به گزارش خبرنگار مهر، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل صبح امروز (سه شنبه) در نشست خبری که به مناسبت نکوداشت ایام پدافند غیرعامل برگزار شد، گفت: مأموریت سازمان پدافند غیرعامل، پیشبینی تهدیدات و ایجاد آمادگی و تدوین دستورالعملها برای مقابله با این تهدیدات است.
وی افزود: شعار سال پدافند غیرعامل «پدافند دانشبنیان، حفاظت از زیرساختها و تداوم کارکردها» است. در این چارچوب تلاش شده در هر روز هفته در موضوعی خاص به تبیین اصول بپردازیم. پدافند اقتصادی، جمعیت، قدرت ملی، پدافند شهری و شهر پایدار، پدافند سایبری، پدافند زیستی و آموزش عمومی مردم از محورهای اصلی اقدامات ما به شمار میروند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل برگزاری رزمایشهای متنوع برای ارتقا سطح آمادگی در حوزههای مختلف را از برنامههای سالانه سازمان پدافند غیر عامل اعلام کرد و افزود: در حوزه رزمایش به موضوعاتی همچون رزمایش قطع برق و سایبری که به آسایش مردم کمک میکند، میپردازیم.
سردار جلالی مردم کشور را قویترین زیرساخت قدرت ملی دانست و تاکید کرد: مردم اصلیترین مؤلفه قدرت ملی هستند، بنابراین حفظ زیرساختها برای ارائه خدمات به آنها از جمله مهمترین برنامههای ما است.
وی ایستادگی در برابر استکبار را دلیل هجمه و توطئههای مختلف دشمن علیه ایران دانست و عنوان کرد: شاهد آن هستیم که صداها و سلاحهای مختلف، وحدت ملی را هدف گرفتهاند. از طرفی تحولاتی از جنس فناوری موجب شده که اغتشاشگران از بستر اعتراضات مردمی فرصت را برای ایجاد التهاب و ناامنی استفاده کنند.
سردار جلالی با اشاره به توطئه دشمنان، اظهار کرد: شاهد یک جبهه و جنگ ترکیبی در مقابل انقلاب اسلامی هستیم که در آن با استفاده از فناوری، عکس و فیلم در قالب یک جنگ ترکیبی از اعتراضات مردمی برای ایجاد التهاب و اغتشاش استفاده میکند و میان اقوام مختلف ایران اختلاف ایجاد کند، اما ملت ایران از اقوام مختلف تشکیل شده و متحد و واحد قرنها است که در مقابل دشمن ایستاده است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به استفاده دشمن از فضای مجازی، خاطرنشان کرد: آنهایی که برای تلگرام، اینستاگرام و واتساپ فرش قرمز پهن کردند، امروز باید پاسخگوی وضعیت به وجود آمده و مسائل اجتماعی و اقتصادی و آسیب وارد شده کسب و کارها باشند.
سردار جلالی تصریح کرد: پلتفرمهای خارج پایه علیه امنیت ما کار میکنند و دیدهایم که از یک طرف تصاویر سردار سلیمانی را حذف میکنند اما اجازه میدهند ویدئو آموزشی ساخت کوکتل مولوتف در آن فضا انتشار یابد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل یادآور شد: دشمن تلاش کرد که در کشور ما انشقاق قومی به وجود آورد. این راهبرد در گذشته شکست خورده است اما در شرایط فعلی در قالب گروهکهای تجزیهطلب سعی کردند این فضا را باز ایجاد کنند.
سردار جلالی ادامه داد: دشمنان همچنین تلاش کردند ایران را سوریهسازی و لیبیسازی کنند و این اهداف رژیم صهیونیستی و آمریکا از رخدادهای اخیر بود. ما سنگینترین عملیات شناختی علیه کشور را در ماههای اخیر تجربه کردیم و حجم تبلیغات به کار گرفته شده علیه مردم ما در این مدت بیسابقه بود.
وی با بیان اینکه برابر همه آمارهای مقایسهای زنان در کشور ما نسبت به پیش از انقلاب وضعیت بهتری دارند، اظهار کرد: خوشبختانه ما توانستیم با حادثه اخیر به طور جدی مقابله کنیم و ملت ما پاسخ دندانشکنی به کسانی داد که دنبال اغتشاش و آشوب در کشور بودند. ملت راه خود را از آنان جدا کرد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به اقدام اینستاگرام در حذف تصاویر سردار شهید سلیمانی، گفت: اما این شبکه در برابر آموزش اغتشاش، آشوب و ساخت مواد منفجره سکوت میکند. این نشان از خصومت است.
سردار جلالی سوریه سازی و لیبی سازی ایران را هدف غایی آمریکا و دشمنان دانست و گفت: اطلاع رسانی تا حدودی دیر موقع نیروی انتظامی و صدا و سیما برای مردم ابهام ایجاد کرد، اما دشمنان در همان مرحله اول و با برملا شدن دروغهایشان شکست خوردند.
وی گفت: شاهد سنگینترین حمله رسانهای، سایبری و شناختی علیه ایران هستیم که برای هر کشوری رخ میداد، از بین میرفت. مردم هوشمندانه عمل کردند و نگذاشتند دشمنان به اهدافشان برسند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل در بخش دیگری از این نشست خبری، گفت: برنامه ملی حفاظت از زیرساختهای کشور پس از سه سال مطالعه تنظیم و ابلاغ شد. در مدت اخیر شاهد حملات سایبری بودیم. با ۱۲۰ حمله سنگین دی داس به زیرساختها در بیست روز گذشته مقابله شد. دشمن تلاش کرد در این زمینه تبلیغات زیادی داشته باشد که عمدتاً دروغ بود. این حجم از تهدید سایبری تاکنون علیه کشوری صورت نگرفته است. با ۹۰ درصد آن مقابله شد. با سامانههای بومی به مقابله با این حملات پرداختیم. این سامانهها از کیفیتهای خوبی برخوردار هستند.
سردار جلالی گفت: منشأ تهدیدات سایبری را به صورت دقیق نمیتوان یافت و نیازمند شواهد دقیق است. در محیط بین المللی نیز کشورها همکاری نمیکنند و اطلاعات مورد نیاز را در اختیار یکدیگر قرار نمیدهند.
وی در خصوص پیگیری اقدام حقوقی علیه حملات سایبری، اظهار داشت: هنوز نظام دفاع حقوق سایبری در جهان شکل نگرفته تا بتوان از حقوق ملت ایران به لحاظ حقوقی دفاع کرد.
سردار جلالی گفت: در مدت اخیر همانند سال گذشته دو، سه حمله سایبری به زیرساختهای سوختی صورت گرفت که دشمنان موفق نبودند. مسئول امنیت سایبری هر دستگاه، مسئول آن است. در سالهای گذشته یکی دو مدیر که ترک فعل کرده بودند به دستگاه قضائی معرفی شدند، اما اقدامی صورت نگرفت.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل گفت: حملات سایبری در جاهایی صورت میگیرد که آسیبپذیری داریم و این آسیبها دستهبندیهای مختلفی دارند. ۸۵ درصد حملاتی که در گذشته صورت گرفته، آسیبپذیری و راهکارهایش آشکار است که نیازمند همت مدیران برای مقابله است.
وی خاطرنشان کرد: در بررسیهای اولیه ساخت ۹۴ سامانه برای دفاع سایبری احصا شد که ۲۴ سامانه در اولویت قرار گرفتند و برای تولید به شرکتهای دانش بنیان داده شد تا پس از ساخت در اختیار دستگاهها قرار بگیرد. دستگاههای حساس موظف به استفاده از سامانههای بومی معرفی شده هستند.