معاون وزیر کشور گفت: مقرر شد دستگاه‌های مرتبط با این موضوع، ظرف دو هفته ضمن اعلام آخرین اقدامات صورت گرفته؛ ارزیابی‌های دقیق و کارشناسی در زمینه موانع پیش روی این قانون به عمل آورند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی جمالی نژاد که در حاشیه نشست هماهنگ سازی برنامه‌ها و پایش آخرین اقدامات دستگاه‌های مسئول در مدیریت آلودگی هوا و آخرین وضعیت تکالیف مندرج در قانون هوای پاک که صبح پنجشنبه پنجم آبان ماه با حضور دکتر سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و نمایندگان دستگاه‌ها در وزارت کشور تشکیل شد، سخن می‌گفت، افزود: در این جلسه گزارش‌هایی در زمینه آخرین اقدامات صورت گرفته در خصوص تکالیف دستگاه‌ها در زمینه قانون هوای پاک از سوی نمایندگان دستگاه‌های مختلف ارائه شد و در خصوص آنها تبادل نظر صورت گرفت.

وی افزود: در ادامه مقرر شد نظرات و پیشنهادهای اجرایی دستگاه‌ها طی دو هفته آتی در کارگروهها و کمیته‌های تخصصی بررسی شود و ضمن آسیب شناسی و مشخص شدن موانع عمده پیش رو، نتیجه کار در جلسه‌ای با حضور وزیر محترم کشور و معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست طرح و تعیین تکلیف شود.

جمالی نژاد اضافه کرد: تلاش می‌شود نتیجه بررسی‌های کارشناسی صورت گرفته در خصوص قانون هوای پاک در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور و قانون برنامه هفتم توسعه کشور لحاظ شود.

معاون وزیر کشور همچنین تاکید کرد: تحقق احکام قانون هوای پاک، با توجه به حساسیت افکار عمومی نسبت به آن، نیازمند اختصاص کامل اعتبارات، بهره گیری از ایده‌های خلاقانه جدید و دانش بنیان، نگاه غیر اداری و رسمی به موضوع و جلب مؤثر مشارکت‌های مردمی است و ضرورت دارد برای پیگیری تحقق بخشهایی از این قانون، با ارائه تشویق‌ها و تسهیلات، زمینه حضور بخش خصوصی و سرمایه گذاران فراهم شود.

وی تصریح کرد: برای تحقق تکالیفی که قانون هوای پاک به مدیریت شهری نیز واگدار نموده، طی یکسال اخیر اقداماتی در وزارت کشور برای تأمین ناوگان موردنیاز حمل و نقل عمومی شهری در حوزه‌های اتوبوس ون، تاکسی با کمک‌های دولتی صورت گرفته ولی موفقیت در این حوزه نیازمند حساس شدن مضاعف شوراهای اسلامی شهرها و شهرداری‌ها بویژه در کلانشهرها و شهرهای بزرگ و داشتن نقشه راه مشخص در همکاری و همفکری مستمر با دستگاه‌های ملی و استانی و محلی است.