به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان توسعه تجارت، علیرضا پیمان پاک در آئین بیست و ششمین سالروز ملی صادرات درباره وضعیت توسعه تجارت کشور و اقدامات و راهکارهای قابل پیگیری در زمان باقیمانده دولت سیزدهم برای جهش و تحول در حوزه صادراتی، اظهار کرد: این اقدامات در دو بخش پیگیری میشود که یکی از مهمترین بخشها، مسائلی در مورد مانع زدایی بود؛ در خصوص مانع زدایی، تصمیمها و سیاستهایی که مانع جدی بر سر راه توسعه صادرات و تجار بود را برطرف کردیم. در خصوص مشکلاتی که بازگشت ارز ایجاد کرده بود با روشهای مختلف از جمله واردات در قبال صادرات در همه گروههای کالایی جز چند گروه محدود تسریع در اعاده و کاهش قوانین مزاحم توانستیم راه را برای تجار باز کنیم.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه در این مسیر سازمان توسعه تجارت برنامههای خود را هدفمند به اجرا درآورد، تاکید کرد: این هدفمندی را در حضور در نمایشگاههای بینالمللی مانند نمایشگاه مسکو و اعزام و پذیرش هیأتهای تجاری اجرا کردیم که دستاوردهای خوبی داشت. برای سال ۲۰۲۳ هم برنامه کامل نمایشگاهی و حضور هدفمند در این نمایشگاهها آماده شده است.
برنامه حضور در بازارهای بکر و نوظهور
وی با اشاره به برنامه برای حضور در بازارهای بکر و نوظهور مانند آفریقا، اوراسیا و جنوب شرق آسیا، افزود: از ابتدای سال تا امروز ۴۰ هیأت تجاری از آفریقا به ایران آمدند و هفته آینده نیز ۳۱ مدیر خرید از شرکتهای بزرگ روسیه و بلاروس به تهران میآیند تا توافقات مهمی انجام شود. برای ارتباط میان تجار و معرفی محصولات خود، پلتفرمهای B۲B و B۲C تعریف شد.
معاون وزیر صمت با اشاره به اقداماتی که در حوزه رفع موانع پولی و بانکی و لجستیکی انجام شده، یادآور شد: با توافقنامههای تجاری مانند اوراسیا که مغفول مانده بود و در دولت سیزدهم پیگیری و به نتیجه رسیده است، میتوان بازارهای جدید را با قابلیت رقابت برای کالای ایرانی ایجاد کرد. توافقات تجاری با اندونزی، پاکستان، ترکیه و سایر کشورهای دیگر نیز در حال انجام و احیا است.
مبادله ارز با کمترین هزینه و بالاترین سرعت در منطقه
وی به ایجاد خطوط کشتیرانی، توسعه لجستیک و ساخت کریدور سبز گمرکی اشاره و تاکید کرد: کریدور سبز تجربه خوبی بود که در مورد سایر کشورها نیز اجرا خواهد شد. امروز صندوق ضمانت صادرات با ۱۰ کشور موافقتنامه دارد تا با جایگزینی السی بتواند ضمانتنامه و بیمهنامههای مدنظر را صادر کند. با اصلاح روابط توانستیم ارز را با کمترین هزینه و بالاترین سرعت در منطقه مبادله کنیم.
پیمانپاک با بیان اینکه ۳۰۰ اقدام زیرساختی توسط سازمان توسعه تجارت، وزارت صمت و وزارت امور خارجه انجام و پیگیری شده است، گفت: این اقدامات موجب شده تا صادرات کشور در سال ۱۴۰۰ نسبت به ۱۳۹۹ میزان ۴۰ درصد رشد داشته باشد و این رشد در ۶ ماه نخست سالجاری نسبت به مدت مشابه ۱۳ درصد رشد داشته است.