مدیر اسبق اداره اطلاعات مرکزی آمریکا (سی‌آی‌اِی) می‌گوید که این کشور و متحدانش حتی اگر هیچ تهدیدی هم متوجه اعضای ناتو نباشد، باز هم ممکن است به طور مستقیم وارد جنگ اوکراین شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، دیوید پتروس، ژنرال اسبق ارتش و مدیر پیشین اداره اطلاعات مرکزی آمریکا، بر این باور است که واشنگتن ممکن است برای مداخله مستقیم در جنگ اوکراین، به جای ناتو از ائتلاف جدیدی متشکل از کشورهای راغب به حضور مستقیم در جنگ با روسیه، استفاده کند.

پتروس درباره مداخله احتمالی آمریکا در جنگ اوکراین مدعی شد: روسیه می‌تواند در اوکراین، اقداماتی بسیار غافلگیرکننده و هولناک انجام دهد؛ اقداماتی که می‌تواند آمریکا و سایر کشورها را به واکنش وادار کند. آنها به‌هر شکل واکنش نشان خواهند داد اما نه به عنوان ناتو، بلکه به عنوان ائتلافی چند ملیتی تحت رهبری آمریکا.

به باور پتروس، ائتلاف نظامی ناتو در معاهده منعقدشده، همچنان قید و بندهایی داشته و تنها زمانی می‌تواند وارد جنگ شود که ماده ۵ نقض شود و این یعنی اگر یکی از اعضای آن مورد حمله قرار گیرد.

این ژنرال بازنشسته ارتش همچنین گفته است که مسکو علاقه‌ای به تشدید تنش و تبدیل کردن آن به یک جنگ جهانی نداشته و به باور وی جنگی گسترده‌تر «آخرین» چیزی است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در حال حاضر به آن نیاز دارد.

پتروس در اوایل اکتبر مدعی شد که اگر مسکو در اوکراین از سلاح اتمی استفاده کند، آمریکا قادر است تمام نیروهای روسیه و همچنین تمام ناوگان این کشور در دریای سیاه را در اوکراین، محو کند.

با این حال، او با تأیید گفته‌های قبلی خود، مدعی شد که واکنش واشنگتن به چنین اقدامی از سوی مسکو، «چیزی فراتر از پاسخ دیپلماتیک، اقتصادی یا حقوقی خواهد بود.»

پتروس در عین حال گفت که وی در اظهارات قبلی‌اش، تنها یکی از چندین گزینه آمریکا در صورت استفاده روسیه از سلاح اتمی را توصیف کرده است؛ اقدامی که به گفته وی «تصمیم به شدت بدی» است.

به ادعای پتروس، روسیه برای تغییر شرایط در خطوط مقدم خود، همچنان کاری از دستش ساخته نیست و به گفته وی، این موضوع به هیچ عنوان به مذاق مسکو خوش نمی‌آید.

پتروس در جریان جنگ ۲۰ ساله واشنگتن در افغانستان، در فاصله سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۱، فرماندهی ارتش آمریکا را برعهده داشت و در این بازه شاهد بالاترین میزان مرگ و افزایش قربانیان غیرنظامی بود.

وی در آن دوره موفق شد تا باراک اوباما، رئیس جمهور وقت آمریکا را متقاعد کند تا ۳۰ هزار نیروی اضافی به افغانستان اعزام کند اما نقشه ضدشورش وی، نقش بر آب شد. او در سال ۲۰۱۱ مدیر سی‌آی‌اِی شد اما پس از تنها یک سال به‌دلیل رابطه نامشروع، استعفا کرد.