به گزارش خبرگزاری مهر، دومین جلسه ستاد مدیریت محلات شهر تهران صبح امروز - پنجشنبه ۵ آبان ۱۴۰۱- با حضور اعضای این ستاد و به ریاست شهردار تهران برگزار شد.
علیرضا زاکانی شهردار تهران در این جلسه با بیان اینکه ابر پروژه این دوره از مدیریت شهری در تحول نرم، مشارکت در ساخت یک الگو توسط مردم بر محور نخبگان است؛ اظهار کرد: مهمترین رکن این ویژگی مشارکت پذیری ناظر به نظام محلات ما است و این پروژه، پروژه اساسی ما خواهد بود که برای آن ظرفیتهایی وجود دارد.
وی افزود: یکی از این ظرفیتها نظام نامه محلات است و ما مکلف شدیم ساماندهی محلات را انجام دهیم. قبلاً این کار توسط شورایاریها انجام میشد که آنها یک ظرفیتی را ایجاد میکردند. این نظام نامه متصدیانی از جمله سازمان تبلیغات، امور مساجد، بسیج و … دارد و نیازمند یک دبیر است.
سراهای محله را محل درآمد نمیدانیم
زاکانی با اشاره به اینکه سراهای محله باید پیشانی کار فرهنگی و اجتماعی شهرداری باشند، تاکید کرد: اگر این مسأله را از آب و گل در بیاوریم میتوان شهر را تحویل مردم داد. ضمن اینکه ما سراهای محله را محل درآمد نمیدانیم و باید جوهره جهادی در آن حاکم شود چرا که این سراها سرپنجههای معاونت فرهنگی و اجتماعی و سازمان فرهنگی و هنری شهرداری است.
به گزارش شهر، علاوه بر این، شیوه انتخاب مدیر محله، موضوع خانههای تخصصی که ۱۲ خانه را شامل میشود از جمله خانه سلامت، خانه ایمنی و خانه قرآن و عترت، ساماندهی کانونهای جهادی درخصوص خانههای تخصصی، رفع مشکلات سراهای محلات، ضرورت استفاده حداکثری از نظرات شورایاران سابق در بحث محلات از دیگر محورهای مورد اشاره شهردار تهران در این جلسه بود.
نظامنامه مشارکت محلهای باید اصلاح شود
گفتنی است، محمد امین توکلی زاده معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در این جلسه گفت: هرچند در یک سال گذشته از همه ظرفیتهای سرای محلات و ستاد راهبری محلات استفاده کردیم اما به صورت ساختاری این کار انجام نشد و نظامنامه مشارکت محلهای شهروندان در مدیریت شهری باید اصلاح شود و محلات بر اساس یک ساختار جدید فعالیت کنند و تشکیل یک قرارگاه در این حوزه با حضور بخشهایی از جمله هلال احمر، مساجد، مدارس، بسیج و سایر بخشها که ما به ازای محلی و توان گفتگو دارند و مرتبط با حوزه مشارکت مردمی هستند باید انجام شود.
در سالیان اخیر شبکه سازی مردمی پایدار مغفول مانده است
در ادامه علیرضا جاوید معاون هماهنگی امور مناطق شهرداری تهران نیز بیان کرد: در حوزه فرایند اجتماعی، در سالیان اخیر از شبکه سازی مردمی پایدار غفلت شد و این شبکه سازی در تهران اولویت دارد؛ در واقع مساله پیوند محله و عناصر فعال در محلات برای هم افزا کردن عملکردها مورد غفلت واقع شده است.
به گفته جاوید؛ سرای محله باید ضمن انجام کارکرد ظاهری خود، بتواند کانونی برای پیوند هم افزای تمام اجزای مؤثر اجتماعی آن محله باشد و در کنار آن باید یک جریان رقابت حول محور خدمت ایجاد کنیم تا این چشمه جوشان در محلات با تأثیر بیشتری ظهور و بروز پیدا کند.
شهرداری بدون مشارکت مردم نمیتواند کارها را پیش ببرد
همچنین حسین کاشانی پور مشاور معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران هم در این جلسه عنوان کرد: خدمتگزاری و فرهنگ سازی اگر با هم ممزوج شوند مشارکت مردمی و مردمی سازی امور انجام میشود. شهرداری بدون مشارکت مردم نمیتواند کارها را پیش ببرد.