به گزارش خبرگزاری مهر، زهرا نهبندانی اظهار کرد: حدود ۲۰ هزار دز واکسن آنفلوانزا به دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای تزریق به گروه هدف اولویت اول دریافت واکسن آنفلوانزا که شامل ۱۲ گروه پرخطر هستند اختصاص یافته است.
رئیس گروه پیشگیری از بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: با آغاز فصل سرما بیماریهای تنفسی و آنفلوانزا نیز شایع میشود و احتمال خطر و همهگیری آنفلوانزا در افرادی که در مراکز تجمعی و شبانهروزی نگهداری میشوند مانند سالمندان، جانبازان، و زندانیان و معتادان متجاهر و افراد آسیب دیده اجتماعی که سیستم ایمنی آنها نیز ضعیف است بیشتر است به طوری که سالهای گذشته نیز بیشترین بروز و طغیان آنفلوانزا در کشور در این مراکز بوده است.
وی ادامه داد: از دیگر گروههای پرخطر، کودکان کمتر از ۲ سال هستند چرا که به دلیل کامل نشدن سیستم ایمنیشان و نیز عدم تکمیل دوره واکسیناسیون، بدنشان ضعیف است و ایمنی کاملی ندارند.
نهبندانی گفت: افراد سالمند دارای بیش از ۶۰ سال سن نیز به دلیل کهولت و کاهش سیستم ایمنی و ضعف بدنی در معرض خطر ابتلاء قرار دارند و بیشتر از بقیه گروهها ممکن است به بیماری آنفلوانزا مبتلا شوند.
رئیس گروه پیشگیری از بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: همچنین مادران باردار، بیماران خاص و افراد دارای بیماری زمینهای، بیمارانی که دارای ضعف سیستم ایمنی بدن هستند و به هر دلیلی داروهای کورتون و ضعیفکننده سیستم ایمنی مصرف میکنند مانند بیماران سرطانی نیز از گروههای پرخطر از لحاظ ابتلاء به آنفلوانزا هستند.
وی ادامه داد: افرادی که نباید واکسن آنفلوانزا بزنند تنها گروه سنی زیر ۶ ماه هستند که توصیه نمیشود و برای کودکان ۶ ماه تا ۹ سالی که برای اولین بار واکسن آنفلوانزا دریافت میکنند اگر جز بیماران زمینهای باشند حتماً باید ۲ نوبت واکسن به فاصله یک ماه با نصف دز دریافت کنند.
نهبندانی گفت: مدت نگهداری واکسن آنفلوانزا برای واکسیناسیون گروه هدف حدود یک هفته است که در تمامی مراکز بهداشتی و درمانی توزیع شده است و کمبود واکسن نداریم لذا به تمامی افراد مشمول برای دریافت واکسن آنفلوانزا توصیه میشود برای دریافت واکسن خود در سریعترین زمان ممکن اقدام کنند.
رئیس گروه پیشگیری از بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: هزار واکسن نیز به پرسنل درمان مراکز درمانی و بیمارستانهای زیرپوشش این دانشگاه که یکی از گروههای هدف ما هستند اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: واکسن آنفلوانزا در مراکز بهداشت تعیین شده شبکههای تابعه دانشگاه به صورت رایگان تزریق میشود و برای آن مراکز تجمیعی همانند کرونا وجود ندارد و همچنین واکسن آنفلوانزای فرانسوی که از داروخانهها قابل تهیه است در مراکز خصوصی با دریافت هزینه تزریق میشود.