به گزارش خبرنگار مهر، بهرام عین اللهی، روز سه شنبه سوم آبان ۱۴۰۱ در آئین نکوداشت روز ملی بیمه سلامت که در مرکز همایشهای بیمارستان قلب شهید رجایی برگزار شد، با طرح این سوال که الان ایران در حوزه سلامت چه جایگاهی دارد و دیگران در مورد ما چه فکری میکنند، افزود: اخیراً در نشست منطقهای سازمان جهانی بهداشت، این موضوع مورد توجه قرار گرفت که در تمامی شاخصها با فاصله زیاد از کشورهای منطقه قرار داریم، فقط در یک شاخص خوب نبودیم، آن هم سیگار بود.
وی افزود: امروزه ۱۳ درصد مرگ و میر کشور ما بر اساس مصرف سیگار است که مجلس امسال باید، اجازه ندهد سیگار ارزان بماند.
وزیر بهداشت با اشاره به شبکه بهداشت و درمان کشور، گفت: ایران در مقابله با بیماری کرونا، یکی از کشورهای موفق و ممتاز بوده است.
عین اللهی افزود: تنها کشور منطقه هستیم که واکسن کرونا تولید میکنیم.
وزیر بهداشت با اشاره به آثار تحریمها در حوزه سلامت، گفت: وقتی در نقل و انتقالات پولی تحریم هستیم، چگونه میتوانیم نیازهای خودمان را تأمین کنیم.
عین اللهی با عنوان این مطلب که با کوهی از مشکلات در نقاط مختلف کشور مواجه هستیم، ادامه داد: در جلسهای که با رئیس مجلس شورای اسلامی داشتم، مشکلات را بازگو کردم.
وزیر بهداشت گفت: سیاست ما این است که خدمات سلامت را ترمیم کنیم.
وی افزود: ما ۵۵۰۰ پروژه نیمه تمام داریم که ۴۶۰۰ پروژه در اولویت تکمیل قرار دارند. بسیاری از خانههای بهداشت اجارهای هستند.
وزیر بهداشت به طرح دارویاری اشاره کرد و گفت: داروهای ما قبل از طرح دارویاری به شکل قاچاق به کشورهای همسایه میرفت.
عین اللهی ادامه داد: در نسخه الکترونیک به مرز ۹۸ درصد رسیده و امیدوارم پرونده الکترونیک نیز به زودی شروع شود.
وزیر بهداشت گفت: همه باید پای کار بیاییم وگرنه ما به تنهایی در پیشبرد برنامههای حوزه سلامت موفق نخواهیم بود.
عین اللهی به موضوع جمعیت اشاره کرد و افزود: اگر به سمت پیری برویم، دیگر هیچ کدام از برنامههای توسعهای ما به سرانجام نخواهد رسید.
وی با اشاره به شروع اپیدمی آنفلوانزا در کشور، از همگان درخواست کرد از ماسک استفاده کنند.
وزیر بهداشت، در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران، به موضوع کمبود داروهای آنتی بیوتیک اشاره کرد و گفت: به صورت فوریتی تأمین و توزیع دارو را از ابتدای هفته شروع کردیم و ظرف دو سه روز آینده دارو به میزان کافی تأمین میشود.
عیناللهی به مصرف منطقی دارو اشاره کرد و افزود: وقتی پزشک میخواهد دارو تجویز کند، باید با توجه به راهنمای بالینی باشد. استاندارد تجویز دارو در نسخ، ۱.۵ قلم در دنیا است، اما در ایران به طور میانگین ۴ قلم دارو در هر نسخه تجویز میشود و این موضوع مصرف دارو را بالا میبرد.