محمدرضا کشاورزیان در گفتگو با خبرنگار مهر، از اتمام عملیات بیابان زدایی منطقه جیلان شاهرود خبر داد و ابراز داشت: این پروژه بهمن سال گذشته آغاز و تا شهریور سال جاری به صورت مستمر ادامه یافت.
وی با بیان اینکه علاوه بر کاشت اقداماتی نظیر مراقبت، حفظ و نگهداری نهالهای کاشته شده توسط پیمانکار طی بازه هشت ماهه به انجام رسیده است، افزود: تلاش شد تا از گونههای مقاوم به خشکی و کم آبی و سازگار با شرایط منطقه استفاده شود که برای این منطقه تاغ و آتریپلکس کاشته شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی شاهرود با بیان اینکه نهالکاری و آبیاری پروژه بیابان زدایی جیلان به وسعت ۱۵۰ هکتار انجام شده است، ابراز داشت: ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار برای نهالکاری منطقه جیلان شاهرود هزینه شد.
کشاورزیان با بیان اینکه همه ساله پیشروی بیابان باعث بروز خسارات سنگین به زیرساختهای روستایی مناطق نزدیک بیابانها میشود، تصریح کرد: انجام نهالکاری در راستای همین امر صورت گرفت تا با کاشت گونههای مناسب هر منطقه بتوانیم ضمن پیشگیری از بیابان به ماندگاری روستاییان و جلوگیری از مهاجرت و خالی شدن روستاها از سکنه کمک کنیم.
وی افزود: مدیریت هرزآب، کنترل و تثبیت ماسههای روان در کانونهای بحرانی فرسایش بادی و کاشت نهال در مناطق مستعد مهمترین اقداماتی که همه ساله برای نواحی بیابانی شهرستان در دستور کار قرار دارد و برای آن اعتبار منظور میشود تا از پیشروی بیابان جلوگیری به عمل آید.