به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، در ادامه افزایش تنش بین پکن و واشنگتن، وزارت دادگستری آمریکا در سه پرونده جداگانه علیه ۱۳ شهروند چینی اعلام جرم کرده است.
۱۰ نفر از این ۱۳ نفر از مقامات اطلاعاتی چین و یک نفر نیز مقام دولتی چین هستند. این افراد متهم به «تلاش برای بازگرداندن منتقدان دولت چین، کوشش برای کسب اطلاعات محرمانه تحقیقات آمریکا درباره یک شرکت مخابراتی چین، و استخدام جاسوس در خاک آمریکا» هستند.
«مریک گارلند»، وزیر دادگستری آمریکا، «کریس رِی»، رئیس اداره تحقیقات فدرال آمریکا (افبیآی) و مقامات ارشد وزارت دادگستری آمریکا دراینباره نشست خبری برگزار کردند.
گارلند در جمع خبرنگاران مدعی شد «همانگونه که این پروندهها نشان میدهد، دولت چین تلاش داشت در حقوق و آزادی افراد در خاک آمریکا مداخله کند و نظامی قضائی ما را تضعیف کند که از این حقوق پاسداری میکند. آنها موفق نشدند.
رئیس افبیآی نیز مدعی شد: شاید پکن تصور میکند پایبندی ما به حاکمیت قانون، نقطهضعف باشد، اما آنها اشتباه میکنند. فرآیندهای قانونی و دموکراتیک ما را با سلاحهایی تجهیز میکنند که چین آنها را ندارد.
در ماههای اخیر با سفر «نانسی پلوسی»، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایون، تنشهای بین واشنگتن و پکن افزایش یافته است. نانسی پلوسی بهرغم هشدارهای مقامات چین ۱۱ مردادماه به جزیره تایوان سفر کرد؛ سفری که به گفته مقامات چین، ناقض سیاست «چین واحد» است.
به فاصله کمتر از دو هفته پس از سفر جنجالی پلوسی، چند سناتور آمریکایی و فرماندار ایالت ایندیانای آمریکا نیز به این جزیره سفر کردند؛ سفرهایی که پس لرزههای بیثباتکننده آن در منطقه شرق آسیا همچنان ادامه دارد.
دولت چین در واکنش به سفرهای تنشزای مقامات آمریکایی به تایوان، ضمن اعمال برخی تحریمها علیه این جزیره و رئیس مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد که پکن گفتوگوها با آمریکا در شماری از حوزهها از جمله گفتوگوهای سطح بالای نظامی و مذاکرات تغییرات اقلیمی را متوقف میکند. همچنین ارتش چین در واکنش به این اقدام تحریکآمیز واشنگتن، رزمایشهای گسترده و چند روزهای را در آبهای اطراف تایوان انجام داد.