وزارت دفاع روسیه امروز در بیانیه ای از تعلیق مشارکت در «توافق غلات» به دنبال اقدام تروریستی کی یف در سواستوپول خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت دفاع روسیه امروز شنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد: مسکو مشارکت در معامله غلات را به حالت تعلیق درآورده است.

در بیانیه صادره از سوی وزارت دفاع روسیه در این خصوص آمده است: این اقدام مسکو به دنبال حملات به کشتی‌ های ناوگان دریای سیاه روسیه از سوی نیروهای اوکراین با پهپاد انجام شده است. روسیه این اقدام کی یف را محکوم می کند.

در همین ارتباط، ارتش روسیه ساعاتی پیش اعلام کرد که موفق به دفع حمله پهپادی گسترده‌ ای به ناوگان خود در خلیج سواستوپول کریمه شده است. روسیه همچنین اوکراین و انگلیس را مسئول این حمله دانست و اعلام کرد صدماتی به یکی از کشتی‌ هایش وارد شده است.

مقامات محلی هم دراین باره اعلام کردند که ناوگان دریایی مستقر در دریای سیاه روسیه، یک حمله پهپادی به خلیج سواستوپول را با سرنگون کردن همه پهپادهای دریایی معاند دفع کرده‌ است.

«میخائیل رازوژایف» از فرمانداران محلی گفت: هیج تاسیساتی در این شهر مورد حمله قرار نگرفته و شرایط تحت کنترل است.

وزارت دفاع روسیه از وارد آمدن صدمات اندکی به کشتی مین‌ روب ایوان گولوبیتس روسیه و همچنین سد مهار خلیج سواستوپول بر اثر این حمله خبر داد.

وزارت دفاع روسیه در کانال تلگرام خود اعلام کرد: متخصصان انگلیسی مستقر در شهر اوچاکیف در استان میکولائیف اوکراین نظامیان مرکز هفتاد و سوم عملیات ویژه دریایی کی یف را برای این عملیات تروریستی آموزش داده و آماده کرده‌ بودند.

بنابر اعلام مسکو، در این حمله که به وسیله ۹ پهپاد هوایی و ۷ پهپاد دریایی انجام شد، ناوگانی مورد حمله قرار گرفت که طبق توافق مورد حمایت سازمان ملل متحد و ترکیه مسئول تامین امنیت کاروان صادرات غلات اوکراین است.

گفتنی است که ترکیه، اوکراین، روسیه و سازمان ملل با میانجیگری آنکارا در ۲۲ جولای در استانبول سند مربوط به «انتقال امن غلات و مواد غذایی از بنادر اوکراین» را امضا کردند. تاکنون ده‌ ها کشتی حامل غلات اوکراین با عبور از تنگه‌ های ترکیه راهی بازارهای جهانی شده اند.

یک روزنامه اسپانیایی پیشتر فاش کرده بود که غلاتی که از بنادر اوکراین صادر می‌شود، عمدتاً سر از قاره اروپا درمی آورد.

روزنامه اسپانیایی «ال پایس» با استناد به داده‌های منتشره از سوی سازمان ملل و نیز آمار مربوط به ردیابی کشتی‌ها در گزارشی اعلام کرد که دست کم ۳۸ درصد غلات صادر شده از اوکراین به مقصد کشورهای اتحادیه اروپا ارسال شده است، این در حالیست که بر اساس توافق اخیر میان روسیه و اوکراین و با میانجیگری سازمان ملل بنا بود این غلات به کشورهای در حال توسعه آفریقا صادر شود.