به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، در بحبوحه تشدید تنشها میان دو کره و افزایش نگرانیها درباره انجام یک آزمایش اتمی دیگر از سوی پیونگیانگ، نخستین رزمایش هوایی مشترک کره جنوبی و آمریکا در پنج ماه اخیر، امروز (دوشنبه) آغاز شد.
این رزمایش که «توفان هوشیار/ The Vigilant Storm» نام دارد، تا جمعه هفته آتی و با اعزام حدود ۱۴۰ هواگرد نظامی از کره جنوبی شامل جنگندههای F-۳۵A، F-۱۵K و KF-۱۶ ادامه خواهد داشت.
آمریکا نیز با حدود ۱۰۰ فروند هواگرد نظامی از جمله جنگندههای F-۳۵B و چندین هواپیما سوخترسان کیسی -۱۳۵ شرکت میکند. همچنین استرالیا نیز با اعزام یک هواپیمای سوخترسان KC-۳۰A، در این رزمایش مشارکت دارد.
بر اساس اعلام نیروی هوایی آمریکا، سئول و واشنگتن حدود یک هزار و ۶۰۰ پرواز عملیاتی انجام خواهند داد که بیشترین پرواز عملیاتی در این رزمایش سالانه محسوب میشود.
این رزمایش مشترک نخستین بار در سال ۲۰۱۵ برگزار شد و در آن برهه « Vigilant Ace» نام داشت. با این حال، این رزمایش در سال ۲۰۱۸ و در جریان تلاشهای مون جائهاین، رئیس جمهور وقت کره جنوبی در راستای بهبود روابط با کره شمالی، تعلیق شد.
رزمایش مشترک آمریکا و کره جنوبی در بحبوحه تشدید نگرانیهای واشنگتن درباره انجام یک آزمایش اتمی دیگر توسط پیونگیانگ برگزار میشود. ارتش کره شمالی به تازگی مدعی شد که این کشور موفق شده تا «بارگیری کلاهکهای تاکتیکی» را در یک سازه زیرزمینی مخفی، شبیهسازی کند. کره شمالی در هفتههای اخیر، مجموعهای از آزمایشهای موشکی از جمله پرتاب موشکهای بالستیک را انجام داده است.
در همین راستا، آمریکا، کره جنوبی و ژاپن به پیونگیانگ هشدار دادهاند که در صورت انجام یک آزمایش هستهای دیگر، پاسخی «بیسابقه» خواهند داد. آخرین آزمایش اتمی کره شمالی در سپتامبر ۲۰۱۷ انجام شد.
پیونگیانگ، این رزمایشهای مشترک را محکوم و آنها را تمرینی برای حمله به کره شمالی و مهر تأییدی بر سیاستهای تخاصمی واشنگتن و سئول توصیف کرده است.