به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تایمز، کایسا اولونگرِن، وزیر دفاع هلند گفت که انگلیس قصد دارد به پروژه بسیج نظامی اتحادیه اروپا بازگردد؛ پروژهای که هدفش سرعت بخشیدن به اقدامات و تحرکات نظامی در اروپا به ویژه در صورت وقوع جنگ است.
اولونگرن اعلام کرد که وزرای اتحادیه اروپا قرار است بازگشت انگلیس به این پروژه را تأیید کنند. لندن پس از جدایی از اتحادیه اروپا بهدنبال «برگزیت»، از این پروژه نیز خارج شد و حالا انتظار میرود تصویب بازگشت این کشور تا ماه آینده به سرانجام برسد.
این پروژه تحت رهبری هلند، بهدنبال تسهیل رویههای ترابری نظامی میان مرزهای این بلوک و دور زدن کاغذبازیهای اداری بوده و مشارکتکنندگان را قادر میسازد تا در شرایط ضروری، نیرو و تجهیزات را با سرعت بیشتری به خطوط مقدم اعزام و ارسال کنند.
به گفته وزیر دفاع هلند، برنامهها برای پذیرش مجدد انگلیس به این ائتلاف، تا اندازه زیادی به جنگ اوکراین مرتبط است. با این حال، وی یادآور شد که مساله عضویت انگلیس بسیار حساس است زیرا این کشور در سال ۲۰۲۰ به طور رسمی از اتحادیه اروپا خارج شده است.
وی به تایمز گفت: انگلیس به خاطر برگزیت از این پروژه نیز خارج شد اما از آنجا که برگزیت موقعیت جغرافیایی را تغییر نداده، وارد کردن دوباره این کشور از اهمیت زیادی برخوردار است.
اولونگرِن از ملحق شدن دوباره انگلیس به این پروژه ابراز خوشحالی کرد زیرا به گفته او، لندن در زمینه حمایت غرب از اوکراین، نقشآفرین بوده و در حال حاضر نیز کییف در محاصره جنگ با روسیه به سر میبرد.
تا پیش از جنگ اوکراین، این پروژه تنها کشورهای اتحادیه اروپا را مشارکت میداد اما کانادا، آمریکا و نروژ نیز سال گذشته به آن ملحق شدند. کمیته سیاسی و امنیتی اتحادیه اروپا، هفته گذشته پیشنهاد انگلیس برای بازگشت به این پروژه را تصویب کرد و انتظار میرود پذیرش مجدد این کشور در اواسط نوامبر به طور رسمی اعلام شود.
در شرایط فعلی، انگلیس یکی از یگانهای جنگی ناتو را در استونی رهبری میکند و در مجموع حدود یک هزار و ۵۰۰ نیروی انگلیس به این کشور اعزام شدهاند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین ماه جاری گفت که ناتو «به طور غیر رسمی در جنگ اوکراین وارد شده اما این موضوع، مانع این نمیشود که مسکو از برنامههای خود برای دستیابی به اهداف نظامیاش در اوکراین، دست بکشد.»
طرح پیوستن دوباره انگلیس به پروژه «بسیج نظامی» اتحادیه اروپا در بحبوحه عملیات نظامی روسیه در اوکراین کلید خورده و به نظر میرسد با هدف تسریع و تسهیل ارسال کمک نظامی به کییف صورت گرفته است.
انگلیس از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰)، کمکهای نظامی و غیرنظامی قابل توجهی را برای کییف فراهم کرده است.