به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان در سخنانی به تازهترین تحولات داخلی این کشور و پرونده ترسیم مرزهای دریایی با فلسطین اشغالی پرداخت.
امیدواری شهید فتحی شقاقی به انقلاب اسلامی ایران
سید حسن نصرالله در ابتدای سخنان خود با اشاره به سالگرد شهادت «فتحی شقاقی» مؤسس جنبش جهاد اسلامی فلسطین گفت: شهید فتحی شقاقی افق جدیدی را به روی مقاومت و ملت فلسطین گشود. شهید شقاقی به مسئله فلسطین وجهه عربی، قومیتی، اسلامی و جهانی بخشید. جنبش جهاد اسلامی که شهید شقاقی تأسیس کرد، شکست ناپذیر بوده و امروزه در شمار گروههای پیشگام مقاومت است و معادله سازی میکند و پیروزیهای بزرگی به دست میآورد. شهید شقاقی خیلی زود ماهیت جمهوری اسلامی ایران را کشف کرد و به نقش سرنوشت ساز و تعیین کننده این انقلاب در مسئله فلسطین امیدوار شد.
دشمنان ایران به سراب دل خوش کردهاند
وی در ادامه با اشاره به حمله تروریستی به حرم شاهچراغ در شیراز گفت: راهپیماییهای گسترده در شهرهای مختلف ایران و تشییع باشکوه و عظیم پیکر شهدای مظلوم در حمله تروریستی به شهر شیراز، حامل پیام قوی از جانب ملت مجاهد و صبور ایران برای همه توطئه گران است مبنی بر اینکه آنها برای ایجاد نا امنی در ایران به سراب دل خوش کردهاند و آنها که در کمین این کشور نشستهاند، ناامید خواهند شد. حضور گسترده ملت ایران و مواضع راسخ آنها، نقطه آغاز پاسخ قاطع به توطئهها و فتنهها است.
دستاورد بزرگ و تاریخی برای لبنان در مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی
سید حسن نصرالله سپس به پرونده ترسیم مرزهای دریایی لبنان و فلسطین اشغالی پرداخت و تأکید کرد: دستاوردی که در زمینه ترسیم مرزهای دریایی کسب شد، پیروزی بزرگ و تاریخی برای ملت، دولت و مقاومت لبنان است. مرزهای زمینی بین لبنان و فلسطین اشغالی توسط انگلیس و فرانسه ترسیم شده بود ولی مرزهای آبی ترسیم نشده بود. پس از سالها سخن گفتن درباره وجود نفت و گاز در آبهای جنوبی لبنان، ترسیم مرزهای دریایی نیازی اساسی برای لبنان بود. لبنان در سایه ترسیم مرزهای دریایی، بلوکهای اکتشاف و استخراج نفت و گاز را تعیین خواهد کرد.
مقاومت از زمان آزادسازی جنوب لبنان در سال ۲۰۰۰ تأکید میکرد که در ترسیم مرزهای دریایی جنوبی با فلسطین اشغالی دخالت نخواهد کرد و این کار به عهده دولت لبنان است و این رویکرد مقاومت، دلایل اعتقادی و سیاسی داشت. دولت لبنان بر خط ۲۳ به عنوان خط مرزی دریایی تکیه کرده است و مقاومت هیچ خط مرزی دیگری را در زمین و دریا تعیین نخواهد کرد. اگر دولت لبنان تصمیم میگرفت که خط ۲۹ را برای مرز دریایی به رسمیت بشناسد، مقاومت خود را ملزم میدید تا برای آزادسازی همه مساحت دریایی واقع در شمال این خط مبارزه کند. من به کسانی که درباره تعیین خط ۲۳ به عنوان خط ترسیم مرز انتقاد دارند و خواهان خط ۲۹ هستند، می گویم که به مبارزه خود ادامه دهید ولی بدون متهم کردن دیگران به خیانت و یا توسل به روشهای دیگر.
دشمن خط یک از منطقه الناقوره را به عنوان مرز دریایی ترسیم کرده بود و آن را به عنوان منطقه دریایی خود تلقی میکرد و دولت لبنان اعلام کرد که در آن منطقه حق دارد. شرکتهایی که در سالهای گذشته برای فعالیت در بلوک نفت و گاز جنوب لبنان اعلام آمادگی کرده بودند، با کارشکنی آمریکا مواجه میشدند. آمریکا همه را تحت فشار قرار داد اما دولت رسمی لبنان از اینکه فشارها نهراسید.
از زمان آغاز مذاکرات ترسیم مرز تا اندکی قبل از پایان آخرین مرحله این مذاکرات، از مقاومت چیز مشخصی خواسته نشد. نبیه بری رئیس پارلمان لبنان طی تمام مراحل مذاکرات هیچ گونه امتیازی نداد و از حقوق لبنان کوتاه نیامد. پرونده مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی از دستانِ امانتدار و محکم «نبیه بری» به دستان فردی دیگر با همان خصوصیت یعنی «میشل عون» منتقل شده است.
مقاومت در پرونده ترسیم مرزهای دریایی موضع پیشرفتهای اتخاذ و اعلام کرد که به اسرائیل اجازه نخواهد داد قبل از آنکه به مطالبات لبنان پاسخ داده شود، از میدان «کاریش» نفت استخراج کند و در این زمینه به مواضع راسخ و محکم رؤسای قوای سه گانه لبنان استناد کرد. موضع قاطع و تعیین کننده آنجایی بود که مقاومت اعلام کرد که با قدرت زور از استخراج نفت توسط اسرائیل جلوگیری خواهد کرد هر چند به جنگ منجر شود.
سکوها و میادین نفت و گاز رژیم صهیونیستی در تیررس موشکها و پهپادهای مقاومت
سید مقاومت در ادامه تأکید کرد: همه سکوها، میادین و مراکز نفتی و گازی موجود در آبهای فلسطین اشغالی در تیررس موشکها و پهپادهای مقاومت اسلامی لبنان قرار دارد. دولت یائیر لاپید نخست وزیر رژیم صهیونیستی نمیتوانست به سوی جنگ برود و قادر به چشم پوشی از استخراج نفت و گاز از کاریش هم نبود، بنابراین مجبور شد به پای میز مذاکره بیاید. آمریکاییها نیز در این پرونده تحت فشار بودند چرا که اولویت آنها جنگ اوکراین بود، و «آموس هوکشتاین» اذعان کرد که هراس از جنگ باعث دستیابی به توافق در مذاکرات ترسیم مرزها شد. این در حالی است که مذاکرت در برخی مراحل خود به بن بست میرسید و فضا به گونهای بود که احساس میکردیم در حال پیش رفتن به سوی جنگ هستیم.
نصرالله اظهار داشت: لبنان در مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی به هر آنچه میخواست رسید، جز یک خواسته که به زودی به آن اشاره خواهیم کرد. لبنان در مقابل فشارهای آمریکا و فشار سپری شدن زمان و بحران اقتصادی ایستاد و به خط «هوف» رضایت نداد و به خط ۲۳ که درخواست کرده بود، رسید. (خط هوف، خطی است که فردریک هوف، میانجی آمریکایی در سال ۲۰۱۲ پیشنهاد کرد).
لبنان به همه خواستههای خود در مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی دست یافت
دبیرکل حزب الله ادامه داد: لبنان بر دستیابی به همه بلوکهای دریایی در منطقه ویژه خود اصرار داشت و به صورت کامل به همه آن دست یافت. لبنان با کوتاه کردن دست آمریکا از ایجاد ممانعت در مقابل شرکتهای نفتی برای کار در آبهای لبنان، به دستاورد مهمی دست پیدا کرد. لبنان به میدان قانا که تا جنوب خط ۲۳ امتداد دارد، دست یافت. دشمن اسرائیلی به ضمانت امنیتی در توافق دست پیدا نکرد و این یک امتیاز به نفع لبنان است.
سید حسن نصرالله بیان داشت: تیم مذاکره کننده لبنان یک برگه جداگانه از برگهای که اسرائیل امضا کرده بود را امضا کرد تا هیچ گونه شائبه عادی سازی روابط پیش نیاید. دشمن اسرائیلی در پی تحولات مربوط به مذاکرات ترسیم مرزها، به قدرت مقاومت برای ایجاد توازن بازدارندگی اذعان کرد. آماده نبودن دشمن برای وارد شدن به جنگ، شرایط مهمی ایجاد کرد و در نهایت آنها را به سوی مذاکره سوق داد. شرایط سیاسی داخلی رژیم صهیونیستی، آماده نبودن ارتش این رژیم برای جنگ و هراس از خسارتهای اقتصادی از جمله ضعفهای رژیم صهیونیستی و ترس از تقابل با مقاومت بود.
وی با اشاره به آن یک خواسته لبنان در مذاکرات ترسیم مرزها محقق نشده است، گفت: منطقهای به مساحت ۲.۵ کیلومتر مربع هنوز تعیین تکلیف نشده است و ما اعلام میکنیم که این منطقه در آبهای سرزمینی لبنان قرار دارد و تحت اشغال دشمن قرار دارد و دولت، ملت و مقاومت باید برای آزادسازی آن تلاش کنند. دولت لبنان از یک سو و مردم و مقاومت لبنان از سوی دیگر درک کردند که در لحظهای تاریخی قرار دارند و بر این اساس رفتار کردند و دستاوردی تاریخی را محقق ساختند.
مقاومت فلسطین در تحقق دستاورد ترسیم مرزهای دریایی نقش داشت
سید مقاومت تأکید کرد: مقاومت قهرمانانه فلسطین در کرانه باختری در محقق ساختن دستاورد ترسیم مرزهای دریایی نقش داشت؛ چرا که نیمی از ارتش اسرائیل در کرانه باختری بود و قادر به جنگ در جبهه لبنان نبود. آمادگی ملت لبنان برای همراهمی با دولت و مقاومت لبنان عامل مهمی در محقق ساختن دستاورد ترسیم مرزهای دریایی بود. استقامت رسمی دولت لبنان، همبستگی و انسجام رؤسای سه گانه، دقت داشتن برای گرفتار نشدن در دام عادی سازی روابط، آمادگی مقاومت و ارسال پهپادهای آن به میدان کاریش و حمایت مردمی از مواضع دولت و مقاومت، همه و همه منجر به محقق یک دستاورد بزرگ در مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی شد.
دبیرکل حزب الله افزود: تهدید به جنگ به عامل قدرت تبدیل شد که در کنار سایر عوامل نقش تکمیل کننده ایفا کرد و به تحقق دستاورد ترسیم مرزهای دریایی منجر شد. دشمن میدانست که تهدید مقاومت برای آمادگی ورود به جنگ جدی است. همگان باید بدانند که لبنان در آستانه جنگ قرار گرفت ولی وارد آن نشد. نزدیک بود آن روزی که دشمن استخراج آزمایشی از کاریش را اعلام کرد، درگیر جنگ شویم. به همین خاطر دشمن مجبور شد استخراج آزمایشی را با عملیات پمپاژ از ساحل به کاریش جایگزین کند.
لبنان قوی بود و تسلیم تهدیدهای آمریکا و رژیم صهیونیستی نشد
سید حسن نصرالله با بیان اینکه اگر جنگ بین لبنان و رژیم صهیونیستی در میگرفت، ممکن بود به سوی جنگ منطقهای پیش برویم که فلسطین، یمن و سایر نیروهای محور مقاومت در آن شرکت میکردند، گفت: لبنان در پرونده ترسیم مرزهای دریایی با قدرت، شجاعت و حکمت رفتار کرد. لبنان قوی بود و تسلیم تهدیدهای آمریکا و اسرائیل نشد و در مدیریت مذاکرات و فرآیند رسانهای و سیاسی آن با حکمت و درایت رفتار کرد. دشمن اسرائیلی از موضع اعلام آمادگی مقاومت اسلامی لبنان برای ورود به جنگ غافلگیر شد چرا که تصور میکرد اوضاع معیشتی و اقتصادی و اختلافات سیاسی داخلی لبنان، مقاومت را از انتخاب گزینه جنگ منع میکند.
مقاومت برای دفاع از منافع لبنان تردید نمیکند
دبیرکل حزب الله لبنان در پایان تأکید کرد: دشمن هنگامی که پهپادهای مقاومت و آمادگی میدانی مقاومت اسلامی را مشاهده کرد، فهمید که مقاومت در لبنان دست بسته نیست. مقاومت لبنان خواهان امنیت برای لبنان است و با قاطعیت و دوراندیشی اقدام میکند ولی آنگاه که پای منافع بزرگ لبنان در میان باشد، از قواعد درگیری عبور خواهد کرد و در این خصوص به خود تردید راه نخواهد داد حتی اگر به جنگ ختم شود. اگر لبنان از استخراج نفت و گاز منع شود هیچ کسی نخواهد توانست نفت و گاز استخراج کند و این، معادله مرحله آتی خواهد بود.