علیرضا عباسی در گفتگو با خبرنگار مهر، با تأکید بر اینکه اصلاح الگوی کشت باید با پیشزمینه کار کارشناسی جامع، عمیق و گسترده باشد، گفت: موفقیت سند الگوی کشت منوط به اقناع ذینفعان، اجماع مسئولان و اراده جدی و غیر نمایشی برای انجام کار و فرهنگسازی در این زمینه است.
وی بیان کرد: ابلاغ سند الگوی کشت با الزامات و شرایط منحصر به فرد، اقدامی به یاد ماندنی در بخش کشاورزی کشور خواهد بود و برای موفقیت این طرح باید پیش نیازهای آن به طور جدی بررسی و تأمین شود. علاوه بر تهیه یک پیوست فرهنگی و ترویجی برای اجرای این سند، باید مشوقهای لازم نیز در نظر گرفته شود.
عباسی افزود: یکی از اهداف الگوی کشت آن است که بر اساس پتانسیلهای جغرافیایی و اکولوژیکی هر منطقه مشخص کنیم چه محصولی، در چه مکانی، در چه زمانی و چه مقدار کشت شود.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: متأسفانه در حال حاضر این آمایش یا الگو را در کشور نداریم و هر کسی هر محصولی را که تمایل دارد، در هر مکان و هر زمان و به هر مقدار محصولی که بخواهد کشت میکند و به نیازهای کشور هم توجه ندارد. این در حالی است که با ترویج و فرهنگسازی و اعطای مشوق باید مسئولانه کشاورزان را به سمت تولید کالاهای مورد نیاز سوق دهیم.
وی ادامه داد: در اجرای این الگو نباید به صورت دستوری به کشاورز انجام شدن یا نشدن کشت را تحمیل کنیم، بلکه باید انگیزه را در کشاورزان برای تولید کالاهای با مزیت نسبی منطقه و بر اساس نیازهای کشور ایجاد کنیم. بنابراین باید اقدامات ترویجی، فرهنگی و کارشناسی گستردهای در این زمینه با مطالعه هرچه بیشتر و تعامل با ذینفعان و اجماع مسئولان انجام شود.
عباسی بیان کرد: بعد از گذشت ۱۳ سال و تکالیف در برنامهها و قوانین متعدد بالاخره سند الگوی کشت در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ ابلاغ شد که امیدواریم با ابلاغ غیر نمایشی و اهتمام در اجرای هر چه دقیقتر این برنامه، یک روز تاریخی در تقویم زراعی کشور و برای کشاورزان کشور رقم بخورد. در طرح الگوی کشت، با ایجاد مشوق برای محصولات استراتژیک و اساسی و برنامهریزی برای افزایش بهرهوری آب و محصول، تعادل بخشی در کالاهای اساسی و غیر اساسی ایجاد میشود.