به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم رونمایی کتاب «دیپلماسی فوتبال؛ روابط بین الملل و فوتبال از ۱۹۱۴ تا امروز»، با حضور هادی بهرامی احسان، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، ابوالحسن خلج منفرد مدیرکل همکاریهای علمی دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی - دستگاه دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران - محمدرضا اخضریان کاشانی مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، علی صباغیان استادیار مطالعات منطقهای و معاون دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، مهدی فدایی مهربانی استادیار علوم سیاسی و رئیس مرکز مطالعات عالی بین المللی دانشگاه تهران، حبیب فاضلی استادیار علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی، علیرضا زند وکیلی مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی استان تهران، و احسان محمدی مدرس مطالعات بین المللی، رئیس آکادمی مطالعات بین المللی و دیپلماسی، مشاور بین الملل پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران و مترجم کتاب برگزار شد.
در این مراسم بهرامی احسان معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با اشاره به اهمیت دیپلماسی عمومی و تاکید بر ماهیت فرهنگی پدیدههای جامعه، بر زبان مشترک برای ترویج فهم مشترک میان ملتها تاکید کرد و در این فضا ورزش، دیپلماسی ورزشی و دیپلماسی فوتبال را با اهمیت و پر ظرفیت دانست.
عضو هیئت رئیسه دانشگاه تهران و دیپلمات سابق کشورمان کتاب دیپلماسی عمومی و نشست را در چارچوب رسالت دانشگاه تهران و بسیار مهم ارزیابی کرد.
در ادامه، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و محمدرضا اخضریان کاشانی، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، در سخنانی با اشاره بر اهمیت دیپلماسی عمومی و کتاب دیپلماسی فوتبال و پرداختن به سوابق مترجم، در ارتباط با اینکه مترجم کتاب، یک فعال سابق دانشجویی با سابقه فعالیت در تمامی حوزههای فرهنگی اجتماعی یعنی انجمنهای علمی، کانونهای فرهنگی و نشریات است، ابراز خرسندی کرد و آن را معنادار دانست.
ابوالحسن خلج منفرد، مدیرکل همکاریهای علمی دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (دستگاه دیپلماسی عمومی کشور) هم در سخنانی ضمن تاکید بر جایگاه دیپلماسی عمومی، کتاب دیپلماسی فوتبال را بسیار مهم توصیف کرد و از اراده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای توسعه همکاریها با دانشگاه تهران خبر داد.
مهدی فدایی مهربانی، عضو گروه علوم سیاسی و رئیس مرکز مطالعات عالی بین المللی دانشگاه تهران، با اشاره به پیشینه دیپلماسی ورزشی و تاکید بر اهمیت نگاه شمول گرا، کتاب دیپلماسی فوتبال را اقدامی به موقع و معنادار در چارچوب منافع ملی ارزیابی کرد و از کار ویژه جدید دیپلماسی عمومی در مرکز مطالعات عالی بین المللی دانشگاه تهران خبر داد.
احسان محمدی، مترجم کتاب و رئیس آکادمی مطالعات بین المللی و دیپلماسی هم در سخنانی انگیزه اصلی ترجمه کتاب دیپلماسی فوتبال را، ملاقات دو علاقه دانشگاهی یعنی دیپلماسی و فوتبال و ضعف جدی دیپلماسی فوتبال کشور و نیاز مبرم به درک مساله در چارچوب منافع ملی عنوان کرد.
مشاور بین الملل پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران در ادامه رسالت دانشگاه را مطالعه جامعه و مسائل آن به ویژه مسائل ملی با رویکردی ملی و محوریت منافع ملی دانست و دانشگاه تهران را در این ارتباط «ممتاز، بی بدیل و پیشگام» توصیف و کتاب دیپلماسی فوتبال به عنوان یکی از مدرن ترین و برجستهترین گونههای دیپلماسی عمومی را در این چارچوب معنادار دانست.
حبیب الله فاضلی، عضو گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران، با بیان اینکه امروز از ورزش به عنوان مذهب تعبیر میشود، ضمن اشاره به ظرفیتهای بالای فوتبال و ساز و کارهای آن حتی در مقایسه با ساز و کارهای ملل متحد، به نقش و کارکردهای ورزش و فوتبال به ویژه ارتباط با وحدت و انسجام ملی پرداخت.
در بخش دیگری، علیرضا زند وکیلی، مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی، با اشاره به وجه انسانی موضوع، بر لزوم ترویج گفتگو و مفاهمه در جامعه تاکید کرد و کتاب دیپلماسی فوتبال را در این ارتباط برجسته توصیف کرد.
در پایان جلسه کتاب دیپلماسی فوتبال با حضور شخصیتهای علمی و فرهنگی کشور حاضر در جلسه رونمایی شد.