عبدالعلی جلیلیان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اجرای طرح زراعت چوب با دو گونه اکالیپتوس و صنوبر در استان کرمانشاه، اظهار کرد: در شهرستانهای گرمسیری استان کرمانشاه مانند قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب از نوع گرمسیر اکالیپتوس و در شهرستانهای سردسیر مانند سنقر و کلیایی، کنگاور، دالاهو، هرسین، اسلام آباد غرب، صحنه و کرمانشاه صنوبر کشت خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه سال گذشته طرح زراعت چوب در ۲۵۰ هکتار از اراضی استان کرمانشاه اجرایی شده، افزود: در سال جاری نیز این سهمیه در استان کرمانشاه افزایش یافته و برای اجرای طرح زراعت چوب ۴۰۰ هکتار زمین نظر گرفته شده است.
رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه تصریح کرد: بهره بردارانی که تمایل داشته باشند در اراضی زراعی خود زراعت چوب داشته باشند در صورت برخورداری از زمین و آب میتوانند درخواست خود را به ادارات منابع طبیعی شهرستانها ارائه داده و پس از تشکیل پرونده نهال رایگان دریافت کنند.
جلیلیان به نقش مهم چوب در ایجاد فضای سبز تاکید و خاطرنشان کرد: علاوه بر نقش مهمی که چوب در ایجاد فضای سبز دارد میتواند در مهار کردن ریزگردها، تولید اکسیژن و جذب دی اکسید کربن نیز نقش بسزایی و تأثیرگذار داشته باشد.
وی بیان کرد: حفاظت از جنگلهای طبیعی یکی از مهمترین اهداف توسعه زراعت چوب است که در طرح زراعت چوب برای جلوگیری از از نابودی جنگلهای طبیعی اجرا میشود و میکوشد که در در راستای تأمین چوب مورد نیاز کارخانجات و صنایع سبزواری باعث جلوگیری از نابودی جنگلهای طبیعی شود.
رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه به مشاوره فنی قبل از کاشت نهال در طرح زراعت چوب اشاره کرد و ادامه داد: افراد میتوانند در اجرای این طرح مشاورههای فنی قبل از کاشت، حین کاشت و بعد از کاشت و نیز مراقبت از آن را دریافت کنند.
جلیلیان با اشاره به جایگاه استان کرمانشاه در زراعت چوب کشور، یادآور شد: در کشور ایران پس از استانهای شمالی به دلیل دارا بودن جنگلهای فراوان در حوزه زراعت چوب استان کرمانشاه سومین استان پیشرو در زمینه زراعت چوب قرار دارد.
وی به وجود یک هزار و ۷۰۰ هکتار توده سر پای زراعت چوب در سال گذشته تاکید و عنوان کرد: در حال حاضر در استان کرمانشاه امکان و قابلیت استحصال چوب این سطح نزدیک به ۲۰ هکتار متر مکعب است.