از سرویس «خودروی متصل» ایرانسل بهرهمند شده است.
این خودرو که روز گذشته از آن رونمایی شد، دارای ویژگیهایی مانند ارسال اطلاعات مکانیابی، ارتباط با مراکز خدماتی و امدادی در مواقع اضطراری، ارسال گزارش دیاگ خودرو به سرور پایش اطلاعات و اعلام نتیجه به کاربر و… است.
در مراسم رونمایی از این خودرو، ایرانسل، ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و مرکز تحقیقات و نوآوری صنایع خودروی سایپا، یک تفاهمنامه همکاری در زمینه خودروهای متصل نیز امضا کردند.
بر اساس این تفاهمنامه که با حضور دکتر منوچهر منطقی دبیر و دکتر شهریار زینی مدیر طرحهای کلان ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، مهندس محمدعلی تیموری مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا، مهندس شاهین عذبی مدیرعامل مرکز تحقیقات و نوآوری صنایع خودرو سایپا و مهندس محسن یوسفپور مدیرکل راهکارهای سازمانی ایرانسل امضا شد، سه طرف، در خصوص ارتقای سطح تعامل فیمابین، با هدف ایجاد زیرساختهای لازم، ارتقای فناوریها و توسعه زیستبوم مرتبط با خودروهای متصل، همکاری خواهند کرد.
رویداد فناورانه خودروهای آینده، امروز و فردا، ۲۵ و ۲۶ مهرماه ۱۴۰۱، با هدف استفاده از ظرفیت شرکتهای توانمند و دانشبنیان برای رفع نیازهای فناورانه در توسعه خودروهای آینده، همزمان با سال «تولید، دانشبنیان، اشتغالآفرین»، در قالب همایش و نمایشگاه، در حال برگزاری است.
نشست خبری این رویداد، چهارشنبه ۲۰ مهرماه ۱۴۰۱، با حضور دکتر شهریار زینی مدیر طرحهای کلان ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، مهندس حامد سامانی معاون طراحی مرکز تحقیقات سایپا و مهندس محسن یوسفپور مدیرکل کسب و کار سازمانی ایرانسل، در محل معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری برگزار شده بود.
از جمله محورهای برگزاری این رویداد، که در محل مرکز تحقیقات و نوآوری صنایع خودروسازی سایپا، با حضور اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران برگزار میشود، میتوان به طراحی و ساخت خودروهای برقی و هیبریدی ارزان قیمت، طراحی و ساخت قطعات و ماژولهای خودروهای برقی و هیبریدی، طراحی و ساخت سیستمهای پیشرفته کمک راننده، توسعه فناوریهای خودروهای متصل و اجزا و زیرساختهای مرتبط با آن، طراحی و ساخت تجهزات تست و آزمون انواع خودرو، ایستگاههای شارژ خودروها و موتورسیکلتهای برقی و … اشاره کرد.
فناوری خودروهای متصل پدیدهای نوظهور است که نه تنها صنعت خودرو بلکه اکوسیستمهای مختلف و مدلهای کسبوکار را با تغییراتی بنیادین روبهرو کرده است و آگاهی کامل از این روندهای جدید، اولین گام برای حرکت کردن در مسیر تحول دیجیتال است.
خودروی متصل در واقع نوعی وسیله نقلیه است که به فناوری اینترنت اشیا، مجهز شده است. به این معنا که اجزای مختلف آن به حسگرهای هوشمند مجهزند و از طریق آنها، دادهها را با خودروهای دیگر یا با سامانههای مدیریتی، تبادل میکنند.
خودروهای متصل میتوانند در صنایع مختلف، از صنعت خودروسازی و صنایع مربوط به آن (مثل بیمه و خدمات پس از فروش) گرفته تا صنعت تبلیغات، نقشی اساسی ایفا کنند.
از جمله امکانات و مزایای خودروهای متصل میتوان به امـکان اتصال به خـودروهای دیگر، امکان مشاهده مشـکلات فنـی خـودرو از طریق سیسـتم ردیابی و حل مشـکلات خودرو از راه دور، قابلیت فعال یا غیرفعال کردن برخی تنظیمات از راه دور، امکان ثبت سفارشات، برنامهریزی برای سفر و دسترسی به امکاناتی مانند رزرو هتل، امکان ثبت تخلفات رانندگی، امکان ارسال پیام و امکان بررسی آسیبهای وارده به خودرو برای شرکتهای بیمه، اشاره کرد.
ایرانسل، نخستین ارائهدهندۀ ۵G و رکورددار سرعت و تعداد سایتهای نسل پنج در ایران، با توجه به چندین سال سابقه در زمینه مدیریت هوشمند ناوگان و تجربههای منحصربهفرد همکاری با شرکتهای بزرگی همچون شرکت فولاد مبارکه اصفهان که از سامانه مدیریت هوشمند ناوگان ایرانسل، در حوزه لجستیک هوشمند و در زمینه پایش حمل سرباره، پایش ترابری سنگین و… بهره میبرد، هم اکنون اقدام به رونمایی از سرویس خودروهای متصل خود کرده است.