ارومیه - مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی گفت: میراث فرهنگی استان در ضوابط اعمال شده در مورد بافت تاریخی ارومیه بازنگری کند.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدمحسن حمزه لو عصر شنبه در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به شناسایی ۳۱۳ هکتار بافت تاریخی در ارومیه اظهار کرد: اینکه ۳۱۳ هکتار از ارومیه به عنوان بافت تاریخی اعلام شود و به دلیل محدودیت‌های ارتفاعی هیچ ساخت و سازی در آن صورت نگیرد عملاً بافت تاریخی ارومیه را به بافت مخروبه شهر تعدیل می‌کند.

وی ادامه داد: به اداره کل میراث اعلام کردیم که این ضوابط را نمی‌توان اجرایی کرد که سر انجام پس از نشست‌های تخصصی تصمیم بر آن شد که ضوابط میراث در بافت تاریخی ارومیه کمی تعدیل شود، باید توجه کرد که بافت تاریخی حریم قانونی دارد که در همین راستا مشاور در حال ارائه نظر خود است.

حمزه‌لو با بیان اینکه آذربایجان‌غربی یک استان طولی است و شمال تا جنوب آن ۷۵۰ کیلومتر فاصله دارد، گفت: بهره مندی از خط ریلی برای تردد و به خصوص ترانزیت در این استان ضروری است.

وی با اشاره به اینکه ۱۰۰ درصد ترانزیت به شمال عراق از آذربایجان‌غربی انجام می‌شود، بیان کرد: متأسفانه تمامی این ترانزیت از مسیر جاده‌ای انجام می‌شود که علاوه بر هزینه بالا در مقایسه با ترانزیت ریلی، بحث تخریب جاده‌ای، مشکلات زیست محیطی و تصادفات جاده‌ای را نیز بر استان تحمیل می‌کند.

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی با اشاره به طرح جامع شهر ارومیه گفت: ارومیه برای توسعه و پیشرفت نیازمند هم افزایی و همدلی همه نهادهاست و نباید اجازه داد تا طرح جامع این شهر به سرنوشت طرح تفصیلی دچار شود.

حمزه‌لو در رابطه با حاشیه‌های ایجاد شده با موضوع طرح جامع شهر ارومیه اظهار کرد: نگاه ما به آینده توسعه شهری تخصصی و قانونی است و در این راستا از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.

وی برخی اظهارنظرها در خصوص شتابزدگی در تصویب طرح جامع شهر ارومیه افزود: طی نامه‌ای رسمی خواستار معرفی نماینده‌ای ثابت از سوی شهرداری و شورای اسلامی شهر ارومیه به جلسات بررسی مطالعاتی طرح جامع شهر ارومیه شدیم که آقای توماج وحید افشار از شورا و آقای امیر کیامهر از شهرداری معرفی شدند، اما باید اعلام کنیم که از چهار جلسه برگزار شده در این راستا، هم نماینده شهرداری و هم نماینده شورا ۲ جلسه غیبت داشتند.

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه طرح مطالعاتی جامع شهر ارومیه با بررسی تخصصی و کارشناسی به تصویب اکثریت اعضای جلسه رسیده و برای مصوبه به تهران ارسال شده است، افزود: برای طرح جامع یک اطلاعات پایه لازم است که این آمار و اطلاعات فقط باید از طریق متولی آن در اختیار ما قرار گیرد.

وی ادامه داد: به طور مثال مسئولیت ارائه آمار جمعیت شهری در استان‌ها بر عهده سازمان مدیریت و برنامه ریزی است، در همین راستا سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان‌غربی طی آخرین مکاتبه به شهرداری ارومیه اعلام کرده که با توجه به سرشماری سال ۱۳۹۵ و اعمال درصد رشد جمعیت تا سال ۱۴۰۱، جمعیت فعلی ارومیه ۸۲۲ هزار و ۱۰۰ نفر است.

حمزه‌لو با بیان اینکه جمعیت فقط یکی از هفت پارامتر کلان شهر محسوب شدن یک شهر است، گفت: شهرداری طی نامه‌ای با اشاره به میزان خدمات ارائه شده از سوی شرکت‌های خدمات رسان در ارومیه مدعی شده که به بیش از یک میلیون نفر در این شهر خدمات ارائه می‌دهد؛ اما اینکه انتظار این را داشته باشیم که آمار جمعیتی با استناد به میزان اشتراک ارائه شده از سوی شرکت گاز مورد بحث و تأیید قرار گیرد، عملاً ممکن نیست؛ تنها مرکز رسمی اعلام آمار جمعیتی در استان سازمان برنامه و بودجه است که طبق قانون قابل استناد است.

وی اضافه کرد: مطالعات طرح جامع، ۱۳ ماه پیش توسط مشاور آغاز شده و اینگونه نیست که یک شبه نهایی شده باشد؛ در صورت لزوم صورت جلسه امضا شده جلسات در رابطه با طرح جامع ارومیه، توسط روابط عمومی در اختیار رسانه‌ها قرار خواهد گرفت.

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی با تاکید بر اینکه نباید اجازه داد تا اهداف توسعه به بی‌راهه کشیده شود، گفت: اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی در مسیر توسعه شهری تمام قد در کنار مجموعه مدیریت شهری قرار دارد و از هیچ تلاشی در این راستا دریغ نخواهد نکرد.